Θεατρο - Οπερα

Θέατρο Χώρος: Οι Ανέγγιχτες και ο ξένος που ανατρέπει την προφητεία

Ένα ποιητικό δράμα για την αλήθεια, την απομόνωση και την ελπίδα

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 975
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θέατρο Χώρος: «Οι Ανέγγιχτες» φωτίζουν τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην πίστη και την ψευδαίσθηση

Το Θέατρο Χώρος υποδέχεται φέτος «Τις Ανέγγιχτες», μια παράσταση που επιβεβαιώνει τον ρόλο του χώρου ως σημείου αναφοράς για το σύγχρονο ελληνικό θέατρο.

Οι ανέγγιχτες | Θέατρο Χώρος

Οι ανέγγιχτες | Θέατρο Χώρος © Patroklos Skafidas

Η Ρεβέκκα, η Ραχήλ και η Αθαλία, τα τελευταία μέλη μιας παλιάς αίρεσης, ζουν σ’ ένα δάσος στη Βόρεια Αμερική, αποκομμένες από τον έξω κόσμο. Οι τρεις αδερφές αναμένουν με στωικότητα την εκπλήρωση μιας προφητείας για το τέλος του κόσμου. Ώσπου εισβάλει ξαφνικά στην ερμητικά κλειστή τους πραγματικότητα ένας ξένος. Η ισορροπία στη ζωή τους διαταράσσεται και όλα τα δεδομένα τους ανατρέπονται.

Το έργο «Οι ανέγγιχτες», που υπογράφουν ο Αντώνης Χανιώτης και ο Λάμπρος Κομζιάς και σκηνοθετεί ο πρώτος, φωτίζει τη λεπτή γραμμή που χωρίζει την πίστη από την αυταπάτη, με τρόπο υπαινικτικό και συγκινητικό, θέτοντας βαθιά επίκαιρα ερωτήματα. Μήπως τελικά η ζωή που ζουν οι τρεις αδερφές δεν είναι παρά αντανάκλαση του δικού μας κόσμου, όπου τα fake news και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμορφώνουν την αντίληψή μας για την πραγματικότητα; Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης στο σημείωμά του: «Σας παρακαλούμε, μην αποκαλύψετε το φινάλε. Αφήστε τους επόμενους να το απολαύσουν όπως και εσείς, απροειδοποίητα». Μέσα από μια ποιητική, σχεδόν ονειρική ατμόσφαιρα, η παράσταση μιλά για τον άνθρωπο που, παρά τα λάθη και τις αντιφάσεις του, διατηρεί την αυθεντικότητά του και συνεχίζει να ελπίζει, να αντιστέκεται και να αγαπά. Παίζουν: Έλλη Δαδήρα, Δημήτρης Σαμαράς, Ελένη Σαμπαριώτη, Παρασκευή Τζιαρτζιάνη, Χαρά Φιούρη.

  • Πρεμιέρα 14 Νοεμβρίου | Παρασκευή και Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00 | Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6-8, Βοτανικός, Τ. 213426736