Θεατρο - Οπερα

Ο Γιώργος Μπαλατσινός αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής της Ιταλικής Συμφωνικής Abruzzese

Η ιστορική ορχήστρα υποδέχεται τον καταξιωμένο Έλληνα μαέστρο - «Επιθυμώ να φέρω ένα άρωμα από την ελληνική κουλτούρα»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο καταξιωμένος μαέστρος Γιώργος Μπαλατσινός αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής της Ιταλικής Συμφωνικής Abruzzese

Ο καταξιωμένος μαέστρος Γιώργος Μπαλατσινός αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής της Ιταλικής Συμφωνικής Abruzzese

Η Ιταλική Istituzione Sinfonica Abruzzese ανακοίνωσε τον διορισμό του Έλληνα μαέστρου Γεώργιου Μπαλατσίνου στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και Μόνιμου Μαέστρου από τη σεζόν 2025–2026.

Ο Γεώργιος Μπαλατσίνoς, με έδρα την Ελβετία, έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία σε σημαντικά συμφωνικά και λυρικά κέντρα της Ευρώπης. Στο παρελθόν διετέλεσε Μουσικός Διευθυντής του Θεάτρου του Μπάουτσεν (Deutsch-Sorbisches Volkstheater Bautzen, Γερμανία) καθώς και Μόνιμος Αρχιμουσικός της Όπερας του Μπρεσλάου (Opera Wrocławska, Πολωνία), διευθύνοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο που εκτείνεται από το κλασικό και ρομαντικό ως τη σύγχρονη μουσική δημιουργία.

Η επιλογή του στην Istituzione Sinfonica Abruzzese αποτελεί αναγνώριση της καλλιτεχνικής του προσωπικότητας, της ερμηνευτικής του ευαισθησίας και της διεθνούς εμπειρίας του, τόσο στο συμφωνικό όσο και στο λυρικό ρεπερτόριο.

balatsinos-2

Ο μαέστρος δήλωσε για τον διορισμό:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να ενταχθώ σε έναν τόσο σημαντικό ιταλικό οργανισμό με ιστορία και δυναμική. Η Ιταλία αποτελεί για μένα τόπο βαθιάς μουσικής έμπνευσης, και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους μουσικούς της Abruzzese για να δημιουργήσουμε μαζί νέες εμπειρίες για το κοινό.

»Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γνωρίζοντας ότι την πρώτη συναυλία αυτής της ορχήστρας, το 1971, διηύθυνε ο δάσκαλός μου Gianluigi Gelmetti — ένας σπουδαίος μουσικός και μέντορας που σημάδεψε καθοριστικά τη δική μου πορεία.

»Με τη νέα μου θητεία στην Abruzzese, επιθυμώ να φέρω ένα άρωμα από την ελληνική κουλτούρα και ευαισθησία, καθώς και τη συστηματικότητα και πειθαρχία της ελβετικής μουσικής παράδοσης, δημιουργώντας γέφυρες ανάμεσα σε τρεις πολιτισμούς που με καθόρισαν ως άνθρωπο και καλλιτέχνη.

»Για τους μουσικούς της Sinfonica Abruzzese τρέφω μεγάλη αγάπη και βαθύ σεβασμό — από την πρώτη στιγμή ένιωσα τη ζεστασιά, τη γενναιοδωρία και την υψηλή τους αφοσίωση στη μουσική».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

GNO Ballet - Future Cargo - photo Giannis Antonoglou (1)
Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσιάζει τρεις μεγάλες πρεμιέρες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ)

Λεωφορείον ο Πόθος – 21/6, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος - Future Cargo – 23-28/6, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Τόσαις φοραίς τόσο κοντά να είμαι – 27 & 28/6, Εναλλακτική Σκηνή

ethniki_lyriki_skini-2026-27
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός για τη σεζόν 2026-2027

Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2027, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη Missasolemnis του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατό του

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY