- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θέατρο Μαρία Κάλλας: Αναβλήθηκε για σοβαρούς τεχνικούς λόγους η συναυλία - αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα
Ωστόσο δεν υπήρξε αναφορά στον ακριβή λόγο της αναβολής
Αναβλήθηκε για σοβαρούς τεχνικούς λόγους η συναυλία - αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας
Αναστάτωση σε όσους αγόρασαν εισιτήριο για την παράσταση - αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα προκάλεσε η ανακοίνωση του Δημοτικού Θεάτρου Μαρία Κάλλας για την αναβόλη της.
Η παράσταση στο Θέατρο Μαρία Κάλλας ήταν προγραμματισμένη για εχθές Τρίτη 14 του μήνα, ωστόσο το απόγευμα, λίγες ώρες πριν την έναρξη οι υπεύθυνοι προχώρησαν σε ανακοίνωση μέσω των social media στην οποία αναφέρθηκαν σε «τεχνικούς λόγους» αναβολής χωρίς ωστόσο να προσδιορίσουν το ακριβές πρόβλημα. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια να προκληθούν αντιδράσεις με πολλούς να εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους κάτω από την ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η προαναγγελία της συναυλίας για τον Μίμη Πλέσσα ανέφερε: «Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στο έργο και την λαμπρή πορεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μίμη Πλέσσα. Μαζί του, σπουδαίοι τραγουδιστές – στενοί συνεργάτες του μαέστρου – ερμηνεύουν το πλούσιο και πολυποίκιλο ρεπερτόριό του, που εκτείνεται από το έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι, έως την τζαζ και την κλασική μουσική.
Μίμης Πλέσσας! Προσωπικότητα με πολλές ιδιότητες – συνθέτης, μαέστρος πιανίστας, ο Μίμης Πλέσσας που έφυγε από κοντά μας το 2024, λίγες μέρες πριν συμπληρώσει τα 100 του χρόνια, αγαπήθηκε και θα συνεχίζει να αγαπιέται για τη συγκίνηση που προσφέρουν τα τραγούδια του, που καθόρισαν την Ελληνική Μουσική Σκηνή του περασμένου αιώνα.
Επί σειρά ετών, η σκηνή, η μεγάλη οθόνη και η δισκογραφία αποτυπώνουν το στίγμα αυτού του πολύπλευρου δημιουργού, μέσα από τις ερμηνείες των σημαντικότερων ονομάτων του ελληνικού τραγουδιού, πολλών εκ των οποίων ανακάλυψε και ανέδειξε ο Μίμης Πλέσσας, όπως της Νάνας Μούσχουρη, της Τζένης Βάνου, της Μαρινέλλας, του Γιάννη Πουλόπουλου, του Στράτου Διονυσίου, της Ρένας Κουμιώτη, του Γιάννη Βογιατζή και τόσων άλλων. Ερμηνεύουν η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Σπύρος Κλείσσας, ο Δημήτρης Μπάσης, η Ελένη Πέτα και η Εύη Σιαμαντά. Τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει ο 'Άγγελος Ηλίας και την καλλιτεχνική επιμέλεια η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα».
Σε νέα ανακοίνωση αναφέρεται:
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων σας ενημερώνει ότι το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας θα παραμείνει κλειστό έως το τέλος Μαΐου, λόγω σοβαρού τεχνικού ζητήματος.
Ως εκ τούτου, οι δύο τελευταίες προγραμματισμένες παραγωγές έως και το τέλος Μαΐου τροποποιούνται ως εξής:
• Η συναυλία Featuring Dimitris Tsakas με την Big Band του Δήμου Αθηναίων, που είχε προγραμματιστεί για τις 21 Μαΐου, θα μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία και νέο χώρο, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα.
• Η παράσταση Unseen | Bolero σε χορογραφία Αντώνη Φωνιαδάκη, που επρόκειτο να παρουσιαστεί στις 28, 29 και 30 Μαΐου, θα μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία και νέο χώρο, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα.
• Όσον αφορά τη συναυλία - αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα που ήταν προγραμματισμένη για τις 14/5 οι κάτοχοι των εισιτηρίων, για την επιστροφή του αντιτίμου, μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία Ticket Plus: Δευτέρα έως Παρασκευή / Ώρες: 10:00 έως 18:00 / Τηλ.: 210 8817072 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση:info@ticketplus.gr ή στο ταμείο του θεάτρου από την Τρίτη 20 Μαΐου. Ώρες: 11:00 έως 18:00
Κατανοούμε πλήρως την αναστάτωση που προκαλεί αυτή η απρόβλεπτη εξέλιξη και ζητούμε την κατανόησή σας.
Για πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια, μπορείτε να επικοινωνείτε με το ticketplus.gr, στο τηλέφωνο 210 8817072 ή μέσω email στο info@ticketplus.gr.
Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση, παρακαλούμε επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα μας https://oly.gr/ και τα κοινωνικά μς δίκτυα ή επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΝΔΑ https://www.opanda.gr και τα κοινωνικά δίκτυα του Οργανισμού.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων σας ενημερώνει ότι το Ολύμπια Δημοτικό...
Posted by Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας on Thursday, May 15, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Inter Alia»
Στις 13, 14, 27 και 28 Ιουνίου σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Στάθη Γράψα
Με αμείωτη ένταση, σαρδόνιο χιούμορ και σκηνές που ακροβατούν ανάμεσα στο πολιτικό θρίλερ και την οικογενειακή τραγωδία
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα προετοιμασίας εισαγωγικών εξετάσεων δραματικών σχολών
Μια παράξενη, ανάποδη ανάσταση από τον Φάνη Σακελλαρίου
Λεωφορείον ο Πόθος – 21/6, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος - Future Cargo – 23-28/6, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Τόσαις φοραίς τόσο κοντά να είμαι – 27 & 28/6, Εναλλακτική Σκηνή
Η τελευταία παράσταση της bijoux de kant στην Πολυκλείτου είναι το «Θα σε λέω Μαρία», βασισμένο σε διηγήματα του Γιάννου Παλαβού
Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2027, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη Missasolemnis του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατό του
Ένας άνδρας προσπαθεί να διορθώσει έναν επικήδειο και καταλήγει να ξαναγράψει τη σχέση του με τη ζωή
Μια ξέφρενη Επιθεώρηση 2.0 ξεπηδά κατευθείαν από τη δική μας απίστευτη καθημερινότητα
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους: Γεωργούλης, Δραγούμη, Τσιμιτσέλης, Γερονικολού, Ελευθερίου, Ζαρίφη, Λάμη, Κλωνάρης και Φραγκαλιώτη
Ο γνωστός ηθοποιός μας μιλά για την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά στο θέατρο Αλκμήνη
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ένα φανταστικό ιδεατό σπίτι και τρία διαφορετικά κλειδιά: ένα μπλε, ένα κίτρινο και ένα κόκκινο «ξεκλειδώνουν» τις πόρτες του θεάτρου
Το κύκνειο άσμα του Τσέχωφ ανεβαίνει τον χειμώνα, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου
Μια τολμηρή και σύγχρονη προσέγγιση του έργου στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Για τη συμμετοχή τους σε ποια έργα διακρίθηκαν
Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Ματίνα Νικολάου ζωντανεύουν τη ζωή και τα διαχρονικά τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού
Μια παράσταση - ορισμός του D.I.Y.
Μνήμη, σχέσεις και ταυτότητα και η άτυπη τριλογία του Ροντρίγκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.