Θεατρο - Οπερα

Macbeth με τη Σοφία Χιλλ στη Μάνη

Σ’ ένα μανέζ στις πλαγιές του Ταϋγέτου η καταξιωμένη ηθοποιός ερμηνεύει τον εμβληματικό ήρωα του Σαίξπηρ με το χάραμα και το σούρουπο

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Macbeth» από τη Σοφία Χιλλ και τον Κωνσταντίνο Χατζή στην Δρυόπη της Δυτικής Μάνης από τις 5 έως 27 Μαΐου 2024

Θα σας φέρει ο δρόμος τον Μάιο στη Μάνη; Ανάμεσα στο Οίτυλο και την Καρδαμύλη, στις πλαγιές του Ταϋγετου, σ’ ένα μεγάλο αλώνι όπου εκπαιδεύονται άλογα στη Δρυόπη, η Σοφία Χιλλ θα ξετυλίγει από την Κυριακή του Πάσχα την ιστορία του ανθρώπου και την αέναη δίψα του για εξουσία ως ένα σπαρακτικό πορτρέτο του κόσμου, με όχημα κείμενα από τον Μάκμπεθ του Σαίξπηρ. Μια μελέτη πάνω στον εφιάλτη και τo όνειρο, στο φως και το σκοτάδι που αντλεί υλικό από έναν εμβληματικό χαρακτήρα του ελισαβετιανού βάρδου.

«Ο Μάκμπεθ σκότωσε τον ύπνο και δεν μπορεί πια να κοιμηθεί. Η τάση για κυριαρχία και επιβολή στον αδύναμο, στην φύση, στον πλανήτη γυρίζει μπούμερανγκ. Ο σύγχρονος άνθρωπος σκότωσε τον ύπνο. Απανθρωπίστηκε. Καταστρέφει και καταστρέφεται» σημειώνουν χαρακτηριστικά η Σοφία Χιλλ και ο Κωνσταντίνος Χατζής, οι οποίοι συνυπογράφουν τη σκηνοθεσία και τη συρραφή των κειμένων.

Οι παραστάσεις θα γίνονται με την Ανατολή και την Δύση του ήλιου στην αυθεντική γλώσσα του Σαίξπηρ (θα υπάρχουν ελληνικοί υπέρτιτλοι).

Ο πρώτος κύκλος παραστάσεων θα κινηματογραφείται για να χρησιμοποιηθεί στον δεύτερο κύκλο παραστάσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα τον Οκτώβρη.

"Macbeth"-πρώτος κύκλος με τη Σοφία Χιλλ

Macbeth Πρώτος Κύκλος: η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία-Συρραφή κειμένων: Σοφία Χιλλ-Κωνσταντίνος Χατζής
Κοστούμια: Νίκη Θεόκα
Μετάφραση στα ελληνικά: Σοφία Χιλλ
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Δημήτρης Χιλλ
Κινηματογράφηση/Μοντάζ/Φωτογραφίες: Άγγελος Χιλλ
Σχεδιασμός Ήχου: Βασίλης Δρούγκας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Νείλας
Μακιγιάζ: Εμμανουέλα Φωτίου
Διεύθυνση Παραγωγής: Σάιμον Χίλλ
Ερμηνεία: Σοφία Χίλλ

Πλήθος-Αφηγητής: Victor Hill

INFO:
Macbeth Πρώτος Κύκλος
Manez-Δρυόπη, Δήμος Δυτικής Μάνης 240 24
(χάρτης (https://maps.app.goo.gl/q4pbkrCNoReYLXSD9?g_st=ic))
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 5, 6, 7, 12, 13, 19, 20, 26, 27 Μαΐου 2024 στις 06:30 & 20:00. Στις 5/5 θα γίνει μια παράσταση στις 06:30
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 8€ γενική είσοδος