Θεατρο - Οπερα

Bill Bailley: Μια αναπάντεχη νύχτα stand up comedy στο «Παλλάς»

Μια παράσταση η οποία θα σας ωθήσει να σκεφτείτε, να αναθεωρήσετε ίσως σε ένα - δυο θέματα τις εδραίες σας απόψεις και φυσικά να γελάσετε - πολύ

alexandra-mprountzaki.jpg
Αλεξάνδρα Μπρουντζάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Billy Bailley: Εντυπώσεις από τη stand up παράσταση του βρετανού κωμικού στο θέατρο «Παλλάς».

Billy Bailley: Εντυπώσεις από τη stand up παράσταση του βρετανού κωμικού στο θέατρο «Παλλάς».

Τη Δευτέρα ένα τηλεφώνημα με έστειλε απροσδόκητα στο «Παλλάς» όπου ο διάσημος stand up comendian Bill Bailley έδινε μια παράσταση.

Στον μαγικό χώρο του «Παλλάς», η παράσταση ξεκίνησε με χαλαρή rock -βρετανική  φυσικά-, βγήκε ο Bill Bailley χορεύοντας με αυτόν τον awkward τρόπο που θα απαιτούσες από έναν boomer και απηύθυνε χαιρετισμό στο κοινό της Αθήνας και της περιφέρειας, ατάκα που επαναλάμβανε καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης: «Είναι ωραία να βρίσκομαι πάλι στην Ευρώπη!». Ok! Touché, monsieur! 

Το stand up comedy show του Bill Baulley στο «Παλλάς»

Με όσους δεν είσαστε familiar με τον Bill Bailley, να σημειώσω ότι οι παραστάσεις του μοιάζουν σουρεαλιστικές και συνοδεύονται με οπτικοακουστικό υλικό που αναβαθμίζει το show σε ένα πλήρες performance. Έχει αυτό το αγγλοσαξονικό χιούμορ που δεν χρειάζεται πολλές φανφάρες, είναι διακριτικό και στοχευμένο, ενώ συνοδεύει τον εαυτό του με μουσικά όργανα διασκευάζοντας γνωστές επιτυχίες σε κωμικά τραγούδια με την απαραίτητη συνοδεία βίντεο, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να θίξει μια γκάμα προβλημάτων χωρίς όμως να βαρύνει τη συνείδηση του θεατή.

Οι stand-up ρουτίνες του είναι ένα απολαυστικό μείγμα από πνευματώδεις παρατηρήσεις, σουρεαλιστικά στιγμιότυπα της καθημερινότητας και μια γενναιόδωρη δόση εκκεντρικών μουσικών acts.

Billy Bailley: Εντυπώσεις από τη stand up παράσταση του βρετανού κωμικού στο θέατρο «Παλλάς».

To opening act περιέγραφε το απίστευτο μεν, τεράστιο σκάνδαλο δε, με τον William Wragg ο οποίος είναι βουλευτής των Συντηρητικών και παραδέχτηκε ότι διέρρευσε προσωπικούς αριθμούς τηλεφώνου συναδέλφων του που αργότερα στοχοποιήθηκαν σε ένα phishing σκάνδαλο που έχει κλονίσει την πολιτική στο Ουέστμινστερ. Είπε πως τον εκβίαζαν με «προσωπικές ευαίσθητες πληροφορίες» οι οποίες ήταν με απλά ελληνικά φωτογραφίες με τα «απόκρυφά» του σε αγνώστους… Δεν χαρίστηκε – αιχμηρός και to the point περιέγραψε σε ένα act 5 λεπτών την πολιτική κατάσταση και την κατάντια του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit.

Η σκηνική παρουσία του Bill Bailley είναι συναρπαστική! Συνδυάζει περίπλοκα λογοπαίγνια και φιλοσοφικές σκέψεις στο act του, συχνά εμβαθύνοντας στις ιδιαιτερότητες της σύγχρονης ζωής, του φυσικού κόσμου, ακόμη και του σύμπαντος. Το ένα λεπτό θα αναλύει τα κουλά γράμματα που του στέλνει η εφορία και το επόμενο θα ξεκινήσει μια οικολογική ανάλυση ντυμένη με υψηλού επιπέδου χιούμορ. 

Οι κωμικές επιρροές του Bill Bailley είναι τόσο διαφορετικές όσο και οι παραστάσεις του. Αναφέρει τους Monty Python και τον Douglas Adams ως έμπνευση και το έργο του αντικατοπτρίζει το σουρεαλιστικό πνεύμα και την τάση του για το παράλογο. Αλλά υπάρχει επίσης μια νότα πνευματικής περιέργειας και φιλοσοφικών προβληματισμών που τον ξεχωρίζουν. Δεν διστάζει να ασχοληθεί με πολύπλοκα θέματα, αλλά το κάνει μια, θα έλεγα, «ελαφριά» διάθεση και μια υγιή δόση αυτοσαρκασμού.

Billy Bailley: Εντυπώσεις από τη stand up παράσταση του βρετανού κωμικού στο θέατρο «Παλλάς».

Είτε είστε λάτρης του παραδοσιακού stand-up, είτε εκτιμάτε το αίσθημα της έκπληξης που προσφέρει το απροσδόκητο, η κωμωδία του Bill Bailey είναι βέβαιο ότι θα σας διασκεδάσει. Εάν έχετε την ευκαιρία να τον παρακολουθήσετε, προετοιμαστείτε για μια παράσταση η οποία θα σας ωθήσει να σκεφτείτε, να αναθεωρήσετε ίσως σε ένα-δυο θέματα τις εδραίες σας απόψεις και φυσικά να γελάσετε – πολύ!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ