Θεατρο - Οπερα

Πέθανε σε ηλικία 61 ετών o Ρενέ Πόλες, καλλιτεχνικός διευθυντής της Volksbühne

Μια από τις καθοριστικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες του θεάτρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε σε ηλικία 61 ετών o Ρενέ Πόλες, καλλιτεχνικός διευθυντής της Volksbühne
Πέθανε σε ηλικία 61 ετών o Ρενέ Πόλες, καλλιτεχνικός διευθυντής της Volksbühne © EPA

Ρενέ Πόλες: Πέθανε σε ηλικία 61 ετών - Μια από τις καθοριστικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες του θεάτρου

Πέθανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Volksbühne, Ρενέ Πόλες σε ηλικία 61 ετών. Ως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του. Ο Πόλες έγραψε ιστορία ως συγγραφέας και σκηνοθέτης και ήταν μια από τις καθοριστικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες του θεάτρου από το 2001 ενώ ανέλαβε τη διεύθυνση της Volksbühne το 2021.

Γεννήθηκε στο Friedberg της Έσσης το 1962. Σπούδασε εφαρμοσμένες θεατρικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Giessen και στη συνέχεια ήταν, μεταξύ άλλων, καλλιτεχνικός διευθυντής του Prater της Berliner Volksbühne. Μεταξύ των δασκάλων του ήταν ο George Tabori και ο Heiner Müller. Ως συγγραφέας, έγραψε πάνω από 200 έργα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν σύντομα. Σκηνοθέτησε δικά του έργα στο Burgtheater της Βιέννης, στο Deutsches Theater του Βερολίνου και στο Kammerspiele του Μονάχου, μεταξύ άλλων.

Ο Πόλες έχει λάβει πολλά βραβεία για το έργο του. Μεταξύ άλλων, έλαβε το Βραβείο Δραματουργού του Mühlheim το 2001 και το 2006. Τελευταία του απονεμήθηκε το βραβείο Arthur Schnitzler στη Βιέννη το 2019.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ