Θεατρο - Οπερα

H Μαρία Μαγκανάρη αναλαμβάνει το Μικρό Εθνικό

Αυτό το διάστημα σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί με την Μαρία Σκουλά και την Αμαλία Καβάλη στην παράσταση «Ο άντρας μου» στο θέατρο Θησείον

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Μαγκανάρη
Μαρία Μαγκανάρη

Εθνικό Θέατρο: H Μαρία Μαγκανάρη στο Μικρό Εθνικό. Αναλαμβάνει την παιδική και εφηβική σκηνή. 

Η Μαρία Μαγκανάρη αναλαμβάνει υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Θέατρο. Η γνωστή σκηνοθέτις και ηθοποιός διαδέχεται τη Σοφία Βγενοπούλου, η οποία είχε αναλάβει τον καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό σχεδιασμό της παιδικής και εφηβικής σκηνής του πρώτου κρατικού θεάτρου το 2017.

Αυτό το διάστημα, η Μαγκανάρη σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί με την Μαρία Σκουλά και την Αμαλία Καβάλη στην παράσταση «Ο άντρας μου» στο θέατρο Θησείον, μια σκηνική σύνθεση βασισμένη στην ομότιτλη συλλογή διηγημάτων της Ρούμενα Μπουζάροφσκα.

Μαρία Μαγκανάρη
Μαρία Μαγκανάρη

Λίγα λόγια για τη Μαρία Μαγκανάρη

Η Μαρία Μαγκανάρη γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και από τη Δραματική Σχολή Βεάκη.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας «Κανιγκούντα» και συμμετείχε ως ηθοποιός σε όλες τις παραστάσεις της ομάδας (2005-2013), με σκηνοθέτη τον Γιάννη Λεοντάρη.

Το 2012 έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο της με την παράσταση «Μεσοπόλεμος», στην Οικία Κατακουζηνού, ενώ το 2014 ίδρυσε τη θεατρική ομάδα «προτσές».

Έχει σκηνοθετήσει, επίσης, τις παραστάσεις «Αλεξάντερπλατς», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Άλφρεντ Ντέμπλιν (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 2012 / Φεστιβάλ Αθηνών, 2013), «Το θηρίο στη ζούγκλα» Henry James (Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», 2014), «Φθινοπωρινή σονάτα» του Ingmar Bergman (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – «Λευτέρης Βογιατζής», 2015), «Η αρχή του κακού» της Μαρίας Φακίνου (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 2017), «Οι παραθεριστές» του Μαξίμ Γκόρκι (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Εφηβική Σκηνή, 2018), «Τριστάνος» του Τόμας Μαν (Θέατρο του Νέου Κόσμου, 2018), «Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ (Κ.Ε.Τ. και Bios, 2019), «Νόρα» του Henrik Ibsen (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, 2020), «Η νύχτα της Ιγκουάνα» του Τενεσί Ουίλιαμς (Θέατρο Πορεία, 2021), «Ο μισάνθρωπος» του Μολιέρου (Θέατρο Θησείον, 2022), «Ματωμένος γάμος» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (Εθνικό Θέατρο, 2022)

Έχει σκηνοθετήσει τη μικρού μήκους ταινία «Κλαίνε την ώρα που τα σκοτώνουν» (παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, 2007), η οποία τιμήθηκε με το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου και διακρίθηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ