Θεατρο - Οπερα

Residencies από το Εθνικό Θέατρο

Δείτε τι αφορά και πώς μπορείτε να λάβετε μέρος

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνικό Θέατρο, κτίριο Τσίλλερ
Εθνικό Θέατρο, το κτίριο Τσίλλερ

Tο πρόγραμμα Residencies του Εθνικού Θεάτρου για συγγραφείς, σκηνοθέτες/τριες και δραματουργούς. Πώς να συμμετάσχετε στο νέο πρόγραμμα εξωστρέφειας και πολιτισμικής ανταλλαγής. 

Το Εθνικό Θέατρο εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα εξωστρέφειας και πολιτισμικής ανταλλαγής που απευθύνεται σε ανερχόμενους Ευρωπαίους δημιουργούς του θεάτρου (συγγραφείς, σκηνοθέτες/τριες, δραματουργούς).

Εθνικό Θέατρο: το νέο πρόγραμμα Residencies 

Το πρόγραμμα RESIDENCIES χωρίζεται σε δύο σκέλη.

Τρεις δημιουργοί του θεάτρου (συγγραφείς, σκηνοθέτες/τριες, δραματουργοί) με έδρα την Ελλάδα θα φιλοξενηθούν σε ευρωπαϊκά θέατρα (artistic residencies), όπου θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν σε έναν σημαντικό θεατρικό οργανισμό, να συνεργαστούν με το προσωπικό του, να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας του θεάτρου, με τα τρέχοντα καλλιτεχνικά ρεύματα και με την καλλιτεχνική ζωή της πόλης και της χώρας που τους/τις φιλοξενεί.

Επίσης, τρεις Ευρωπαίοι δημιουργοί (συγγραφείς, σκηνοθέτες/τριες, δραματουργοί) θα φιλοξενηθούν από το Εθνικό Θέατρο και θα διευρύνουν την έρευνά τους σε διάλογο με το δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τη θεατρική δραστηριότητα και την καλλιτεχνική παραγωγή της χώρας μας, να συναναστραφούν με Έλληνες δημιουργούς και να εμβαθύνουν στα πεδία που τους ενδιαφέρουν.

Η διάρκεια της καλλιτεχνικής φιλοξενίας είναι 75 μέρες και μπορεί να χωριστεί σε δύο περιόδους –εάν αυτό κριθεί απαραίτητο– στο διάστημα Μάρτιος-Ιούλιος 2024.

Το Εθνικό Θέατρο καλύπτει: Τα έξοδα μετακίνησης από και προς τη χώρα διαμονής και την έδρα του θεάτρου, τα έξοδα διαμονής και διατροφής για το διάστημα της καλλιτεχνικής φιλοξενίας καθώς και καλλιτεχνική αμοιβή για πιθανή διεξαγωγή εργαστηρίου.

Το έργο/δράση «Δράσεις Εξωστρέφειας του Εθνικού Θεάτρου» με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5167037 υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Περισσότερες πληροφορίες για το opencall θα βρείτε στις σχετικές ανακοινώσεις στα ακόλουθα λινκ:

  • ΕΔΩ για το α’ σκέλος του προγράμματος
  • ΕΔΩ για το β’ σκέλος του προγράμματος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ