Θεατρο - Οπερα

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και «Oι άνθρωποί» του

Ο γνωστός σκηνοθέτης μας συστήνει το «The humans», τη βραβευμένη με Tony τραγικωμωδία του Στίβεν Κάραμ, με μια ομάδα δυνατών πρωταγωνιστών

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 887
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
"The humans" σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη
"The humans" σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη © Ελίνα Γιουνανλή

The humans: ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθετεί στο θέατρο Μουσούρη τους Θ. Μπαζάκα, Λ. Γεωργακόπουλο, Κ. Ασπιώτη, Μ. Πετεβή, Ε. Μακρή και Ξ. Καλογεροπούλου.

Μια οικογένεια της διπλανής πόρτας μια μέρα γιορτινή σε μια αλλόκοτη προπολεμική διπλοκατοικία στη Νέα Υόρκη. Οι γονείς (Θέμις Μπαζάκα και Λάζαρος Γεωργακόπουλος) που κοπιάζουν σε δουλειές με αβέβαιες προοπτικές, η γιαγιά (Ξένια Καλογεροπούλου) που πάσχει από άνοια, οι κόρες (Ειρήνη Μακρή και Μαρία Πετεβή) με τα δικά τους συναισθηματικά και οικονομικά προβλήματα, ο φοιτητής σύντροφος της δεύτερης (Κωνσταντίνος Ασπιώτης). Παρακολουθώντας τους με χιούμορ και συμπόνια, στο The humans ο συγγραφέας Στίβεν Κάραμ επιδιώκει να αναδείξει την ομορφιά που βρίσκεται στην ακαταστασία και τις ατέλειες της ανθρώπινης ύπαρξης. Το «καταιγιστικά αστείο, μελαγχολικά λυπηρό», σύμφωνα με τους New York Times, έργο μεταφράζει και σκηνοθετεί αυτή τη σεζόν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης © Ελίνα Γιουνανλή

INFO
Θέατρο Μουσούρη
Πρεμιέρα 11 Οκτωβρίου
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 & 21:00, Κυριακή στις 19:00

H Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ανεβάζει το βραβευμένο με Tony Award, θεατρικό έργο του Stephen Karam, «The Humans», στο θέατρο Μουσούρη τον Οκτώβριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ