Θεατρο - Οπερα

Ακρόαση για τις «Εκκλησιάζουσες» του Θέμη Μουμουλίδη

Ζητούνται γυναίκες ηθοποιοί, ηλικίας έως 35 ετών, καθώς και θεατρολόγοι για θέσεις συνεργατών για την παράσταση που θα ανέβει το καλοκαίρι 2024

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θέμης Μουμουλίδης
Θέμης Μουμουλίδης © Ελίνα Γιουνανλή

Θέμης Μουμουλίδης - Εκκλησιάζουσες: ακρόαση για ηθοποιούς για την παράσταση που θα ανέβει το καλοκαίρι 2024

Τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη θα παρουσιάσει το καλοκαίρι του 2024 η 5η Εποχή. Το έργο θα ανέβει με τη μορφή τσίρκου-καμπαρέ, και θα υπάρχει επί σκηνής ζωντανή ορχήστρα.

Για τις ανάγκες της παράστασης, θα πραγματοποιηθεί ακρόαση για γυναίκες ηθοποιούς, ηλικίας έως 35 ετών. Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει: Να έχουν άριστες επιδόσεις στο τραγούδι και το χορό και να είναι απόφοιτες δραματικής σχολής. Θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν, δεξιότητες σε ακροβατικές ασκήσεις, καθώς και η άριστη γνώση μουσικού οργάνου. Βιογραφικά μπορούν να αποσταλούν μέχρι 20 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 5seasonart@gmail.com

Επίσης, για τις ανάγκες της παραγωγής η 5η Εποχή ζητά θεατρολόγους, για θέσεις συνεργατών όπως: βοηθού σκηνοθέτη και βοηθού διεύθυνσης παραγωγής. Ζητείται, επίσης, συνεργάτης/τις για γραμματειακή υποστήριξη.

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη: η υπόθεση του έργου

Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι οι Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Οι Εκκλησιάζουσες, το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη, παρουσιάστηκαν περί το 392 π.Χ. Μέσα από την κωμική φόρμα, τους χιουμοριστικούς διαλόγους και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ