Θεατρο - Οπερα

H Ποντικοπαγίδα της Αγκάθα Κρίστι θα «ανέβει» στο Μπρόντγουεϊ μετά από 70 χρόνια

Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει πάνω από 10 εκατ. θεατές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ποντικοπαγίδα - Αγκάθα Κρίστι: Για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ μετά από 70 χρόνια

Η παράσταση «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι μπορεί να παίζεται επί 70 χρόνια σε θέατρα του Λονδίνου, των ΗΠΑ, της Ευρώπης, ωστόσο για πρώτη φορά θα «ανέβει» στη Νέα Υόρκη και το Μπρόντγουεϊ

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο West End του Λονδίνου στις 25 Νοεμβρίου 1952 και η συγγραφέας θεωρούσε ότι η παράσταση θα διαρκέσει για οκτώ και μόνο μήνες. Από εκείνη την ημέρα έχει ανέβει στο θεατρικό σανίδι 29.000 φορές, ενώ εκτιμάται ότι την έχουν δει περισσότερα από 10 εκατομμύρια άνθρωποι. 

Η μεταφορά στο Μπρόντγουεϊ έρχεται το 2023 μετά την πρόσφατη μεταφορά στην ταινία μυστηρίου δολοφονίας See How They Run. Η ταινία διαδραματίζεται το 1953 με φόντο την 100ή παράσταση της σειράς, με ένα πρωταγωνιστικό καστ συμπεριλαμβανομένων των Saoirse Ronan, Ruth Wilson, Adrien Brody, David Oyelowo και Sam Rockwell. Γνωστά ονόματα λέγεται ότι θα συμμετέχουν στο καστ της παράστασης στο Μπρόντγουεϊ. 

Ο συμπαραγωγός Kevin McCollum δήλωσε «ενθουσιασμένος» με τα νέα, προσθέτοντας ότι είναι «ενθουσιασμένος για την τεράστια βάση θαυμαστών της Αγκάθα Κρίστι στη Βόρεια Αμερική 

Σήμερα, θα υπάρξει μια ειδική μεσημεριανή παράσταση στο Λονδίνο για μερικούς από τους ανθρώπους που έχουν εργαστεί ή συμμετείχαν στην παραγωγή στο παρελθόν. Η 70ή επέτειος της «Ποντικοπαγίδας» γιορτάζεται με μία μεγάλη περιοδεία που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από 70 σταθμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. 

Με πληροφορίες από το BBC