Θεατρο - Οπερα

Το μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού για τον θάνατο της Μίνας Αδαμάκη

«Η έννοια και η αίσθηση της ελευθερίας χαρακτήριζε τις επιλογές της»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μίνα Αδαμάκη
Μίνα Αδαμάκη © NDP

Μίνα Αδαμάκη: Το μήνυμα της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού για τον θάνατο της ηθοποιού

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της Μίνας Αδαμάκη έστειλε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πληροφορούμενη τον θάνατο της αγαπημένης ηθοποιού, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε:

«Η έννοια και η αίσθηση της ελευθερίας χαρακτήριζε τις επιλογές της Μίνας Αδαμάκη σε όλη της την πορεία», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

«Από τις σπουδές της στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, άλλαξε κατεύθυνση και έγινε βασικό στέλεχος της Ελεύθερης Σκηνής, της ομάδας που έφερε νέα πνοή στη θεατρική κωμωδία και στην επιθεώρηση», συνέχισε και πρόσθεσε «έκανε εκπομπές στα πρώτα χρόνια της ελεύθερης ραδιοφωνίας, πρωταγωνίστησε σε μεγάλες επιτυχίες στην πρώτη περίοδο της ελεύθερης, ιδιωτικής τηλεόρασης. Ακόμη κι αν δεν την είχε δει ποτέ κανείς στο θέατρο, τη θυμάται -τρεις δεκαετίες μετά- ως Ειρήνη στις “Τρεις Χάριτες”. Δεν επαναπαύθηκε όμως σε αυτή την επιτυχία, δεν επέλεξε την ευκολία της τυποποίησης. Έπαιξε διαφορετικούς ρόλους στο θέατρο, συνεργάστηκε με νέους σκηνοθέτες. Η ευγένεια, το χιούμορ, η αμεσότητα χαρακτήριζαν τις ερμηνείες της και την προσωπικότητά της. Αυτά τα στοιχεία της είναι που την έκαναν ιδιαίτερα αγαπητή, για αυτά θα μας λείψει. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της και στους φίλους της».

«Με θλίψη αποχαιρετούμε την χαρισματική Μίνα Αδαμάκη, ταλαντούχα ηθοποιό, θιασάρχη, ιδρυτικό μέλος της θρυλικής Ελεύθερης Σκηνής της οποίας το αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο είναι ακόμα πολύ έντονο», δήλωσε, από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

«Ως Ειρήνη στις Τρεις Χάριτες, Λένα στην Αστροφεγγιά, Ελίζα στην Εθνική Ελλάδος αλλά και ως αναπόσπαστο μέρος πολλών θεατρικών και τηλεοπτικών ανσάμπλ αγαπήθηκε από το κοινό που θα την θυμάται με αγάπη και θα συνεχίσει να την βλέπει στις αγαπημένες του σειρές. Θερμά συλλυπητήρια στους πολυάριθμους φίλους της», κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ