- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυλαία για τη «Γυναίκα με τα Μαύρα» έπειτα από 33 χρόνια - Υπέκυψε στην οικονομική κρίση
Υπήρξε ένα από τα μακροβιότερα θεατρικά έργα του Λονδίνου
Λονδίνο: Τερματίζονται λόγω κρίσης κόστους ζωής οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Γυναίκα με τα Μαύρα» - Σταδιοδρόμησε επί 33 χρόνια στη σκηνή του Γουέστ Εντ.
Η «Γυναίκα με τα Μαύρα», ένα από τα μακροβιότερα θεατρικά έργα του Λονδίνου, κλείνει μετά από 33 χρόνια, περισσότερες από 13.000 παραστάσεις και αναρίθμητες κραυγές αγωνίας του κοινού.
Το ανατριχιαστικό δράμα, που διασκευάστηκε από τον Στίβεν Μάλατρατ έχοντας βασιστεί στο μυθιστόρημα της Σούζαν Χιλ από το 1983, θα παίξει την τελευταία του παράσταση στο θέατρο Fortune στο Γουέστ Εντ στις 4 Μαρτίου του 2023.
Μια δημοφιλής παράσταση για γενιές θεατών, η «Γυναίκα με τα Μαύρα», «έχει δώσει σε γενιές νέων την ευκαιρία να βιώσουν την απόλαυση και τον αντίκτυπο του θεάτρου που αλλάζει τη ζωή», είπε η συγγραφέας Σούζαν Χιλ.
Ο παραγωγός του έργου, Πίτερ Γουίλσον, είπε: «Η θαυματουργή θεατρικότητα της “Γυναίκας με τα Μαύρα” δεν έχει κλονιστεί ποτέ. Μέσα από μια γάζα, μια λυγαριά και μια πόρτα, ο Στίβεν Μάλατρατ και ο [σκηνοθέτης] Ρόμπιν Χέρφορντ δημιούργησαν έναν ολόκληρο κόσμο στον οποίο έχουν εισέλθει γενιές νέων ανθρώπων, παραδομένοι στην απόλυτη μαγεία του θεάτρου: τη δική τους φαντασία. Ωστόσο, η οικονομική πραγματικότητα μας επηρέασε, σε έναν κόσμο αυξανόμενων τιμών».
Τα θέατρα αντιμετωπίζουν αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας και οι οικονομικές πιέσεις εντείνονται για το θεατρόφιλο κοινό, εν μέσω της κρίσης κόστους ζωής που μαστίζει τη Βρετανία.
Μια σειρά από έργα υψηλού προφίλ του Γουέστ Εντ ανακοίνωσαν επίσης τον τερματισμό τους. Το «Come from Away» και η «Μαίρη Πόπινς» θα παίξουν τις τελευταίες τους παραστάσεις τον Ιανουάριο.
Το «Γυναίκα με τα μαύρα» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Σκάρμπορο, αφού ο Χέρφορντ ανέθεσε στον Μάλαντρατ να γράψει μια ιστορία φαντασμάτων για τα Χριστούγεννα.
Άνοιξε στο θέατρο Στίβεν Τζόζεφ το 1987. Το έργο έφτασε στο θέατρο Fortune το καλοκαίρι του 1989, αφού έπαιξε νωρίτερα εκείνη τη χρονιά στα θέατρα Lyric Hammersmith, the Strand (σημερινό Novello) και Playhouse.
«Το Fortune ήταν ένα πολύ χαρούμενο σπίτι στο Λονδίνο για αυτό το έργο», είπε ο Χέρφορντ. «Η οικειότητά του παρείχε όχι μόνο τη σωστή κλίμακα και ατμόσφαιρα για τη δράση, αλλά και μια απόλαυση για το κοινό που εκτιμά αυτό το κόσμημα του Γουέστ Εντ με την κλασική του αρτ ντεκό αρχιτεκτονική».
Το έργο δημιουργήθηκε με ελάχιστα μέσα και έχει καστ μόλις δύο μελών: Ο Τζούλιαν Φόρσαιθ πρωταγωνιστεί αυτή τη στιγμή ως Άρθουρ Κιπς και ο Μάθιου Σπένσερ παίζει τον Ηθοποιό.
Η υπόθεσή του, συνοπτικά: Ο συμβολαιογράφος Άρθουρ Κιπς ταξιδεύει από το βικτωριανό Λονδίνο, σε μια απομονωμένη εξοχική έπαυλη για να τακτοποιήσει μια υπόθεση κληρονομιάς. Η ζωή του, όμως, θα αλλάξει απροσδόκητα, όταν το σπίτι αρχίζει να του αποκαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά του και την μυστηριώδη παρουσία μιας γυναικείας φιγούρας, ντυμένης στα μαύρα, της οποίας η κάθε εμφάνιση σημαίνει θάνατο...
Η «Γυναίκα με τα Μαύρα» είναι το δεύτερο μακροβιότερο θεατρικό έργο στο Λονδίνο. Στον κινηματογράφο έγινε μεγάλη επιτυχία το 2012, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ.
Η «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι, η μακροβιότερη θεατρική παράσταση στον κόσμο, γιορτάζει αυτήν την περίοδο την 70η επέτειό της.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας ύμνος στην ελευθερία και τον έρωτα -Σκηνοθέτης ο Ένκε Φεζολλάρι
Ναταλία Γεωργοσοπούλου, Σάββας Στρούμπος και Φανή Βοβώνη μετέφρασαν για πρώτη φορά στα ελληνικά τις επιστολές που συνέταξε η Ουλρίκε Μάινχοφ μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας
Ο επικεφαλής του Royal Ballet ευχαρίστησε τον Τιμοτέ Σαλαμέ
Πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και κάποιες επαναλήψεις από προηγούμενες χρονιές που έρχονται για λίγες παραστάσεις
Η γνωστή ηθοποιός μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τον μονόλογο «Girls and boys» που συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Αλάμπρα
Οι παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία τον Απρίλιο και τον Μάιο
Η διάσημη όπερα του Μπιζέ στην πιστή «ανακατασκευή» της παρισινής της πρεμιέρας του 1875
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Θάνατος παλληκαριού» του Κωστή Παλαμά στον Μικρό Κεραμεικό
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Μισάνθρωπος» στο θέατρο Φιλίπ
Η θεατρική σεζόν ολοκληρώνεται για πολλά θέατρα - Αναμένονται όμως πολλές πρεμιέρες τον Απρίλιο
Ο Βαγγέλης Παπαδάκης και η Νάνα Παπαδάκη πρωταγωνιστούν στο καλύτερο έργο του Τενεσί Ουίλιαμς μετά το «Λεωφορείο ο Πόθος» όπως ο ίδιος ο συγγραφέας το χαρακτήρισε
Ένα τοπόσημο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, μέσα από «σημειωματάρια» μιας άλλης εποχής
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Αλεξάνδρεια Βασίλη Βλάχου μιλά για την παράσταση «Η Ήμερη και το εικόνισμα», όπου υποδύεται τον ενεχυροδανειστή
Η νέα παραγωγή από την Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το έργο μέσα από μια σύγχρονη σκηνική ματιά
Τα δυο αδέρφια μας μίλησαν για την παράσταση «Η τελευταία έξοδος - Ρίτα Χέιγουρθ» που σκηνοθετούν στο Άνεσις
Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο Ιππόκαμπος» στον Μικρό Κεραμεικό, ένα έργο για τον έρωτα και τις επιλογές μας
Ο διακεκριμένος συνθέτης μας εισάγει στο αλλόκοτο, γεμάτο γόνιμες αντιφάσεις και σαρκασμό καφκικό σύμπαν
Πολλές θεατρικές παραστάσεις ολοκληρώνουν τον κύκλο τους την Κυριακή των Βαΐων
Πώς οι θεραπευόμενοι βλέπουμε τους θεραπευτές μας, τι είναι αυτή η περίεργη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στις πολυθρόνες και τι ιδιόμορφος χρόνος που είναι ο Αόριστος.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.