Θεατρο - Οπερα

Αυλαία για τη «Γυναίκα με τα Μαύρα» έπειτα από 33 χρόνια - Υπέκυψε στην οικονομική κρίση

Υπήρξε ένα από τα μακροβιότερα θεατρικά έργα του Λονδίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο: Τερματίζονται λόγω κρίσης κόστους ζωής οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Γυναίκα με τα Μαύρα» - Σταδιοδρόμησε επί 33 χρόνια στη σκηνή του Γουέστ Εντ.
Σταματούν έπειτα από 33 χρόνια οι παραστάσεις του «Γυναίκα με τα Μαύρα» © Instagram / Fortune Theatre London

Λονδίνο: Τερματίζονται λόγω κρίσης κόστους ζωής οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Γυναίκα με τα Μαύρα» - Σταδιοδρόμησε επί 33 χρόνια στη σκηνή του Γουέστ Εντ.

Η «Γυναίκα με τα Μαύρα», ένα από τα μακροβιότερα θεατρικά έργα του Λονδίνου, κλείνει μετά από 33 χρόνια, περισσότερες από 13.000 παραστάσεις και αναρίθμητες κραυγές αγωνίας του κοινού.

Το ανατριχιαστικό δράμα, που διασκευάστηκε από τον Στίβεν Μάλατρατ έχοντας βασιστεί στο μυθιστόρημα της Σούζαν Χιλ από το 1983, θα παίξει την τελευταία του παράσταση στο θέατρο Fortune στο Γουέστ Εντ στις 4 Μαρτίου του 2023.

Μια δημοφιλής παράσταση για γενιές θεατών, η «Γυναίκα με τα Μαύρα», «έχει δώσει σε γενιές νέων την ευκαιρία να βιώσουν την απόλαυση και τον αντίκτυπο του θεάτρου που αλλάζει τη ζωή», είπε η συγγραφέας Σούζαν Χιλ.

Ο παραγωγός του έργου, Πίτερ Γουίλσον, είπε: «Η θαυματουργή θεατρικότητα της “Γυναίκας με τα Μαύρα” δεν έχει κλονιστεί ποτέ. Μέσα από μια γάζα, μια λυγαριά και μια πόρτα, ο Στίβεν Μάλατρατ και ο [σκηνοθέτης] Ρόμπιν Χέρφορντ δημιούργησαν έναν ολόκληρο κόσμο στον οποίο έχουν εισέλθει γενιές νέων ανθρώπων, παραδομένοι στην απόλυτη μαγεία του θεάτρου: τη δική τους φαντασία. Ωστόσο, η οικονομική πραγματικότητα μας επηρέασε, σε έναν κόσμο αυξανόμενων τιμών».

The Woman in Black - London

Τα θέατρα αντιμετωπίζουν αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας και οι οικονομικές πιέσεις εντείνονται για το θεατρόφιλο κοινό, εν μέσω της κρίσης κόστους ζωής που μαστίζει τη Βρετανία.

Μια σειρά από έργα υψηλού προφίλ του Γουέστ Εντ ανακοίνωσαν επίσης τον τερματισμό τους. Το «Come from Away» και η «Μαίρη Πόπινς» θα παίξουν τις τελευταίες τους παραστάσεις τον Ιανουάριο.

Το «Γυναίκα με τα μαύρα» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Σκάρμπορο, αφού ο Χέρφορντ ανέθεσε στον Μάλαντρατ να γράψει μια ιστορία φαντασμάτων για τα Χριστούγεννα.

Άνοιξε στο θέατρο Στίβεν Τζόζεφ το 1987. Το έργο έφτασε στο θέατρο Fortune το καλοκαίρι του 1989, αφού έπαιξε νωρίτερα εκείνη τη χρονιά στα θέατρα Lyric Hammersmith, the Strand (σημερινό Novello) και Playhouse.

«Το Fortune ήταν ένα πολύ χαρούμενο σπίτι στο Λονδίνο για αυτό το έργο», είπε ο Χέρφορντ. «Η οικειότητά του παρείχε όχι μόνο τη σωστή κλίμακα και ατμόσφαιρα για τη δράση, αλλά και μια απόλαυση για το κοινό που εκτιμά αυτό το κόσμημα του Γουέστ Εντ με την κλασική του αρτ ντεκό αρχιτεκτονική».

Το έργο δημιουργήθηκε με ελάχιστα μέσα και έχει καστ μόλις δύο μελών: Ο Τζούλιαν Φόρσαιθ πρωταγωνιστεί αυτή τη στιγμή ως Άρθουρ Κιπς και ο Μάθιου Σπένσερ παίζει τον Ηθοποιό.

Η υπόθεσή του, συνοπτικά: Ο συμβολαιογράφος Άρθουρ Κιπς ταξιδεύει από το βικτωριανό Λονδίνο, σε μια απομονωμένη εξοχική έπαυλη για να τακτοποιήσει μια υπόθεση κληρονομιάς. Η ζωή του, όμως, θα αλλάξει απροσδόκητα, όταν το σπίτι αρχίζει να του αποκαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά του και την μυστηριώδη παρουσία μιας γυναικείας φιγούρας, ντυμένης στα μαύρα, της οποίας η κάθε εμφάνιση σημαίνει θάνατο...

The Woman In Black (2012) Official Trailer [HD]

Η «Γυναίκα με τα Μαύρα» είναι το δεύτερο μακροβιότερο θεατρικό έργο στο Λονδίνο. Στον κινηματογράφο έγινε μεγάλη επιτυχία το 2012, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Η «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι, η μακροβιότερη θεατρική παράσταση στον κόσμο, γιορτάζει αυτήν την περίοδο την 70η επέτειό της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Σ’ εσάς που με ακούτε»
Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Σ’ εσάς που με ακούτε»

Προσωπικές ιστορίες που «ακουμπούν» στην έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.