Θεατρο - Οπερα

Το Cine Φιλίπ της Κυψέλης επιστρέφει ως θέατρο

Ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου με το (R)evolution, μια παράσταση εμπνευσμένη από το έργο του Γιουβάλ Νόα Χαράρι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου

Ιωάννα Γκομούζα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Φιλίπ γίνεται θέατρο από την Olympia Culture

Πάνε δώδεκα χρόνια που έκλεισε το Φιλίπ στην Κυψέλη, στη συμβολή Δροσοπούλου και Θάσου, το οποίο υπήρξε προορισμός για σινεφίλ αλλά και για τους νεότερους θεατές, αφού από το 1966 έως το 2010 στον χώρο λειτούργησε  το Νεανικό Πλάνο και πραγματοποιήθηκαν δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Τα καλά νέα, λοιπόν, είναι ότι το πάλαι ποτέ κινηματογραφικό στέκι ανακαινίζεται από την εταιρεία Olympia Culture του θεατρικού επιχειρηματία Βαγγέλη Αγάλου, ο οποίος διαχειρίζεται επίσης το Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, για να επανέλθει στην πολιτιστική ζωή της πόλης ως θέατρο αλλά και χώρος εκδηλώσεων (για χορό, μουσική, βιβλίο κ.λπ.).

Φιλίπ: ένα νέο θέατρο στην Κυψέλη από τον Νοέμβριο

Τι θα δούμε στο νέο θέατρο Φιλίπ στην Κυψέλη

Το πρόγραμμα του θεάτρου Φιλίπ θα ξεκινήσει με το εμπνευσμένο από τα 21 μαθήματα για τον 21ο αιώνα του διάσημου συγγραφέα Γιουβάλ Νόα Χαράρι έργο των Γιαέλ Ρόνεν και Ντιμίτρι Σαάντ (R)evolution, μια παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου, με ηθοποιούς της νέας γενιάς (Σπύρος Σταμούλης, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κώστας Νικούλι, Λυδία Τζανουδάκη, Χρίστος Σταθούσης). Παράλληλα, θα παίζεται  η παιδική παράσταση Ρομπέν: Η δύναμη του δάσους του Δημήτρη Κουρούμπαλη.

Από τον Φεβρουάριο και μετά έχουν προγραμματιστεί οι παραστάσεις Soft porn με πλαστική κούκλα της Βίβιαν Στεργίου (σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου), Δωδέκατη νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (σε σκηνοθεσία Ντίνου Ψυχογιού) και Καραντίνα αγάπη μου, έλα πάρε με από εδώ σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργου Κατσή.

Θέατρο Φιλίπ: η ανακαίνιση του παλιού κινηματογράφου

Οι εργασίες ανακαίνισης ολοκληρώνονται σύντομα ώστε τον Νοέμβριο ο χώρος να λειτουργήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνικές και αρχιτεκτονικές προδιαγραφές και με ενεργειακές μετατροπές που εξασφαλίζουν φιλικό αποτύπωμα προς το περιβάλλον. Παράλληλα με την θεατρική σκηνή που θα παρουσιάζει έργα νέων δημιουργών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και κλασσικά έργα σύγχρονου ενδιαφέροντος, στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται κι άλλες εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση της τέχνης, του πολιτισμού  αλλά και της κοινωνικής ενσυναίσθησης. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από την Olympia Culture «Σε μία γειτονιά - μωσαϊκό από διαφορετικές κουλτούρες, το θέατρο Φιλίπ φιλοδοξεί να αποτελέσει πυρήνα πολιτισμού με έργα και δράσεις που αφορούν όλους μας».