Θεατρο - Οπερα

Ο Χαλεπάς στη Στέγη προσβάσιμος σε όλους

Στις 24, 25 και 26 Φεβρουαρίου η παράσταση περιλαμβάνει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, υπέρτιτλους και ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
"Χαλεπάς" σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
"Χαλεπάς" σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση © Ανδρέας Σιμόπουλος

Χαλεπάς στη Στέγη: Kαθολικά προσβάσιμη σε ΑμεΑ η παράσταση της Αργυρώς Χιώτη

Η παράσταση «Χαλεπάς» σε σκηνοθεσία της Αργυρώς Χιώτη και λιμπρέτο του The Boy είναι ανοιχτή σε όλες και όλους για τρεις παραστάσεις. Στις 24, 25 & 26 Φεβρουαρίου, η παράσταση περιλαμβάνει ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, ελληνικούς υπέρτιτλους για κωφούς και βαρήκοους και ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό liminal.

(ΕΛ | YKB) Trailer | ΧΑΛΕΠΑΣ της Αργυρώς Χιώτη

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μετά τη νοηματική ελληνική γλώσσα σε πολλές συζητήσεις και ομιλίες, υιοθετεί την προσβασιμότητα όλων και στο θέατρο, επιλέγοντας τον «Χαλεπά» στην Κεντρική Σκηνή, μία ιστορική καταβύθιση στα άδυτα του μυαλού του μεγάλου Έλληνα γλύπτη, που έπειτα από 40 χρόνια ψυχικής κατάρρευσης αναγεννήθηκε στην πλήρη αρωριμότητά του.

"Χαλεπάς" σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
"Χαλεπάς" της Αργυρώς Χιώτη στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση © Ανδρέας Σιμόπουλος

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μετά την παράσταση. Η Αργυρώ Χιώτη θα συζητήσει με την επιμελήτρια της έκθεσης Γιανούλης Χαλεπάς «Δούναι και Λαβείν» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά (μελετήτρια, αρχαιολόγο και ιστορικό τέχνης) σε συντονισμό του κινηματογραφιστή Μπάμπη Μακρίδη.

Κρατήσεις θέσεων ΑμεΑ: 213 017 8036 και infotickets@onassis.org

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ