Θεατρο - Οπερα

«Λευκές νύχτες» με Ασπιώτη και Αϊδίνη στο Μικρό Άνεσις

Η αριστοτεχνική νουβέλα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι παρουσιάζεται στο θέατρο σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λευκές νύχτες: Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης σκηνοθετεί Ντοστογιέφσκι στο Μικρό Άνεσις

Σπουδή πάνω στην συν-ύπαρξη και το συναίσθημα, η περίφημη νουβέλα του κορυφαίου Ρώσου μυθιστοριογράφου Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ανεβαίνει στο θέατρο Μικρό Άνεσις στους Αμπελοκήπους από τις 19 Φεβρουαρίου.

"Λευκές νύχτες" με τους Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Κωνσταντίνο Ασπιώτη στο Μικρό Άνεσις © Χρήστος Συμεωνίδης

Με φόντο τις ονειρικές Λευκές Νύχτες της Αγίας Πετρούπολης, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης (ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία και την απόδοση του κειμένου για το θέατρο) και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη πρωταγωνιστούν σε ένα έργο-εγκώμιο στη φιλία και την αγάπη.

Πάνω από τα νερά του ποταμού Νέβα, σε μια προκυμαία, δύο μοναχικοί νέοι θα ζήσουν μία ιστορία ενηλικίωσης. Άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται, γνωρίζονται και ανταλλάσσουν τα ανείπωτα ως τώρα μυστικά τους, τις αγωνίες και τα όνειρά τους. Μια επαφή πολύτιμη, από αυτές που δεν προγραμματίζουμε, συμβαίνει σπάνια και είναι αρκετή για να καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής μας. Όπως αναρωτιέται και ο συγγραφέας: «Μια ολόκληρη στιγμή απόλυτης ευτυχίας: είναι μήπως λίγο αυτό, έστω και για ολόκληρη τη ζωή ενός ανθρώπου;».

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη και ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης συμπρωταγωνιστούν στη θεατρική διασκευή του έργου του Ντοστογιέφσκι "Λευκές νύχτες" στο Μικρό Άνεσις © Χρήστος Συμεωνίδης

Η ταυτότητα της παράστασης
Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη – Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Σκηνοθεσία – Απόδοση: Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Μουσική: Στάμος Σέμσης
Σκηνικά – Σχεδιασμός φωτισμών: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου
Φωτογραφίες / Trailer – Art work: Χρήστος Συμεωνίδης


INFO:
Λευκές νύχτες
Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ. 2107718943
Παραστάσεις: Τετάρτη στις 19:00, Σάββατο & Κυριακή στις 18:30, Πέμπτη στις 20:00
Εισιτήρια: 18 ευρώ κανονικό (στο ταμείο του θεάτρου), 16 ευρώ (ηλεκτρονική προπώληση). 14 ευρώ μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνοι, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι). 12 ευρώ (ανέργων, ΑΜΕΑ & ομαδικό άνω των 10 ατόμων).
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Προπώληση: viva.gr

Το Θέατρο «Άνεσις» αποτελεί χώρο αμιγούς λειτουργίας, όπου επιτρέπεται η προσέλευση μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους θεατές, καθώς και σε όσους έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Οι ανήλικοι κάτω των 12 ετών θα προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test.