Θεατρο - Οπερα

Ποια θεατρικά έργα ανεβαίνουν πρώτη φορά στην Αθήνα;

Έχοντας ως φόντο την εποχή μας αλλά και καιρούς μακρινούς, 20 έργα συστήνονται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 805
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ορφέας Αυγουστίδης στη "Μηχανή του Τούρινγκ", σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου
Ο Ορφέας Αυγουστίδης στη "Μηχανή του Τούρινγκ", σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου

Αφιέρωμα θέατρο: 20 θεατρικά έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Η Μηχανή του Τούρινκ - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ορφέας Αυγουστίδης 

Στο γαλλικό βιογραφικό του το έργο του Μπενουά Σολές μετρά αρκετές εκατοντάδες soldout και τέσσερα βραβεία Moliere. Το πρώτο του ανέβασμα στην Ελλάδα, πάλι, προσφέρει πεδίο συνεργασίας σε δύο δημοφιλείς πρωταγωνιστές, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο που επιμελείται τη διασκευή και την σκηνοθεσία και τον Ορφέα Αυγουστίδη που υποδύεται τον Άλαν Τούρινγκ. Μιλάμε φυσικά για τον διάσημο πλέον επιστήμονα ο οποίος έσπασε τον κώδικα των ναζί και άλλαξε την πορεία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο ρόλος του, όμως, στην Ιστορία και στην επιστήμη έμεινε για δεκαετίες κρυφός λόγω της ομοφυλοφιλίας του, της διαπόμπευσης και της αυτοκτονίας του.

Νέο Θέατρο Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 & Πλαταιών, Κεραμεικός, 212 1042777

O Ορφέας Αυγουστίδης στη "Μηχανή του Τούρινγκ", σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου
O Ορφέας Αυγουστίδης στη "Μηχανή του Τούρινγκ", σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου © Ελίνα Γιουνανλή

Ο γιατρός της τιμής του - Θωμάς Μοσχόπουλος

Ένα παραλίγο μοιραίο ατύχημα φέρνει τον Ενρίκε, διάδοχο και αδερφό του βασιλιά Πέδρο Α΄ της Καστίλλης, ξανά μπροστά σε έναν έρωτά του που νόμιζε χαμένο, τη Δόνια Μενθία. Εκείνη, όμως, είναι πλέον παντρεμένη με τον επιφανή Σεβιλλιάνο Γκουτιέρε Αλφόνσο ντε Σολίς. Όταν το ερωτικό τρίγωνο εμπλακεί σε ριψοκίνδυνες απόπειρες ελέγχου μιας έκρυθμης κατάστασης, κάθε βεβαιότητά τους πλήττεται. Σε τέτοιες περιπέτειες έβαζε τους ήρωές του το 1635 ο μεγάλος δραματουργός του ισπανικού Χρυσού αιώνα Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα εναλλάσσοντας τη δυναμική πλοκή με φιλοσοφικούς τόνους, το ερωτικό θρίλερ με το σαρδόνιο χιούμορ. Μας τους συστήνει ο σκηνοθέτης Θωμάς Μοσχόπουλος.
Πρεμιέρα: 21/11.

Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, 2107711333

"Ο γιατρός της τιμής του" του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα στο Θέατρο Πόρτα
"Ο γιατρός της τιμής του" του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα στο Θέατρο Πόρτα © Πάτροκλος Σκαφίδας

Όπως πάει το ποτάμι - Γιάννης Λεοντάρης

Σαράντα χρόνια μετά το θρυλικό «Μπεντ», το τελευταίο έργο του Μάρτιν Σέρμαν συναντά το αθηναϊκό κοινό σε μετάφραση του Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη. Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στο χιούμορ και τη συγκίνηση, αποτυπώνοντας τους θριάμβους και τις ήττες του κινήματος των ομοφυλοφίλων, μέσα από την δεκατετράχρονη συμπόρευση του 62χρονου πιανίστα Μπο και του 29χρονου διπολικού δικηγόρου Ρούφους. Στο τέλος, ένας νεαρός drag performer θα επιδράσει καταλυτικά στη σχέση τους. Ένα θεατρικό έργο δωματίου που θέλει να μιλήσει για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Ερμηνεύουν: Περικλής Μουστάκης, Μάνος Καρατζογιάννης, Δημήτρης Ροΐδης.
Πρεμιέρα: 26/11.

Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, 210 5230267

"Όπως πάει το ποτάμι", του Μάρτιν Σέρμαν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη
"Όπως πάει το ποτάμι", του Μάρτιν Σέρμαν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη © Νίκος Πανταζάρας

Οι ναυαγοί - Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Παπαδόπουλος

Στο συγγραφικό ντεμπούτο της Ηρώς Μπέζου, ένας νεαρός δημοσιογράφος επισκέπτεται το απομονωμένο σπίτι ενός καταξιωμένου συγγραφέα και σύντομα αντιλαμβάνονται ότι έχουν ασκήσει καθοριστική επίδραση ο ένας στην ζωή του άλλου. Όμως, δεν βρίσκονται εκεί μόνοι. Μαζί με τον οικοδεσπότη ζει και η ανήλικη κόρη του. Ο έρωτας των δύο νέων έχει γεννηθεί πολύ πριν γνωριστούν και οι τρεις χαρακτήρες θα βρεθούν σε ένα χρωματιστό λούνα παρκ με τις ίδιες τους τις λέξεις για παιχνίδια. Η συγγραφέας υπογράφει και τη σκηνοθεσία - από κοινού με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Παίζουν: Σοφία Κόκκαλη, Γιάννος Περλέγκας, Μιχάλης Τιτόπουλος.

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν - Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, 2103222760

Οι "Ναυαγοί" της Ηρώς Μπέζου στο Θέατρο Τέχνης
Οι "Ναυαγοί" της Ηρώς Μπέζου στο Θέατρο Τέχνης © Γιάννης Μακρογιαννέλης

Μια ιστορία αγάπης - Σίμος Κακάλας

Η ιστορία της Κάτιας και της Ζυστίν ξεκινά όπως τόσες άλλες και ερωτεύονται σαν σε παραμύθι. H Ζυστίν επιθυμεί ένα παιδί αλλά η Κάτια διστάζει επειδή έχει πληγωθεί πολλές φορές και φοβάται το μέλλον. Με μια περίεργη ανατροπή της μοίρας, η Κάτια μένει έγκυος και λίγο πριν από τη γέννηση του παιδιού της, η Ζυστίν εξαφανίζεται. Δώδεκα χρόνια μετά, η μοίρα θα δείξει πάλι ότι οι μεγάλες ιστορίες αγάπης επιλέγουν το δικό τους μοναδικό τέλος. Ο Σίμος Κακάλας σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί με τις Βίκυ Βολιώτη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Τζίνη Παπαδοπούλου και Στεφανία Ζώρα.

Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, 2107718943

Η Βίκη Βολιώτη και η Ευδοκία Ρουμελιώτη σε "Μια ιστορία αγάπης" στο θέατρο Άνεσις
Η Βίκη Βολιώτη και η Ευδοκία Ρουμελιώτη σε "Μια ιστορία αγάπης" στο θέατρο Άνεσις

Το καινούργιο παιδί - Ρέππας, Παπαθανασίου

Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας σκηνοθετούν τον μονόλογο της Κάτιας Δανδουλάκη, η οποία υποδύεται τη Δάφνη, μια γυναίκα η οποία γεννήθηκε το 1950. Είναι μια από εμάς, χωρίς να έχει κάτι που να την ξεχωρίζει από το πλήθος. Και αφηγείται περιστατικά που όλοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουμε ζήσει, με τη ζωή να ξετυλίγεται άλλοτε σαν δράμα άλλοτε σαν κομεντί κι άλλοτε σαν φάρσα.

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, Αγίου Μελετίου 61, 2108640414

Η Κάτια Δανδουλάκη στο "Καινούργιο παιδί" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα
Η Κάτια Δανδουλάκη στο "Καινούργιο παιδί" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα

Οι άθικτοι - Νικορέστης Χανιωτάκης 

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει το βραβευμένο έργο των Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό, μια αληθινή, συγκινητική ιστορία, που περιγράφει την σχέση δύο διαφορετικών ανθρώπων οι οποίοι συναντήθηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες και δέθηκαν με μια δυνατή φιλία. Ερμηνεύουν οι Αντώνης Καρυστινός και Σπύρος Χατζηαγγελάκης. Τη διασκευή επιμελήθηκε ο Αντώνης Γαλέος.

Νέος Ακάδημος, Ακαδημίας &Ιπποκράτους 17, 2103625119, 2100080900

Οι "Άθικτοι", σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, στο θέατρο Νέος Ακάδημος
Οι "Άθικτοι", σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, στο θέατρο Νέος Ακάδημος

Good people - Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους 

Το έργο του Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Αμπέρ επίλεξε η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, ένα κείμενο που μιλά για τον ρατσισμό, για τις ίσες ευκαιρίες και, τελικά, για το τι σημαίνει καλός άνθρωπος. Η ίδια κρατά και τον κεντρικό ρόλο της Μάργακρετ, η οποία μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί με αναπηρία σε μία φτωχική γειτονιά της Αμερικής και όταν χάνει τη δουλειά της, αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από τον Μάικ (Τάσος Γιαννόπουλος) με τον οποίο είχε σχέση 30 χρόνια πριν.

Ήβη, Σαρρή 27,Ψυρρή, 210 3213112

Nerium Park - Γρηγόρης Καραντινάκης

Μια σύγχρονη ελεγεία για την αποξένωση και την απώλεια, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, η ιστορία του Ζεράρ και της Μάρτα οι οποίοι έρχονται σαν έποικοι στο Nerium Park, ένα μεγάλο οικιστικό συγκρότημα με πισίνες και καταστήματα, που ανοίγει τις πόρτες του στους πρώτους του αγοραστές. Κι εκείνοι, σε ένα τοπίο που δεν πρόκειται να κατοικηθεί ποτέ, κάνουν ένα ταξίδι μέσα στην σχέση τους, θυσιάζοντας ό,τι πολυτιμότερο έχουν.Toέργο του Josep Maria Miro σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Καραντινάκης. Ερμηνεύουν οι Βιργινία Ταμπαροπούλου και Αστέριος Πελτέκης. Μέχρι 30/12.

Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 2103455020

Ονόριο, Τα ανομήματα ενός εγκληματία - Στέφανος Παπατρέχας, Λάζαρος Βαρτάνης

Μεσαίωνας. Οι ισορροπίες ενός μοναστηριού διαταράσσονται από μια μοναχή, που φέρνει την αμαρτία. Μια δούκισσα βασανίζεται από τις ενοχές της και τιμωρείται μέσα από δαίμονες του ύπνου. Τσιγγάνοι στήνουν γλέντι και ξεγελούν ανυποψίαστους διαβάτες. Και ένας μυστηριώδης άνθρωπος εξαπατά τους πάντες, γλιστρώντας ανάμεσά τους και καταργώντας κάθε νόμο. To νέο έργο του Στέφανου Παπατρέχα, το οποίο συνσκηνοθετεί με τον Λάζαρο Βαρτάνη. Μαζί τους επί σκηνής οι Αλέξανδρος Καναβός, Σύνθια Μπατσή, Μαίρη Ξένου, Γεωργία Πιερρουτσάκου.

Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, 6981135820.

"Ονόριο - Τα ανομήματα ενός εγκληματία" σε σκηνοθεσία Στέφανου Παπατρέχα και Λάζαρου Βαρτάνη
"Ονόριο - Τα ανομήματα ενός εγκληματία" σε σκηνοθεσία Στέφανου Παπατρέχα και Λάζαρου Βαρτάνη

Talking Heads - Ελένη Σκότη

Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί και ο Κωνσταντίνος Τζούμας επί σκηνής ζωντανεύει μια σειρά θεματικών μονόπρακτων που βασίζονται σε συνομιλίες του Θανάση Λάλα με εμβληματικές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Πρόσωπα που κατάφεραν, ζώντας και δημιουργώντας, να κερδίσουν τον χρόνο: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Χάρολντ Πίντερ, Πήτερ Μπρουκ, Πίνα Μπάους, Αριαν Μνιούσκιν, Αρθούρ Μίλλερ, Ντέιβιντ Μάμετ, Σαμ Σέπαρτ, Αντριου Λόιντ Βέμπερ.
Έναρξη: τέλος 12/2021.

Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 &Λένορμαν, 2105138067

Cry -Λένα Κιτσοπούλου 

Τα θέματα συζήτησης είχαν επιλεγεί προσεκτικά. Όλοι ήταν αποφασισμένοι να «περάσουν καλά». Τότε πώς και γιατί «ξέφυγε» έτσι η βραδιά; Πώς χύθηκε όλο αυτό το αίμα; Τι συμβαίνει όταν η ευγένεια μας οδηγεί να ανεχτούμε καταστάσεις που δεν αντέχουμε; Μια πρώτη εκδοχή του Cry ανέβηκε το 2017 στη Γενεύη. Η νέα του βερσιόν θα παρουσιαστεί τον προσεχή Δεκέμβριο στην ελβετική πόλη για να έρθει κατόπιν στην Ελλάδα μόνο για πέντε παραστάσεις. Η Λένα Κιτσοπούλου σκηνοθετεί, υπογράφει τη σκηνογραφία και συμπρωταγωνιστεί με τους Νίκο Καραθάνο, Άννα Λεμονάκη και Πωλίν Ουγκέ.
Διάρκεια: 5-9/1/2022.

Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», Φρυνίχου 14, Πλάκα, 2103222464

Μετά τις παραστάσεις του στη Γενεύη, το "Cry" έρχεται στο Θέατρο Τέχνης
Μετά τις παραστάσεις του στη Γενεύη, το "Cry" έρχεται στο Θέατρο Τέχνης © Sebastien Monachon

Επαρχία - Μιχάλης Βιρβιδάκης, Γιώργος Σκεύας

Παραμονές Χριστουγέννων στην ελληνική περιφέρεια, μια παρέα νέων σχεδιάζουν το κόλπο της ζωής τους, να ληστέψουν μια τράπεζα, με έναν τρόπο που δεν το επιχείρησε ποτέ κανείς και φανερώνει τα σημεία των καιρών. Δολοπλοκίες, αρρωστημένοι έρωτες, ναρκωτικά, χρήμα, παιχνίδια εξουσίας με φόντο τους σκαμμένους από λακκούβες επαρχιακούς δρόμους. Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης («Στην Εθνική με τα μεγάλα», «Περί φύσεως») διερευνά τις σχέσεις περιθωρίου και κράτους, σε μια μαύρη κωμωδία που σκηνοθετεί ο Γιώργος Σκεύας.
Έναρξη: 2/2022.

Θέατρο οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη, 210 8217877

Ο Γιώργος Σκεύας σκηνοθετεί την "Επαρχία" του Μιχάλη Βιρβιδάκη στο Θέατρο οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής
Ο Γιώργος Σκεύας σκηνοθετεί την "Επαρχία" του Μιχάλη Βιρβιδάκη στο Θέατρο οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής

Κόκκαλο - Ιόλη Ανδρεάδη, Άρης Ασπρούλης

Ο Γεράσιμος Γεννατάς υποδύεται τον επιδραστικό διανοητή, καλλιτέχνη και θεωρητικό του σύγχρονου θεάτρου Αντονέν Αρτώ σε ένα νέο μονόλογο που υπογράφουν η Ιόλη Ανδρεάδη και ο Άρης Ασπρούλης. Θραύσματα από φράσεις, εικόνες, ποιήματα, θεατρικά έργα, δοκίμια, διαλέξεις και επιστολές γίνονται το υλικό για μια ποιητική κατάδυση στη ζωή και το έργο του ευφυή αλλά και παραληρηματικού και αυτοκαταστροφικού καλλιτέχνη και επιδιώκουν μια προβοκατόρικη εξομολόγηση απέναντι στον σύγχρονο καθωσπρεπισμό και στην υποκρισία της πολιτικής ορθότητας. Στη σκηνή θα παίζει και ο μουσικός Γιώργος Παλαμιώτης. Διάρκεια: 14/2 - 12/4/2022.

Θέατρο Τέχνης - Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, 2103228706

Το "Κόκκαλο" των Ιόλης Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη στο Θέατρο Τέχνης
Το "Κόκκαλο" των Ιόλης Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη στο Θέατρο Τέχνης

Δράκος - Γιώργος Βαλαής

Η περίφημη ταινία του Νίκου Κούνδουρου, το σύμπαν του βιβλίου «2666» του Ρομπέρτο Μπολάνιο και το κίνημα #MeToo υπήρξαν η αφετηρία για το νέο εγχείρημα του Γιώργου Βαλαή, που επικεντρώνεται στο ζήτημα της σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης. Γιατί τόσοι πολλοί άντρες κακοποιούν και βιάζουν γυναίκες, άντρες ή μικρά παιδιά; Πώς μια κοινωνία μπορεί να αντιμετωπίσει την αλλαγή των ρόλων μεταξύ των φύλων που συμβαίνει αυτή τη στιγμή; Μαζί του σ’ αυτή την σκηνική «περιπέτεια» οι Κατερίνα Ζησούδη, Μάγδα Καυκούλα, Θοδωρής Πεντίδης, κ.ά.
Διάρκεια: 28/2-19/4/2022.

Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», Φρυνίχου 14, Πλάκα, 210 3222464

O "Δράκος" του Γιώργου Βαλαή στο Θέατρο Τέχνης
O "Δράκος" του Γιώργου Βαλαή στο Θέατρο Τέχνης

Μοτέλ - Βασίλης Μαυρογεωργίου

Σ’ ένα φθηνό, μοναχικό μοτέλ μια γυναίκα δολοφονείται. Ένας περιπλανώμενος ειδικός αναλαμβάνει να επαναφέρει το δωμάτιο όπου διαπράχθηκε το έγκλημα σε λειτουργική κατάσταση έχοντας ως βοηθό του την κόρη του ιδιοκτήτη, ένα εικοσάχρονο κορίτσι που ο κόσμος αντιμετωπίζει ως «περίεργη». «Καθαρίζοντας» το χώρο οι δυο τους καταλήγουν να «επισκευάζουν» τα δικά τους τραύματα. Το νέο έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου, ανάθεση του Θεάτρου Τέχνης στο πλαίσιο της θεματικής «Η βία παντού», διερευνά τις σχέσεις των φύλων και τη συνύπαρξη των ανθρώπων μέσα στα κοινωνικά στερεότυπα. Επί σκηνής οι Νίκος Αλεξίου, Ιωάννα Μαυρέα, Μαριάννα Κάλμπαρη και Χρήστος Σαπουντζής. Διάρκεια: 4/3-17/4/2022.

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα, 2103222464

Νυχιάνγκ - Δημήτρης Τάρλοου 

Καρπός της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής, που καθοδήγησαν ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης και ο Θανάσης Τριαρίδης, η σκοτεινή κωμωδία της δεκαοκτάχρονης Ευαγγελίας Γατσωτή που θα σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Τάρλοου την προσεχή άνοιξη στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Νέο Αίμα». Πρωταγωνίστριες η Αργυρώ, αισθητικός που προσφέρει τις υπηρεσίες της κατ’ οίκον και η πελάτισσά της Κάλλια. Όταν την ιεροτελεστία του μανικιούρ διαρρηγνύει ο επίμονος ήχος κλήσης του κινητού της Κάλλιας, η Αργυρώ επιμένει να μάθει ποιος και γιατί προκαλεί τέτοια αναστάτωση. Με την Αλεξία Καλτσίκη και την Θάλεια Σταματέλλου.
Διάρκεια: 11/5-5/6/2022.

Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 &3ης Σεπτεμβρίου 69, 2108210991

Labor - Έμιλυ Λουίζου

Οι Στέλιος Μάινας, Ιωάννα Παππά και Ορέστης Χαλκιάς θα μας πρωτοσυστήσουν το έργο της Ανθής Τσιρούκη, στο φεστιβάλ νέου ελληνικού θεατρικού έργου του Πορεία. Είναι ο Κίμων και η Ζέτα, αγαπημένο ζευγάρι και ταλαντούχοι πλαστικοί χειρουργοί. Ένα βράδυ που χτυπά την πόρτα τους ένας νεαρός, ο οποίος είχε ένα ατύχημα και δεν θυμάται ποιος είναι, τον φιλοξενούν και τον περιθάλπουν. Κι όταν νιώθουν πως θα ήθελαν ένα παιδί σαν αυτόν, αποφασίζουν να επέμβουν χειρουργικά ώστε να μοιάζει με το παιδί που θα είχαν. Σκηνοθετεί η Έμιλυ Λουίζου. Διάρκεια: 12/5-5/6/2022.

Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, 2108210991

Ο συνεργός - Γιώργος Χριστοδούλου

Η πραγματική ιστορία ενός εγκλήματος, με θύμα ένα νεαρό κορίτσι στη Βέροια, που συντάραξε την ελληνική κοινωνία, έδωσε την έμπνευση. Και ο Γιώργος Χριστοδούλου ανεβάζει στη σκηνή ένα έργο που εστιάζει στις συνθήκες και την οπτική ενός ανθρώπου που αποφασίζει να συγκαλύψει και να προστατέψει έναν δολοφόνο. Παίζουν: Χρήστος Κοντογεώργης, Στάθης Κόικας, Φανή Παναγιωτίδου, Μαρία Προϊστάκη.
Έναρξη: 2/2022.

Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 &Λένορμαν, 2105138067

Οι απαρατήρητοι - Ελένη Σκότη

Έχεις προσέξει ποτέ τα χέρια της ταμία στο σουπερμάρκετ που ψωνίζεις; Ξέρεις το όνομα του ντελιβερά που σου φέρνει την παραγγελία σου; Είναι, άραγε, ερωτευμένη η κυρία στα διόδια; Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Αγγελικής Σπανού (εκδ. Πόλις), η παράσταση φέρνει στο προσκήνιο τους ανθρώπους που βρίσκονται συνεχώς μπροστά μας χωρίς να μαθαίνουμε ποτέ το όνομά τους. Σκηνοθετεί η Ελένη Σκότη.

Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν, 2105138067

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ