Θεατρο - Οπερα

«Κόκκινα Φανάρια» & «Άνθρωποι και ποντίκια» στον CARTEL Τεχνοχώρο

Μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα και μια επιτυχημένη παράσταση που συνεχίζεται θέτουν την κοινωνική ορατότητα και τον ρατσισμό στον επίκεντρο

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 805
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξώφυλλα βιβλίων

CARTEL Τεχνοχώρος: «Κόκκινα Φανάρια» και «Άνθρωποι και ποντίκια» μας φέρνουν στο νέο χώρο του Cartel στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Κόκκινα φανάρια 

Σε μια εποχή μετάβασης, την ώρα που οι εξελίξεις, κοινωνικές και όχι μόνο, καθιστούν ατομικά και συλλογικά αναγκαία την αλλαγή και την πορεία προς μια καλύτερη εκδοχή της ανθρωπότητας, η Ομάδα Cartel ανάβει στον Τεχνοχώρο τα «Κόκκινα φανάρια» της με έναν τρόπο ωμά ρεαλιστικό, σκληρό και την ίδια στιγμή βαθιά τρυφερό και ανθρώπινο, θέτοντας για άλλη μια φορά στον πυρήνα του την αλήθεια. Αυτή που οι ήρωες ζούνε επί σκηνής διεκδικώντας το αυτονόητο: την ορατότητα και την ελεύθερη ανάσα της ύπαρξης. Στην παράσταση, που σκηνοθετεί ο Βασίλης Μπισμπίκης και είναι βασισμένη στα «Κόκκινα φανάρια» του Αλέκου Γαλανού, η Μαντάμ Παρί και τα κορίτσια της ανοίγουν με γενναιότητα την κουρτίνα του queer μπαρ τους, αφηγούνται τις ιστορίες τους, χορεύουν, τραγουδούν, ερωτεύονται, ονειρεύονται, ελπίζουν, διαψεύδονται, σκιαγραφώντας έναν κόσμο ζωντανό. Έναν κόσμο υπαρκτό ανάμεσά μας, όσο κι αν επιλέγουμε ενδεχομένως να αποστρέφουμε το βλέμμα μας, όσο κι αν μας βολεύει ίσως να κάνουμε ότι είναι αόρατος. 

Παίζουν: Ερατώ Αγγουράκη, Λευτέρης Αγουρίδας, Ελεονώρα Αντωνιάδου, Μπέττυ Βακαλίδου, Δημήτρης Γαλάνης, Γιανμάζ Ερντάλ, Μάρα Ζαλώνη, Μάνος Καζαμίας, Βασίλης Καραγιάννης, Διονύσης Κοκκοτάκης, Δημήτρης Παπάζογλου, Αγγέλα Πατσέλη, Γιώργος Σιδέρης, Τάσος Σωτηράκης, Στέλιος Τυριακίδης. 

Άνθρωποι και ποντίκια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης με μια παράσταση ακραίου ρεαλισμού αφηγείται τη ζωή δύο εκτοπισμένων ψυχών, του Βασίλη και του Λένου στην περιοχή του Ρέντη, μέσα σε βιομηχανικές αποθήκες και εργοστάσια που αναζητούν δουλειά. Οι ήρωες του «Άνθρωποι και ποντίκια» είναι εργάτες ταλαιπωρημένοι από τη δουλειά και τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν. Αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό και κυρίως την ανάγκη για ένα μεροκάματο. Ο ρατσισμός, το απατηλό όνειρο για μια μικρή ιδιοκτησία, η δύναμη της φιλίας, η σημασία της ελπίδας, τα ιδανικά της αφοσίωσης, της πίστης, της αυτοδιάθεσης και της αλληλεγγύης, είναι τα στοιχεία της διαχρονικότητας του αριστουργήματος του Τζον Στάινμπεκ.
 
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Δρόσος, Μαίρη Μηνά, Στέλιος Τυριακίδης, Μάνος Καζαμίας, Γιώργος Σιδέρης, Γιανμάζ Ερντάλ, Λευτέρης Αγουρίδας, Αγγέλα Πατσέλη, Μάρα Ζαλόνη, Ερατώ Αγγουράκη.

Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ώρα έναρξης 21.00. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr 


CARTEL Τεχνοχώρος 
Ο CARTEL Τεχνοχώρος θα λειτουργεί κάθε Σάββατο και Κυριακή ως αμιγώς covid free κλειστός χώρος, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικό σε ισχύ. Κάθε Παρασκευή θα είναι μεικτός χώρος, δηλαδή για όσους έχουν κάνει rapid test με διάρκεια 48 ωρών, εμβολιασμένους και νοσήσαντες, και με πληρότητα 50%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ