Θεατρο - Οπερα

«Έξι φορές» με την Όλια Λαζαρίδου στο Μέγαρο

Η γνωστή ηθοποιός επιστρέφει στο Μegaron Underground με ένα μικρό αφιέρωμα στην Έλλη Λαμπέτη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Όλια Λαζαρίδου σε έξι διαφορετικούς ρόλους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέσα από την παράσταση "Έξι φορές"

«Η ζωή μού έχει στείλει μερικά πολύτιμα και ακριβά δώρα. Ένα από αυτά είναι η Όλια. Στο Μέγαρο θα απολαύσουμε αυτό το σπάνιο πλάσμα του θεάτρου μας σε ένα βράδυ, Έξι φορές», σημειώνει ο Γιώργος Νανούρης για τη συνεργασία του με την Όλια Λαζαρίδου.

"6 φορές" με την Όλια Λαζαρίδου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Χριστίνα Γεωργιάδου

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία, η γνωστή ηθοποιός μας δίνει ξανά ραντεβού στο Yποσκήνιο Β ́ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη ερμηνεύοντας έξι διαφορετικούς ρόλους.

Μια παράσταση-αναφορά στη μαγεία και στην τέχνη του θεάτρου, το «Έξι φορές» χει αρχική πηγή έμπνευσης τα θρυλικά «Έξι μονόπρακτα» που είχε ανεβάσει η Έλλη Λαμπέτη το 1978 (στα οποία η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Λαζαρίδου έπαιζε έναν βουβό ρόλο).

"6 φορές" με την Όλια Λαζαρίδου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Χριστίνα Γεωργιάδου

Σε αυτή τη διαφορετική σκηνική εκδοχή, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, η αγαπημένη ηθοποιός θα συναντηθεί επί σκηνής με κείμενα του Σαίξπηρ (ένα απόσπασμα από τον «Άμλετ»), του Κοκτώ («Ανθρώπινη φωνή», «Η ψεύτρα», «Πάει, την έχασα» / «Το πανηγύρι»), του Στρίντμπεργκ («Η πιο δυνατή»), του Τσέχοφ («Όλια, μια ψυχούλα») καθώς και με τις δικές της «Κορύνες».

"Έξι φορές" με την Όλια Λαζαρίδου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Χριστίνα Γεωργιάδου

«Έξι φορές, έξι διαφορετικες περσόνες για να πω, στην ουσία, το ίδιο πράγμα. Ποιο είναι αυτό; Καλά καλά δεν ξέρω, πάντως είναι κάτι πολύ δικό μου. Και πολύ επιτακτική η ανάγκη να το μοιραστώ», αναφέρει η ίδια για το εγχείρημα ευχαριστώντας τον σκηνοθέτη.

Η σκηνοθεσία και οι φωτισμοί της παράστασης είναι του Γιώργου Νανούρη.

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί την Όλια Λαζαρίδου στην παράσταση "Έξι φορές" στο Μέγαρο Μουσικής © Γιώργος Καπλανίδης

Τις μεταφράσεις υπογράφουν ο Γιώργος Χειμωνάς (για τον «Άμλετ» του Σαίξπηρ) και ο Στέλιος Βαφέας (τα υπόλοιπα κείμενα). Τα κοστούμια είναι της Ιωάννας Τσάμη, τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Σκουρλέτη, ενώ τη μουσική της έναρξης και του φινάλε συνέθεσε ο Κωνσταντίνος Βήτα.

"Έξι φορές" με την Όλια Λαζαρίδου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Χριστίνα Γεωργιάδου


INFO:
Έξι φορές, με την Όλια Λαζαρίδου
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμ.-Σάβ. Στις 21:00, Κυρ. στις 19:00. Μέχρι 31/10.
Τιμές εισιτηρίων: €12 (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), €18 (γενική είσοδος)
Διάρκεια: περίπου 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Eισιτήρια: 210 72 82 333, www.megaron.gr
και σε όλα τα καταστήματα Public