Θεατρο - Οπερα

Ο «Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης» στο ΠΣΚΗ

Με ένα διεθνές καστ βραβευμένων νέων λυρικών τραγουδιστών από όλο τον κόσμο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης

Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης: Η όπερα με θέμα της την ιστορία της Κρήτης θα παρουσιαστεί από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε συμπαραγωγή με το Λυρικό Θέατρο Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, παρουσιάζει σε πρωτοποριακή μορφή alla breve* την όπερα «Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης» του Wolfgang Amadeus Mozart, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Ένα από τα έργα τα οποία, ακόμη και μία πρώτου μεγέθους ιδιοφυΐα όπως ο Μότσαρτ, επιτυγχάνει μόνο μια φορά στη ζωή του».

Έτσι χαρακτηρίζει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν τον «Ιδομενέα, Βασιλιά της Κρήτης», το τόλμημα του Μότσαρτ, στην «Opera seria», ένα σημείο καμπής στη σταδιοδρομία του κορυφαίου μουσουργού, ένα αποφασιστικό βήμα μακριά από το νεανικό έργο του.

Η δράση επί της σκηνής είναι διαρκής και η αφηγηματική πλοκή, πλούσια από εσωτερική μουσική, είναι τόσο τρυφερή όσο και η τραγική Ίλια, τόσο υστερική όπως η αμετανόητη Ηλέκτρα και τόσο τρομακτική όπως το θαλάσσιο τέρας του Ποσειδώνα.

‘’ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve’’, Βασιλιάς της Κρήτης, του Wolfgang Amadeus Mozart

Η όπερα, που αντλεί το θέμα της από την ιστορία του νησιού, με ένα διεθνές καστ βραβευμένων νέων λυρικών τραγουδιστών από όλο τον κόσμο, θα παρουσιαστεί σε επτά συνεχόμενες παραστάσεις σε εμβληματικούς ανοιχτούς χώρους της Κρήτης:

  • Δευτέρα 19 Ιουλίου, στο Ηράκλειο, στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου.
  • Τρίτη 20, στις Αρχάνες, στην αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου.
  • Τετάρτη 21, στο Ρέθυμνο στον αύλειο χώρο του Παλαιοντολογικού Μουσείου.
  • Πέμπτη 22, στα Χανιά, στο Ενετικό Λιμάνι.
  • Παρασκευή 23, στον Άγιο Νικόλαο, στο θερινό κινηματογράφο Χριστίνα.
  • Σάββατο 24, στη Χερσόνησο, στον κινηματογράφο του Creta Maris.
  • Κυριακή 25, στο Ηράκλειο, στον Αίθριο χώρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

*Επιλεγμένα αποσπάσματα από την όπερα «Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης», με συνοδεία πιάνου.
Η όπερα «Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης» του Wolfgang Amadeus Mozart, θα παρουσιαστεί σε πλήρη μορφή την ερχόμενη χειμερινή καλλιτεχνική περίοδο 2021 - 2022, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.


 

Info
«ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve, Βασιλιάς της Κρήτης» του Wolfgang Amadeus Mozart

Διάθεση δωρεάν δελτίων εισόδου - Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα σημεία διάθεσης για τα Χανιά, το Ρέθυμνο, τις Αρχάνες, τη Χερσόνησου και τον Άγιο Νικόλαο. Σε όλες τις εκδηλώσεις του ΠΣΚΗ, εφαρμόζονται τα ισχύοντα μέτρα προστασίας και υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Στη διάθεση των δελτίων εισόδου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σκηνοθεσία: Στέφανος Κορωναίος
Ερμηνεύουν: Carla Cottini, Thomas Massey, Kristel Vinter, Kirsten Scott, Μάριος Μανιατόπουλος, Φωνή: Rick Agster / Μάνος Χριστοφακάκης, Πιάνο: Δημήτρης Βεζύρογλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ