Θεατρο - Οπερα

Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο αυτό το τριήμερο

«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», «Τίμων ο Αθηναίος» και «Ο θείος Βάνιας» στις διαδικτυακές προβολές

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μένουμε σπίτι με το Εθνικό Θέατρο:Οι δωρεάν διαδικτυακές προβολές παραστάσεων για το τριήμερο 8-10 Μαΐου

Οι διαδικτυακές προβολές του Εθνικού Θεάτρου συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα και από την Παρασκευή 8 μέχρι την Κυριακή 10 Μαΐου «Μένουμε Σπίτι» με τρία διαχρονικά έργα, τρεις εμβληματικές παραστάσεις που θα προβληθούν στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα για την τρέχουσα εβδομάδα διαμορφώνεται ως εξής:

Από την Παρασκευή 8, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα του Σαββάτου, 9 Μαΐου, προβάλλεται «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά παιδικά μυθιστορήματα, που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία για δυο χρονιές στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Από το Σάββατο 9, από τις 13:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα της Κυριακής, 10 Μαΐου προβάλλεται ο «Τίμων ο Αθηναίος» των Ουίλλιαμ Σαίξπηρ & Τόμας Μίντλτον, ένα έργο-πρόκληση για τον πλούτο, το χρέος, τη φιλία, την κολακεία, τη γενναιοδωρία, την αχαριστία, διαχρονικό και πάντοτε ενοχλητικό. Το έργο παρουσιάστηκε στο Θέατρο Rex - Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Τέλος, την Κυριακή 10, από τις 14:00 το μεσημέρι, έως και την ίδια ώρα της Δευτέρας, 11 Μαΐου θα προβάλλεται «Ο θείος Βάνιας» το κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ, ένα έργο βαθιά ποιητικό, τρυφερό και ανθρώπινο, όπου η ζωή σχοινοβατεί ανάμεσα στο δράμα και στην κωμωδία. Το έργο αρουσιάστηκε στην Κεντρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.