Θεατρο - Οπερα

Χορεύοντας την αιωνιότητα

Μουσικές της Ε. Καραΐνδρου για τις ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου χορογραφήθηκαν για το Μπαλέτο της Ε.Λ.Σ.

43881-98645.jpg
Λουκία Μητσάκου
ΤΕΥΧΟΣ 467
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59643-130522.jpg

Μουσικές της Ελένης Καραΐνδρου για τις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου χορογραφήθηκαν για το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

«Η πρόθεσή μου δεν είναι βέβαια να αφηγηθώ μια ιστορία για τις ταινίες. Οι ταινίες είναι από μόνες τους ένας κόσμος...Θέλησα να εμπνευστώ από την ίδια τη μουσική και από τις ταινίες και να δημιουργήσω κάτι που μεταδίδει αυτά τα οποία ένιωσα κι εγώ βλέποντάς τις, αυτά για τα οποία μιλούν· όλα όσα βρίσκω υπέροχα αλλά τόσο έντονα, που αμέσως νιώθω ότι πρέπει να πάρω μια απόσταση: τα έντονα συναισθήματα, το πάθος, την απελπισία, τη θλίψη». Είναι τα λόγια του Ρενάτο Τζανέλλα για τη χορογραφία του στο «Ταξίδι στην αιωνιότητα» πάνω σε μουσικές που έγραψε η Ελένη Καραΐνδρου για τις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Δεν πρόκειται απλά για την επιστροφή της περσινής επιτυχημένης παραγωγής, αφού έχουν προστεθεί/χορογραφηθεί καινούργια μουσικά μέρη. Από «Το λιβάδι που δακρύζει» και το θέμα του πρόσφυγα, στην αναχώρηση και το θέμα της αιωνιότητας, από την «Αναζήτηση» στο «Ταξίδι στα Κύθηρα». Κι από το «Βλέμμα του Οδυσσέα», στον αποχαιρετισμό του «Μελισσοκόμου» κι από το Χορό στο ποτάμι της «Σκόνης του χρόνου» στο «Τοπίο στην ομίχλη» και το «Adagio», το θέμα του πατέρα.

n

Φωτο.: Stefanos

Info: Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης, Αναστάσιος Συμεωνίδης. Χορογραφία: Ρενάτο Τζανέλλα. Με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 1, 2, 5, 7, 8, 9/2, 20.00, Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, 210 3662100

Κεντρική φωτο.: Παναγιώτης Μουλίνος

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ