Θεατρο - Οπερα

Τρεις ηθοποιοί μας ταξιδεύουν στην «Αλάσκα» του Πολυχώρου VAULT

«Και πόσο είναι το σύντομα;»

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
alaskaphoto01.jpg
© Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Η ομάδα Lorem Ipsum φέρνει την θεατρική παράσταση «Αλάσκα» του Γιάννη Κεντρωτά στον Πολυχώρο VAULT στο Γκάζι

Φανταστείτε να είστε μητέρα και να περιμένετε την κόρη σας. Μια κόρη που πλέον έχει μεγαλώσει και μέσα σε 30 χρόνια έχει βρεθεί σε κάθε πλευρά του πλανήτη. Τώρα ξέρετε πως το παιδί σας επιστρέφει κοντά σας και γι’ αυτό τακτοποιείτε την αγαπημένη του σοφίτα. Πότε επιστρέφει; Σύντομα.

alaskaphoto03.jpg
© Χριστίνα Φυλακτοπούλου


Αυτήν ακριβώς τη μητέρα θα παρακολουθήσουμε στην παράσταση «Αλάσκα» της ομάδας Lorem Ipsum και σε σκηνοθεσία και κείμενο Γιάννη Κεντρωτά, με τον Αντώνη Αντωνίου, τον Φίλιππο Λούβαρη και την Φανή Παλιούρα στη σκηνή. Η περσινή επιτυχία θα επιστρέψει στον Πολυχώρο VAULT για 12 παραστάσεις, για να μας πει με έναν γλυκόπικρο τρόπο μία ιστορία με πρωταγωνιστές τη μοναξιά, την απώλεια και την ανιδιοτελή αγάπη.

Ο συνδυασμός των τριών αυτών στοιχείων εξάλλου είναι εκείνος που μας κάνει να αγανακτούμε με λέξεις, όπως το «σύντομα». Είναι χαρακτηριστικό αυτό που ακούμε στην διάρκεια της μαύρης κωμωδίας: «Και πόσο είναι το σύντομα; Ο άνθρωπος που έφτιαξε αυτή τη λέξη τι είχε στο κεφάλι του; Είναι μια ώρα, δύο; Αύριο, μεθαύριο; Σε ένα μήνα, σε ένα χρόνο; Γιατί όλες αυτές οι λέξεις κάτι σημαίνουν, αυτός που τις έβαλε στα λεξικά δηλαδή ήξερε ότι οι επόμενοι που θα τις χρησιμοποιήσουν δεν θα μπερδευτούν. Όμως αυτός που έφτιαξε τη λέξη σύντομα ήταν κακός άνθρωπος, έτσι πιστεύω. Χειρότερος ακόμα και από αυτόν που έφτιαξε τη λέξη ποτέ, το ποτέ είναι και αυτή μια κακή λέξη που δεν πρέπει να λέγεται συχνά αλλά σίγουρα πιο τίμια από το σύντομα».

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ:


Περισσότερες Πληροφορίες:

Πολυχώρος VAULT Theatre Plus (Μελενίκου 26, Γκάζι)
Από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 19 Νοεμβρίου
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος), 8€ (προπώληση Viva), 5€(κάτοχοι κάρτας ανεργίας-ΟΑΕΔ, ατέλειες)
Κράτηση εισιτηρίων: Viva, 213 0356472, 6949534889 (11:00-14:00 και 17:00-21:00)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ