Θεατρο - Οπερα

Το κέντρο της Αθήνας γίνεται «Chicago»

Πάθος, μουσική, δίψα για φήμη, χορός, σεξ, φόνος!

Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί το μιούζικαλ «Chicago» στο Θέατρο Ολυμπία, με τις Νάντια Μπουλέ, Μαρία Διακοπαναγιώτου και Δάφνη Λαμπρόγιαννη

Αν υπάρχει ένα μιούζικαλ, που ακόμα και οι αμύητοι στο είδος έχουν ακουστά, τότε μάλλον αυτό είναι το «Chicago». Για τους λίγους που δεν το γνωρίζουν, η παράσταση – και μετέπειτα ταινία – μπορεί να περιγραφεί μέσα σε λίγες λέξεις: πάθος, μουσική, δίψα για φήμη, χορός, σεξ, φόνος.

Το έργο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα της δεκαετίας τους ’20 και έχει καταφέρει να αποσπάσει έναν μεγάλο αριθμό βραβείων. Ως θεατρική παράσταση έχει λάβει 6 βραβεία Tony, 2 βραβεία Olivier και 5 βραβεία Drama Desk (κριτικών), ενώ ως μουσικό άλμπουμ έχει κατακτήσει το Grammy για το καλύτερο Musical Album.

Το 2002, το «Chicago» έγινε ταινία – μία από τις κορυφαίες του είδους. Ο Rob Marsall την σκηνοθέτησε και χορογράφησε, προσφέροντας τα πρωταγωνιστικά ηνία στην Catherine Zeta-Jones, την Renée Zellweger, τον Richard Gere και την Queen Latifah, που έδωσαν στο κινηματογραφικό κοινό εμβληματικά κομμάτια, ανάμεσά τους και το «Cell Block Tango». Το αποτέλεσμα; Η ταινία κατέκτησε 6 βραβεία Oscar, «κλέβοντας» μάλιστα και εκείνο του Καλύτερου Μιούζικαλ από το «Oliver», που κατείχε τον τίτλο από το 1969.



Ανά τα χρόνια, το «Chicago» έχει ταξιδέψει σε θεατρικές σκηνές σε όλο τον κόσμο (Μεξικό, Μόσχα, Σάο Πάολο, Νότια Αφρική κτλ.). Τώρα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, θα βρεθεί στην καρδιά της Αθήνας στο ιστορικό «Θέατρο Ολύμπια - Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας».

Ο Γιάννης Κακλέας υπογράφει τη σκηνοθεσία και ανεβάζει στη σκηνή ένα καστ 34 συντελεστών και μία δωδεκαμελή ορχήστρα, ενώ την ελληνική απόδοση των «φονικών» τραγουδιών έχει αναλάβει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Νάντια Μπουλέ ως Roxie Hart, την Μαρία Διακοπαναγιώτου ως Velma Kelly, τους Αιμιλιανό Σταματάκη και Αργύρη Πανταζάρα ως Billy Flynn, τον Μίνω Θεοχάρη ως Amos Hart, τον Γιάννη Ποιμενίδη ως Fred και την Δάφνη Λαμπρόγιαννη ως Mama Morton.

Περισσότερες Πληροφορίες:
Θέατρο Ολύμπια - Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας (Ακαδημίας 59, Αθήνα)
Πρεμιέρα: 13 Νοεμβρίου 2019
Προπώληση εισιτηρίων: Viva