Θεατρο - Οπερα

Η Ελένη Ράντου φέρνει την «Τζάσμιν» στο θέατρο Διάνα

Μία κωμικοτραγική ιστορία χαμένων μεγαλείων

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
covtzasmin_6.jpg
© Γιώργος Καβαλλιεράκης

Η Ελένη Ράντου και ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου διασκευάζουν το σενάριο της «Τζάσμιν» του Γούντυ Άλλεν και ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί.

Το 2013 ο Γούντυ Άλλεν μας συστήνει την Τζάσμιν, μέσα από το πρόσωπο της Κέιτ Μπλάνσετ και την ταινία «Blue Jasmine». Την περασμένη σεζόν το σενάριο του Άλλεν διασκευάστηκε για πρώτη φορά θεατρικά, για να βρεθεί στο θέατρο Διάνα και να συγκινήσει 40.000 θεατές.

tzasmin_2.jpg
© Γιώργος Καβαλλιεράκης

Η διασκευή αυτή αποτελεί «παιδί» της Ελένης Ράντου και του Βαγγέλη Χατζηνικολάου, με την πρώτη να ερμηνεύει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ο Σταμάτης Φασουλής έχει αναλάβει την σκηνοθεσία. Η παράσταση, μάλιστα, θα επιστρέψει και φέτος, από τις 11 Οκτωβρίου, για να μας πει για ακόμα μία φορά αυτή την ιστορία χαμένων μεγαλείων.

tzasmin_3.jpg
© Γιώργος Καβαλλιεράκης

Η πλοκή για όποιον έχει δει το «Blue Jasmine» είναι λίγο πολύ η γνωστή, αφού στο κέντρο της η παράσταση παραμένει μία κωμικοτραγική περιγραφή ενός οδοιπορικού της πτώσης και της τραυματικής εμπειρίας της απώλειας· η Τζάσμιν είναι μία άλλοτε πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, που προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από το μηδέν μετά την οικονομική καταστροφή του άντρας της Αλ και την διάλυση του γάμου τους. Έτσι, χωρίς καθόλου χρήματα βρίσκει καταφύγιο σε μία λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, στο σπίτι της αδερφής της Τζίντζερ. Το πρόβλημα είναι ότι η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ, έναν άντρα που η Τζάσμιν κεραυνοβόλα απεχθάνεται. Το αποτέλεσμα; Η Τζάσμιν προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, τη στιγμή που βρίσκεται σε ένα εχθρικό περιβάλλον γεμάτο ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ενώ το παρόν της μοιάζει να μην μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν. Οι συνέπειες του συνδυασμού αυτού είναι τουλάχιστον απρόβλεπτες.  

tzasmin_1.jpg
© Γιώργος Καβαλλιεράκης

Στη σκηνή του θεάτρου Διάνα, δίπλα στην Ελένη Ράντου, θα βρεθούν οι Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος.

tzasmin_6.jpg
© Γιώργος Καβαλλιεράκης

Μετά τις 19 Ιανουαρίου η παράσταση «Τζάσμιν» θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και στο θέατρο Ράδιο Σίτυ, ενώ την θέση του στο θέατρο Διάνα θα πάρει η νέα παράσταση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε κείμενα Οδυσσέα Ιωάννου και σκηνοθεσία της Ελένης Ράντου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ