- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Λύκειο Επιδαύρου ταξιδεύει στη Ρώμη
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και η Τζωρτζίνα Κακουδάκη στην εκδήλωση «Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Πολιτική, Πολιτισμός και Κοινωνία»
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και η σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Τζωρτζίνα Κακουδάκη θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση με τίτλο «Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Πολιτική, Πολιτισμός και Κοινωνία», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη, την Τρίτη 9 Απριλίου 2019.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητήσουν με τον δημοσιογράφο και καθηγητή μεθοδολογίας της κριτικής των παραστάσεων Andrea Porcheddu για τις πολιτικές ανοίγματος του Φεστιβάλ προς τους πολίτες καθώς και για το Λύκειο Επιδαύρου - Διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος.
Στη διοργάνωση πρόκειται να συμμετέχουν νέοι ερευνητές καθώς και η επισκέπτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Σαπιέντσα, Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Το Λύκειο Επιδαύρου - Διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος θα λειτουργήσει φέτος για τρίτη χρονιά στην Επίδαυρο από τις 2 έως τις 16 Ιουλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το οποίο πιστοποιεί ακαδημαϊκά το πρόγραμμα.
Στο πλαίσιο των στενών δεσμών του Λύκειο Επιδαύρου με την Ιταλία, θα διδάξουν ο σκηνοθέτης Andrea De Rosa και ο Gabriele Vacis, σκηνοθέτης, συγγραφέας και θεωρητικός του θεάτρου ενώ οι περσινοί καθηγητές Enrico Bonavera και Francesco Origo θα παρουσιάσουν τις νέες τους παραστάσεις στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας, Θρησκειών, Ανθρωπολογίας, Τεχνών και Θεάτρου του Πανεπιστημίου Σαπιέντσα, σε συνεργασία με το Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα Οικονομικά και την Οργάνωση Ζωντανών Παραστάσεων, με πρωτοβουλία του καθηγητή Guido Di Palma.
Οι δράσεις με τη συμμετοχή Ιταλών καλλιτεχνών και δασκάλων στο Λύκειο Επιδαύρου φέτος θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στην Αττική
Η γνωστή ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η φωνή της Λουντμίλα» στο θέατρο Τζένη Καρέζη- Μια παράσταση με αφορμή τα 40 χρόνια από την έκρηξη του Τσέρνομπιλ
Παραστάσεις που συνεχίζονται από τις προηγούμενες σεζόν
Στον κεντρικό ρόλο, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου - Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας
Η παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν επιστρέφει τη σεζόν 2026- 2027 σε νέα θεατρική στέγη
Η ηθοποιός, σκηνοθέτρια, ιδρύτρια και πρόεδρος της Womenale, μιλά στη Thess Voice
Τρεις παραγωγές που ξεχώρισαν στην Κύπρο την περασμένη σεζόν έρχονται στην Αθήνα
Οι θεατρικές παραστάσεις που έρχονται στα ανοιχτά θέατρα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας
Κοστούμια, φωτογραφίες και σπάνιο υλικό
Η κληρονομιά του ακροβατεί ανάμεσα στη Συντέλεια και στο ξεφάντωμα του καρναβαλιού
Με αφετηρία τον Δημοσθένη, η παράστση μιλά για την εξουσία του λόγου, την ταυτότητα και τους ανομολόγητους έρωτες
Η καλλιτεχνική διευθύντρια μιλάει για το θέατρο, τη δημιουργία και τη θέση την οποία υπηρετεί πιστά από το 2022.
Στο απόλυτο σκοτάδι, όλες οι αισθήσεις ξυπνούν
Ο προγραμματισμός για τη σεζόν 2026-2027
Ο ιδρυτής του νέου θεατρικού χώρου μιλά στην ATHENS VOICE για τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό του
Η παράσταση είχε αναβληθεί λόγω πυρκαγιών
Οι πρεμιέρες και οι επαναλήψεις στα θέατρα Άνεσις, Νέος Ακάδημος και Χορν
Η αριστοφανική κωμωδία γίνεται μια σύγχρονη αντιπολεμική παραβολή, γεμάτη μουσική, χιούμορ και μικρές αλήθειες που δύσκολα ξεχνιούνται
Γιώργος Γάλλος και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πρωταγωνιστούν στη σκοτεινότερη τραγωδία του Σαίξπηρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.