- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Σαίξπηρ για εφήβους (και όχι μόνο)
Το εφηβικό θέατρο είναι ένα concept που μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να «τακτοποιείται» στα εγχώρια θεατρικά πράγματα. Ένας από τους ανθρώπους που έχουν συμβάλει αποφασιστικά στην εμφάνιση και παγίωσή του είναι η σκηνοθέτης, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός Τζωρτζίνα Κακουδάκη, που όχι μόνο υπήρξε μια από τις πιονιέρους του γνήσιου εφηβικού θεάτρου στα καθ’ημάς (με το «Respect» το 2010 και με τη δράση της στο Θέατρο Χώρα), αλλά έχει καταφέρει με την τριπλή της ιδιότητα να αναδείξει τη γενικότερη παιδαγωγική διάσταση του θεάτρου. Μέσα από τη σύμπλευση της θεατρικής πράξης και της παιδαγωγικής, επιτυγχάνει κάτι εντελώς φρέσκο που απευθύνεται σε ένα εξίσου φρέσκο κοινό, όπως είναι το νεανικό/ εφηβικό.
Μετά τη διασκευή των αριστοφανικών «Ορνίθων» ως «Όρνιθες – μια ροκ παράσταση για εφήβους», η Κακουδάκη ξαναχτυπά, παρέα με την ομάδα 4Frontal, και διασκευάζουν ακόμα ένα κλασικό έργο του Δυτικού Κανόνα: το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ.
Μετά τη ροκ αριστοφανική προσέγγιση, η Κακουδάκη επανέρχεται με μια παράσταση – με ζωντανή μουσική επί σκηνής – που παρασύρει τον θεατή σε έναν φαντασιακό κόσμο, για να αναδείξει τη σημερινή πολύπτυχη, συχνά αποπροσανατολιστική εποχή, μια εποχή όμως που επίσης προτείνει διάφορες ερμηνείες και που προσφέρει τις αρχές της συνεχούς (αυτό)αμφισβήτησης σαν θεμέλιο λίθο μιας ανάπτυξης, ατομικής και μαζικής.

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» – που επαναλαμβάνεται από την περυσινή θεατρική σεζόν - παίζεται από τις 19 Οκτωβρίου 2013 έως και τις 11 Ιανουαρίου 2014, κάθε Σάββατο, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Όμως, ο θεατροπαιδαγωγικός ρόλος της παράστασης καθίσταται πραγματικά εμφανής τις καθημερινές, όταν παίζεται σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε αυλές σχολείων και άλλων κοινωφελών οργανισμών, σε ανοιχτούς χώρους και θέατρα και συνοδεύεται από θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για τους θεατές.
Από τον Ιανουάριο του 2014, η Κακουδάκη ετοιμάζει και διασκευή για εφήβους του «Φάουστ» ολοκληρώνοντας έτσι αυτό που ονομάζει την «Τριλογία της Ουτοπίας». Μέχρι τότε, πάντως, ο Σαίξπηρ μάς καλεί.
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική Σύνθεση: Σταύρος Γιαννουλάδης- Σπύρος Πανταζής
Βοηθός Σκηνοθέτης: Θανάσης Ζερίτης
Θεατροπαιδαγωγικό Υλικό: Ηρώ Ποταμούση, Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Φωτογραφίες : Στάθης Μαμαλάκης
Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Απόστολος Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα, Θανάσης Ζερίτης, Αριστέα Σταφυλαράκη.
[Στη σκηνή παίζεται ζωντανή μουσική]
Κάθε Σάββατο 17:15, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Νέος Κόσμος.
Από 19.10.2013 ως 11.01.2014|
Τιμές εισιτηρίων : κανονικό 12 € /φοιτητικό-μαθητικό 10€
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπήκαμε στα παρασκήνια της παράστασης και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές, Νίκο Κοσώνα (Ζυλ) και Γιάννη Καράμπαμπα (Ζαν)
Αποκλειστικές φωτογραφίες από τις πρόβες της παράστασης, λίγο πριν από τη γενική δοκιμή της 18ης Απριλίου
Ένας ύμνος στην ελευθερία και τον έρωτα -Σκηνοθέτης ο Ένκε Φεζολλάρι
Ναταλία Γεωργοσοπούλου, Σάββας Στρούμπος και Φανή Βοβώνη μετέφρασαν για πρώτη φορά στα ελληνικά τις επιστολές που συνέταξε η Ουλρίκε Μάινχοφ μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας
Ο επικεφαλής του Royal Ballet ευχαρίστησε τον Τιμοτέ Σαλαμέ
Πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και κάποιες επαναλήψεις από προηγούμενες χρονιές που έρχονται για λίγες παραστάσεις
Η γνωστή ηθοποιός μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τον μονόλογο «Girls and boys» που συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Αλάμπρα
Οι παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία τον Απρίλιο και τον Μάιο
Η διάσημη όπερα του Μπιζέ στην πιστή «ανακατασκευή» της παρισινής της πρεμιέρας του 1875
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Θάνατος παλληκαριού» του Κωστή Παλαμά στον Μικρό Κεραμεικό
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Μισάνθρωπος» στο θέατρο Φιλίπ
Η θεατρική σεζόν ολοκληρώνεται για πολλά θέατρα - Αναμένονται όμως πολλές πρεμιέρες τον Απρίλιο
Ο Βαγγέλης Παπαδάκης και η Νάνα Παπαδάκη πρωταγωνιστούν στο καλύτερο έργο του Τενεσί Ουίλιαμς μετά το «Λεωφορείο ο Πόθος» όπως ο ίδιος ο συγγραφέας το χαρακτήρισε
Ένα τοπόσημο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, μέσα από «σημειωματάρια» μιας άλλης εποχής
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Αλεξάνδρεια Βασίλη Βλάχου μιλά για την παράσταση «Η Ήμερη και το εικόνισμα», όπου υποδύεται τον ενεχυροδανειστή
Η νέα παραγωγή από την Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το έργο μέσα από μια σύγχρονη σκηνική ματιά
Τα δυο αδέρφια μας μίλησαν για την παράσταση «Η τελευταία έξοδος - Ρίτα Χέιγουρθ» που σκηνοθετούν στο Άνεσις
Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο Ιππόκαμπος» στον Μικρό Κεραμεικό, ένα έργο για τον έρωτα και τις επιλογές μας
Ο διακεκριμένος συνθέτης μας εισάγει στο αλλόκοτο, γεμάτο γόνιμες αντιφάσεις και σαρκασμό καφκικό σύμπαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.