Θεατρο - Οπερα

15.000 θεατές κατέκλυσαν την Επίδαυρο για να δουν τον Πλούτο του Αριστοφάνη

Από το Εθνικό Θέατρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tspatroklos-skafidas-5011.jpg
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ / Πάτροκλος Σκαφίδας

15.000 θεατές κατέκλυσαν το Αρχαίο Θεάτρο Επιδαύρου, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουλίου, για να παρακολουθήσουν την Αριστοφανική κωμωδία «Πλούτος», που παρουσιαστηκε σε διασκευή-σκηνοθεσία Nikita Milivojevic.

Πρόκειται για μια παράσταση που στοχάζεται πάνω στο κεντρικό ερώτημα που θέτει ο Αριστοφάνης για τον τρόπο κατανομής του πλούτου και εξετάζει τις αναγωγές του στο σήμερα. 

Υπόθεση

Ο Χρεμύλος μετά την επίσκεψή του στο μαντείο των Δελφών επιστρέφει φέρνοντάς μαζί του έναν τυφλό γέρο άντρα, ύστερα από παραίνεση του Απόλλωνα. Με τη βοήθεια του δούλου του, Καρίωνα, ανακαλύπτει πως ο άντρας που έχει πάρει στο κατόπι δεν είναι άλλος από τον Πλούτο. Ο Χρεμύλος και όλοι οι τίμιοι συμπολίτες του θα ευημερήσουν, αν ο Πλούτος ξαναδεί το «φως το αληθινό». Η θεραπεία του Ασκληπιού στέφεται με επιτυχία κι η δικαιοσύνη αποκαθίσταται. Η Πενία (Φτώχεια) που τόσο καιρό διαφέντευε την πόλη, προσπαθεί τώρα να υπερασπιστεί τις χάρες της φτωχής πλην τίμιας ζωής. αλλά οι Αθηναίοι δεν πείθονται και σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τον Πλούτο στην παλιά του θέση, στο πίσω μέρος του ναού της Αθηνάς (εκεί όπου φυλάσσονταν τα χρήματα του Δημοσίου).

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή με του Εθνικού Θεάτρου της χώρας μας με το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας.

Για τους σταθμούς της περιοδείας, τους συντελεστές της παράστασης  και τις τιμές των εισιτηρίων πατήστε ΕΔΩ.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τι είχει δηλώσει στην AV ο πρωταγωνιστής της παράστασης Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ