Θεατρο - Οπερα

Tσέχοφ, Ντοστογιέφσκι, Ουίλιαμς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Γιάννης Χουβαρδάς, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Νίκος Διαμαντής σκηνοθετούν

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 634
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
380361-784500.jpg

Ο γλάρος

Ο Γιάννης Χουβαρδάς διαβάζει με το δικό του ιδιοσυγκρασιακό τρόπο το αριστούργημα του Άντον Τσέχοφ. Στην όχθη μιας λίμνης ζει από τα παιδικά της χρόνια μια κοπέλα – να, όπως εσείς. Αγαπάει τη λίμνη σαν γλάρος κι είναι ευτυχισμένη κι ελεύθερη σαν γλάρος. Αλλά κάποιος περνάει τυχαία, τη βλέπει και, μην έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει, της καταστρέφει τη ζωή, όπως σκότωσαν αυτόν εδώ το γλάρο.

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Κουρής, Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Χατζόπουλος, Δημήτρης Ήμελλος, Άλκηστις Πουλοπούλου, Δημήτρης Παπανικολαου, Άννα Καλαϊτζίδου, Δημήτρης Μπίτος, Σύρμω Κεκέ. 

Από 15/11, Κεντρική Σκηνή - Δημήτρης Ροντήρης


Λεωφορείον ο πόθος

 Λεωφορείον ο πόθος

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός οδηγεί το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς σε μια εξίσου σκληρή εποχή κατάρρευσης πρώην ονείρων, σε κάποια άλλη γειτονιά που κι αυτή ξέρει από ισορροπίες που αναπτύσσονται δύσκολα κοντά στα νερά – είτε πρόκειται για λιμάνι, είτε για ένα ποτάμι μυθικό που γέννησε απ’ τα νερά τον πόνο και τα οριστικά τραγούδια των νέγρων. Εκεί θα συναντηθούν τα αλύτρωτα πρόσωπα από το θρυλικό τραμ με την ονομασία «Πόθος», με κάποια άλλα αλύτρωτα, πιο κοντινά μας, ηθοποιούς αυτή τη φορά.

Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Χάρης Φραγκούλης, Θεοδώρα Τζήμου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Ευαγγελία Καρκατσάνη, Αdrian Frieling

Από 2/2, Κεντρική Σκηνή - Δημήτρης Ροντήρης


Ο ηλίθιος

Ο ηλίθιος

Ο Νίκος Διαμαντής θέτει επί σκηνής τις ερωτήσεις του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι: Τι είναι η αγάπη; Τι σημαίνει «καλός» άνθρωπος; Πόσο δύσκολο είναι να είσαι καλός; Στην εποχή μας, και σε κάθε εποχή, «χωράνε» οι καλοί άνθρωποι; Και πάνω απ’ όλα, υπάρχει περίπτωση να μην τους «σταυρώσουμε»; Στο μυθιστόρημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι κεντρικός ήρωας είναι ο πρίγκιπας Μίσκιν… Ο «Ηλίθιος» είναι η εικόνα μιας κοινωνίας που θέλει να ξορκίσει το κακό και μοιάζει να αναζητά το καλό.

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Κίτσου, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιώτα Φέστα κ.ά.

Από 13/4, Κεντρική Σκηνή - Δημήτρης Ροντήρης


Women selfies

Τέσσερις χειρονομίες πάνω στη γυναικεία φύση

Women selfies

«Κακά θηλυκά, κι Ανάποδα». Oι Γυναίκες με αφορμή την ποιητική συλλογή του Γιώργου Βέλτσου «Γυναίκες».

Σκην.: Ρούλα Πατεράκη (από 18/12)

«Βέντλα - Το Ξύπνημα της Άνοιξης» του Frank Wedekind. 

Σκην.: Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης

«Η Ορχιδέα και η Σφήκα».

Σύλληψη, performer: Ευαγγελία Μπασδέκη

«Aphrodite».

Σύλληψη, performer: Μαριάννα Καβαλλιεράτου


Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, 2104143310, www.dithepi.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τραβιάτα" από την ΕΛΣ στο Ηρώδειο
Το καλοκαίρι 2024 σε ΕΛΣ, Μέγαρο, Πειραιά και στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας

«Τραβιάτα», «Κάρμεν» και «Σαρλότ» από την ΕΛΣ, «Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία» από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Φεστιβάλ Αθηνών, οι «Κουταλιανοί» στο Μέγαρο κ.ά.

Όλοι κοιτούν το σαπούνι. Από αριστερά: Αναστάσης Γεωργούλας, Αρετή Πολυμενίδη, Δημήτρης Λώλης, Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος. © Γιώργος Μάνος
Το Σαπούνι: Μια ωδή στην ελαφρότητα με τον τρόπο των ντανταϊστών

Το έργο του Φρανσίς Πονζ παρουσιάστηκε από τη νεοσύστατη ομάδα Πλατς τον περασμένο χειμώνα στην «Κάμιρος» και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες μέρες. Επιστρέφει στην Αθήνα τον χειμώνα.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.