Θεατρο - Οπερα

Ποια τρομερή κωμωδία ετοίμασε το θέατρο Αλφα.Ιδέα;

Παίζεται ταυτόχρονα με άλλες τρεις παραστάσεις

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 634
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
380354-784493.jpg

Ο Κώστας Γάκης, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και ο Λευτέρης Πλασκοβίτης, ανοίγουν στο αθηναϊκό θεατρικό κοινό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις πόρτες της νέας θεατρικής στέγης τους, το Θέατρο Άλφα.Ιδέα, με δύο νέες παραγωγές («Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» και «Ματίας ο Α») και δύο επαναλήψεις  περσινών επιτυχιών («Ρωμαίος & Ιουλιέτα για 2», «Το Δέντρο του Οιδίποδα»).

Υπηρέτης δύο αφεντάδων

Η ομάδα Ιδέα έχει λόγο που αποφάσισε να μας παρουσιάσει αυτή τη φοβερή κωμωδία. Είδε ένα επίκαιρο σχόλιο για την εποχή μας. «Σε μια εποχή εξυπηρέτησης συμφερόντων και χρεών, εμείς αποφασίσαμε να εξ-υπηρετήσουμε την τέχνη της κωμωδίας, να εξ-υπηρετήσουμε τους κώδικες του πιο εξωφρενικού θεατρικού είδους, της Commedia dell’ arte, να εξ-υπηρετήσουμε τον Goldoni και ταυτόχρονα να εξ-υπηρετήσουμε τις ψυχές μας και την εποχή μας. Η ομάδα μας ασχολείται πρώτη φορά με μια καθαρόαιμη κωμωδία ανιχνεύοντας το βάθος του συγκεκριμένου θεατρικού είδους που έχει χάσει λίγο τη βαθιά του αξία. Την ουσιαστική του χρησιμότητα να κινητοποιεί, να προβληματίζει και να καταπραΰνει τις ταλαιπωρημένες συνειδήσεις της εποχής μας». Και αναρωτιέται: «Αν φορέσει κάποιος τη μάσκα του υπηρέτη θα μπορέσει να γκρεμίσει... τη σκουριασμένη τραμπάλα;»

Σκην.: Κώστας Γάκης. Παίζουν: Κωνσταντίνος Μπιμπής, Κατερίνα Παπουτάκη, Αθηνά Μουστάκα, Γιάννης Δρακόπουλος, Χρήστος Ευθυμίου, Σταύρος Λιλικάκης, Γιώργος Κοψιδάς, Λήδα Μανιατάκου, Άκης Φιλιός

[Σάβ. & Κυρ.]


Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2

Για 5η χρονιά η ευρηματική διασκευή του σαιξπηρικού έργου, καθώς δύο ηθοποιοί ζωντανεύουν με ευρηματικό κέφι τον πιο μεγάλο (θεατρικό) έρωτα, ενώ ένας τρίτος παρεμβαίνει στην ιστορία παίζοντας επί σκηνής μουσική. Η παράσταση έλαμψε σε διεθνή θεατρικά φεστιβάλ και κέρδισε δύο κρατικά βραβεία Κύπρου και το 1ο Βραβείο στο Διεθνές Festival de Teatro Clasico de Almagro της Ισπανίας. Σκηνοθετούν &

Παίζουν: Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής

[Κάθε Τετάρτη]


Το Δέντρο του Οιδίποδα

Η παράσταση που ταξίδεψε από την Κορέα έως την Πορτογαλία και χάρισε το βραβείο Δημήτρης Χορν στον Κωνσταντίνο Μπιμπή πήρε παράταση λόγω επιτυχίας. Οχτώ ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης, ως μουσικός επί σκηνής, σκαρφαλώνουν το δέντρο του Οιδίποδα ξεκινώντας από την εποχή του Κάδμου, την ίδρυση της Θήβας, την αρχή του Ανθρώπου, παίρνοντας υλικό από 5 τραγωδίες. 

Σκην.: Κώστας Γάκης. Παίζουν: Κώστας Γάκης,Κωνσταντίνος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα κ.ά.

Δευτ. 13 &20/11


Ματίας ο Πρώτος

Στην παιδική σκηνή μιια παράσταση γεμάτη μουσική, σκηνική δράση, χιούμορ και συγκίνηση ζωντανεύει την υπέροχη ιστορία της Άλης Ζέη, η οποία παρακολουθεί τον αγώνα των παιδιών να διορθώσουν τα λάθη των μεγάλων και να αλλάξουν τον κόσμο.

Σκην.: Άρτεμις Γρύμπλα. Παίζουν: Αργυρώ Βούρου, Κατερίνα Δημάτη, Γιώργος Ιωσηφίδης κ.ά. [κάθε Κυρ. 11.15]

Οργάνωση πρωινών σχολικών παραστάσεων: 6973701528


Άλφα.Ιδέα (Θέατρο/Χώρος τέχνης), 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) & Στουρνάρη 51, 2105221444, 2105238742, www.alfaidea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ