Θεατρο - Οπερα

Μια παράσταση ανάμεσα στο χορό και το θέατρο

Το αστρικό ταξίδι του Αντώνη Φωνιαδάκη στο Εθνικό Θέατρο

133779-304819.JPG
Άντρια Καλαϊτσίδου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328312-678708.jpg

Για πρώτη φορά το Εθνικό Θέατρο και η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεργάζονται και γεμίζουν με αστέρια την σκήνη του ΡΕΞ. Με αφορμή αυτή τη συνεργασία, ο διεθνώς αναγνωρισμένος χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης και νέος Διευθυντής Μπαλέτου της ΕΛΣ παρουσιάζει τον  «Γαλαξία», μια παράσταση ανάμεσα στο χορό και το θέατρο.

Ποια είναι η απώτατη καταγωγή του κόσμου; Πού κρύβεται το μυστικό του σύμπαντος;

Πώς ξεκίνησε; Πώς θα τελειώσει; Πώς εξηγείται; Γαλαξίας: μια παράσταση που δεν επιχειρεί να δώσει απαντήσεις. Μετά από τις πέντε ηπείρους, ο χορός ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο σύμπαν.

Το έργο πειραματίζεται πάνω στην έννοια της απαρχής, της δημιουργίας «εκ του μηδενός» αλλά και της ώσμωσης που δημιουργείται όταν στοιχεία πρωτόγνωρα μεταξύ τους έρθουν σε επαφή.

Η παράσταση έχει αφετηρία την ιδέα του σύμπαντος και της δημιουργίας του κόσμου. Μετά το Big Bang, από το τίποτα γεννήθηκε ο χώρος και ο χρόνος. Οι φυσικές αντιδράσεις (χημικές ενώσεις, βιολογικές και θερμικές μεταβολές) και άλλες διεργασίες δημιούργησαν τους γαλαξίες, τα αστέρια και τον πλανήτη μας.

 

Και το ερώτημα που μοιραία προκύπτει και απασχολεί εξίσου τον άνθρωπο είναι: Θα τελειώσει;  Πώς θα τελειώσει; Τι θα συμβεί μετά; Πάλι τίποτα; 

Η παράσταση πραγματεύεται το πέρασμα από την αποδόμηση και την αποκωδικοποίηση στην ανασύνθεση ενός καινούργιου χώρου, που αποτελεί τόσο ένα βασικό ζητούμενο της τέχνης του χορού, όσο και της δουλειάς του ίδιου του Αντώνη Φωνιαδάκη.

Συντελεστές

Χορογραφία-Σκην.: Αντώνης Φωνιαδάκης - APOTOSOMA. Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Μάγδα Κούκου - Φέρρα, Στέλιος Κατωπόδης, Μάικλ Ντούλαν, Θανάσης Σολωμός, Γιάννης Λάβνερ, Πιερ Μαζεντί, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Μάρω Σταυρινού. 

Info: Γαλαξίας, 3/11-6/11, 10-13/11, 17-20/11, 24-27/11 (Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 20:00, Κυριακή στις 19:00). Τιμές εισιτηρίων: €15, 10 (φοιτητικό), Πέμπτη ενιαία τιμή €13. Εθνικό Θέατρο-Θέατρο REX-Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη, Πανεπιστημίου 48, 2103305074, 2107234567

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ