Θεατρο - Οπερα

Ήρα Κατσούδα VS Ανδρέας Πασπάτης

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319438-628465.jpg

Η Ήρα Κατσούδα και ο Ανδρέας Πασπάτης, δύο κωμικοί µε μακροχρόνια πορεία στο stand up comedy γίνονται ζευγάρι και λέει… ο καθένας τα δικά του στην παράσταση «Ο καθένας τα δικά του», όχι μόνο για την αέναη πάλη των φύλων αλλά και για ό,τι μας συμβαίνει καθημερινά. Η A.V. θέλησε να μάθει τον τρόπο που δουλεύουν.

Ήρα + Ανδρέας: «Το επόμενο κείμενο μας βασάνισε πολύ επειδή έπρεπε να συμφωνήσουμε σαν ζευγάρι στο πώς θα πρέπει να γραφτεί, οπότε για να μη σκοτωθούμε και να μπορέσουμε να κάνουμε τις παραστάσεις και να σκοτωθούμε επί σκηνής θα γράψει ο καθένας το δικό του».

Ήρα: «Με τον Ανδρέα διαφωνούμε σε πάρα πολλά αλλά τουλάχιστον γελάμε πολύ. Το γέλιο σε μια σχέση ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο να γίνεις από αυτά τα ζευγάρια που βλέπεις στον δρόμο και λες “μωρό μου εμείς όμως να μην γίνουμε έτσι”. Προσωπικά προσπαθώ να γέλαω συνέχεια μέσα στην σχέση. Ακόμα και όταν αυτός δεν έχει όρεξη, γελάω εις βάρος του. Οκ! Καφρίλα, αλλά τουλάχιστον το 50% του ζευγαριού να είναι χαρούμενο!»

Ανδρέας: «Διαφωνώ».

Ήρα: «Αδιαφορώ. Γύρνα στο κείμενό σου».

Πάντως στην παράσταση το 100% των θεατών - ζευγάρια η μη, φεύγουν χαρούμενοι και γελώντας. Η μεγάλη επιτυχία της παράστασης θεωρώ ότι έγγυται στο γεγονός ότι καταφέρνουμε να μας βλέπουν σαν το φιλικό τους ζευγάρι».

FVTO

Ανδρέας: «Με την Ήρα έχουμε σύμπνοια σε όλα τα θέματα. Εκτός από αυτό το κείμενο. Κατα τα άλλα είναι πολύ εύκολο να επιτευχθεί αυτό. Η Ήρα παίρνει τις αποφάσεις και μετά μου εξηγεί γιατί αυτό που αποφάσισε είναι το καλύτερο. Ας πούμε γιατί έπρεπε να με μπουγελώσει πρωινιάτικα...

Μου εξήγησε και δεν με πείραξε, γιατί επιτεύχθηκε ο στόχος της σχέσης και το 50% του ζευγαριού ήταν χαρούμενο. (γράφω υπό την απειλή όπλου)

Για να μιλήσω όμως και γω για την παράσταση, θα λεγε κανείς ότι έτσι πως έγινε αυτό το κείμενο θυμίζει λίγο την δομή της παράστασης, (πως το έφερα έτσι ο άτιμος) όπου στο πρώτο μέρος βγαίνουμε και κάνουμε stand up εναλλάξ. Στο δεύτερο μέρος πρωτοτυπούμε και εμφανιζόμαστε και οι 2 στην σκηνή κάνοντας stand up comedy battle».

image

Ποιος είναι ποιος

Η Ήρα Κατσούδα ασχολείται επαγγελµατικά µε το stand up comedy από το 2006. Έχει παίξει σε θέατρα, πολυχώρους, αλλά και µικρές ανεξάρτητες σκηνές σε όλη την Ελλάδα. Ιδρυτικό µέλος της stand up comedy οµάδας S.U.T. Το 2012 έγραψε σε συνεργασία με τον Δ. Βαλσαμίδη και ανέβασε το sold out κωµικό show "Ο ΓΑΜΟΣ" που παιζόταν για 2 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως ηθοποιός και κειµενογράφος διαφηµίσεων. Σπούδασε Οικονοµικά (Α.Π.Θ.) και υποκριτική (studio Φλέµινγκ).

Ο Ανδρέας Πασπάτης ξεκίνησε την επαγγελµατική του ενασχόληση µε την κωµωδία το 2007 ως µέλος της οµάδας S.U.T. Έχει παίξει σε θέατρα και µπαρ σε Ελλάδα & Αγγλία και έχει συνεργαστεί µε διακεκριμένους Έλληνες και ξένους κωµικούς. Ιδρυτής και πρόεδρος της comedy society του Brunel University, παραδίδει stand up comedy workshops, διοργανώνει βραδιές open mic και έχει συµµετάσχει σε παραστάσεις του comedy central του Λονδίνου. Σπούδασε Πληροφορική (Α.Π.Θ.) και Game Design (Brunel University London).

Ως 26/2, Παρ. 21.30, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, 2103418550

INFO
Ο καθένας τα δικά του
Διάρκεια: 90'

Μια παράσταση για την αέναη πάλη των φύλων αλλά και για ό,τι μας συμβαίνει καθημερινά. (ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ)

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ήρα Κατσούδα, Ανδρέας Πασπάτης
Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Σ’ εσάς που με ακούτε»
Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Σ’ εσάς που με ακούτε»

Προσωπικές ιστορίες που «ακουμπούν» στην έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.