Θεατρο - Οπερα

Η Σβετλάνα Ζαχάροβα στην Αθήνα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 550
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
314851-232700.jpg

Χριστούγεννα χωρίς παραμυθένιο, υπέροχο μπαλέτο δεν γίνεται. Είναι οι μέρες που όλα τα μεγάλα θέατρα του κόσμου φιλοξενούν παραστάσεις μπαλέτου με λαμπρούς συντελεστές. Έτσι και η χριστουγεννιάτικη Αθήνα υποδέχεται φέτος μία τέτοια σπουδαία παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής: η «απόλυτη μπαλαρίνα του Θεάτρου Μπολσόι», η Σβετλάνα Ζαχάροβα, θα χορέψει την «Ζιζέλ», το ρόλο που σφράγισε τη μεγαλειώδη καριέρα της.

Έχει χαρακτηρισθεί «ζωντανός θρύλος», «ντίβα», «σούπερ σταρ», «τσαρίνα του κλασικού μπαλέτου», ενώ το Θέατρο Μπολσόι της απένειμε τον τίτλο «Ζαχάροβα - η απόλυτη μπαλαρίνα» παραλείποντας το μικρό της όνομα, όπως είχε συμβεί παλαιότερα με δύο άλλες θρυλικές μπαλαρίνες, την Πάβλοβα και την Ουλάνοβα. Η πιο περιζήτητη χορεύτρια του κόσμου σήμερα, η «Καλλιτέχνης του λαού της Ρωσίας», αποτελεί «το μήλον της έριδος» ανάμεσα στα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου, από τη Σκάλα του Μιλάνου και την Όπερα του Παρισιού έως το New York City Ballet και τα Μπαλέτα του Τόκιο, που τη διεκδικούν συχνά ως προσκεκλημένη μπαλαρίνα τους, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων. Όμως, φέτος, η μεγάλη Σβετλάνα επέλεξε με τους συνεργάτες της να λαμπρύνει με την υψηλή τέχνη της τις πιο μαγικές χορευτικές νύχτες των δικών μας, αθηναϊκών Χριστουγέννων, ερμηνεύοντας εκπληκτικά τη Ζιζέλ, τον ρομαντικό ρόλο που την ανέδειξε και την καθιέρωσε παγκοσμίως. Μαζί της ένας από τους πιο ταλαντούχους χορευτές, ο Σεργκέι Πολούνιν, προστατευόμενος του Ρούντολφ Νουρέγιεφ που ανακάλυψε και ανέδειξε το εκπληκτικό ταλέντο του, ο οποίος θα χορέψει ως Πρίγκιπας Άλμπρεχτ σε χορογραφία Ζυλ Περρό, Ζαν Κοραλλί, Μαριύς Πετιπά και μουσική Άντολφ Αντάμ. Μαζί με τα δύο μεγάλα αυτά ονόματα, ένα από τα κορυφαία καλλιτεχνικά σχήματα της Ρωσίας, τα φημισμένα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας.

image


Info:  Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, 26, 27 & 28/12, στις 20.00. Τιμές εισιτηρίων: Παιδιά, φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι €25 (Ζώνη Γ). Ζώνη Γ €35, Ζώνη Β €55, Ζώνη Α €75, Διακεκριμένη Ζώνη €95 (παιδικά - φοιτητικά €42). Προπώληση: Στα ταμεία του Μεγάρου και στο www.megaron.gr. Πληρ.: 210 7282333

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ