Θεατρο - Οπερα

Στον 7ο ουρανό (κυριολεκτικά)

Ένα νησί αναδύθηκε στο κέντρο της πόλης, στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Κατερίνα Ι. Ανέστη
ΤΕΥΧΟΣ 398
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Aφροδίτη Παναγιωτάκου, μας ξεναγεί και εξηγεί γιατί η Αθήνα και το συναίσθημα θα κερδίσουν!

Ένα νησί αναδύθηκε στο κέντρο της πόλης, στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Οι αθηναϊκές νύχτες γίνονται συναρπαστικές με θέα 360 μοιρών. Η Aφροδίτη Παναγιωτάκου, εκτελεστική υποδιευθύντρια και διευθύντρια επικοινωνίας και marketing στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, μας ξεναγεί και εξηγεί γιατί η Αθήνα και το συναίσθημα θα κερδίσουν!

«Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να νιώθει δυνατά πράγματα. Όλο το χρόνο. Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών είναι ταυτισμένη με το συναίσθημα. Είναι στέκι ποιοτικού χρόνου. Είναι σημείο συνάντησης ανθρώπων. Σε όλη τη σεζόν τα μάτια ήταν στραμμένα στη σκηνή. Τώρα τα μάτια απολαμβάνουν θέα σε 360 μοίρες, από την Ακρόπολη και τον Φιλόπαππο ως τη θάλασσα από τον 7ο όροφο, όπου ανέβηκε η Hytra.

Η Αθήνα είναι όμορφη τη νύχτα και ξέρει να ζει το καλοκαίρι. Γι’ αυτό θελήσαμε η Στέγη να είναι το νησί των φανατικών Αθηναίων. Η πόλη έβαλε τη θέα, εμείς το χώρο και τις συνθήκες. Ανεβαίνουμε στη στέγη της Στέγης για να ακούσουμε ωραίες μουσικές, να φάμε υψηλής ποιότητας και χαμηλής τιμής ελληνικό φαγητό και να πιούμε στην υγειά της τέχνης (της το οφείλουμε!).

Θέλουμε να κάνουμε τη Στέγη σημείο αναφοράς για όλες τις στιγμές. Θέλουμε να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Στην περίπτωση της ταράτσας, σκηνοθέτης είναι ο βραβευμένος με Michelin σεφ Νίκος Καραθάνος και διευθυντής ορχήστρας ο μπάρμαν Παναγιώτης Φράγκος. O Eν Λευκώ βάζει τη μουσική: live με τη Μαριάννα Φαφούτη και την Όλγα Κουκλάκη, αλλά και μουσικές από djs και ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Χορευτές είμαστε όλοι εμείς…Στην ταράτσα της Στέγης είναι όλα αβίαστα ωραία. Άλλωστε, για να περάσεις καλά χρειάζεσαι φίλους, κρασί, ωραίο φαγητό και θέα στην πόλη που αγαπάς. Εδώ είναι τόπος ανάκτησης δυνάμεων για όλους. Ανεβαίνεις στον 7ο και συνέρχεσαι.

Θα συναντήσει κανείς όσους είδε το χειμώνα να γεμίζουν τις αίθουσες για τη Δίκη του Σωκράτη, την παράσταση της Σαουμπίνε, τους Εμπόρους των Εθνών, αυτούς που θα δεις σίγουρα από τον Σεπτέμβριο στις παραστάσεις των Rootless root, των Blitz και στις συναυλίες της Μόνικας!

Κοιτώντας τη θέα από την ταράτσα θυμάμαι από τη σεζόν που πέρασε το «Far side of the moon». Θυμάμαι τον κόσμο να χορεύει όρθιο στη συναυλία τoυ Μερτσάν Ντεντέ. Πάντως, όσοι εργαζόμαστε στη Στέγη ζούμε ήδη την επόμενη σεζόν! Ζούμε τις παραστάσεις και τα δρώμενα του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου…

Μια σπουδαία στιγμή ζήσαμε εδώ πριν από περίπου 15 μέρες, όταν κατά τη διάρκεια ενός πάρτι για να γιορτάσουμε το τέλος της σεζόν μάς ενημέρωσαν ότι στο Παρίσι το Theatre de la ville ήταν κατάμεστο από κόσμο που καταχειροκροτούσε τους Κανικούντα για το «Πόλη-Κράτος», μία από τις παραστάσεις που έστειλε η Στέγη στο πλαίσιο προώθησης της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας. Εκείνο το βράδυ, είδαμε από την ταράτσα της Στέγης και τον Πύργο του Άϊφελ…»

Info. Hytra, Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, 210 3316.767, 217 7071.118


Φωτό: Ναστάζια Αράπογλου.

ATHENS VOICE - Δημιουργώντας ένα editorial

Το σεμινάριο σχεδιάστηκε από το New School Athens  σαν μια φωτογραφική άσκηση σε πραγματικό χρόνο. Η photo editor Νικάνδρη Κουκουλιώτη και οι μαθητές της επεξεργάστηκαν τα θέματα του «SUMMER IN THE CITY». Φωτογράφισαν οι: Κοσμάς Κουμιανός, Ναστάζια Αράπογλου, Γιώργος Γκουνέζος, Νικολέτα Ζαβού, Χρήστος Καπάτος, Γεωργία Πανάκια, Ορέστης Σεφέρογλου, Νικόλας Τσακρής


Έκτακτη είδηση: Η Μόνικα επιστρέφει με σειρά συναυλιών στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το φθινόπωρο! Συναίσθημα και ένταση μαζί.