Θεατρο - Οπερα

Stage Voice: Τρίτο κουδούνι

Νέες παραγωγές και κωμωδίες σάς περιμένουν

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 366
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17218-37835.jpg

Δήμητρα Παπαδοπούλου Χ2

«Ο παππούς έχει πίεση», Θέατρο ΗΒΗ

Δεν μπορεί, κάτι σας θυμίζει ο τίτλος. Ήταν η sold out επιτυχία της Δ. Παπαδοπούλου πριν από 15 χρόνια που επανέρχεται με, ευτυχώς, ακόμα τον παππού καλά (Κώστας Βουτσάς) και τις τρεις εγγονές του (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Σοφία Παυλίδου) με τα καμώματά τους να του ξανα-ανεβάζουν την πίεση, ενώ το έργο επικαιροποιήθηκε και αφουγκράζεται το σήμερα. Προσθέστε στο στόρι: έναν μπάτσο (Κώστας Αποστολάκης) και έναν πιτσιρικά (Πέτρος Λαγούτης). Ο τελευταίος φτιάχνει το πολιτικό κίνημα «Ψάξου» με τον παππού πρόεδρό του.

Σκην.: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου. Από τέλη Οκτώβρη.

image

 

«Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη», Θέατρο Χώρα

Για 2η χρονιά οι θεατές παρεμβαίνουν στη ζωή της οικογένειας Νικολαΐδη (Μαρία Λεκάκη, Κλέων Γρηγοριάδης) με την παραίνεση του ψυχοσεξολόγου (Γιάννης Ζουγανέλης) που τους βάζει σε group therapy με τη συμμετοχή των θεατών. Και όταν λέμε συμμετέχουν, δεν πρόκειται για ευφυολόγημα, αφού το κοινό ψηφίζει δύο φορές στη διάρκεια της παράστασης για το μέλλον της ζωής του ζευγαριού.

Σκην.: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου. (210 8673.945)


image

«Βαγόνι στα νερά» του Λεωνίδα Προυσαλίδη, Απλό Θέατρο

Το συγγραφέα μάς τον σύστησε με το βραβευμένο έργο «Επτά λογικές απαντήσεις» πάλι το ίδιο θέατρο πριν 5 χρόνια. Το «βαγόνι» διαδραματίζεται μέσα σε 28 ημέρες, σ’ ένα αρχοντικό όπου 4 άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους. Η σκηνοθεσία είναι του Αντώνη Αντύπα και παίζουν Εύα Κοταμανίδου, Μαρίνα Ψάλτη, Δημήτρης Σαμόλης, Σωτηρία Ρουβολή. Το περιμένουμε στο τέλος Νοεμβρίου.


image

«Dreamville», Ελυζέ

Υπάρχει κάπου μια μικρή επαρχιακή πόλη, όπου όλα λειτουργούν τέλεια, δεν υπάρχει εξαπάτηση ούτε και εγκληματικότητα, αφού οι κάτοικοί της λένε πάντα την αλήθεια. Πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν όλοι λέγαμε πάντα την αλήθεια; Ένα έργο εμπνευσμένο από τις ταινίες «Pleasantville», «Dogville» και «Ttruman show», σε κείμενο/σκηνοθεσία Έφης Μεράβογλου.

Από 31/10. (210 7771.766)


image

«Με το μέτρο του Σέξπιρ», Θέατρο Δίπυλον

Η διασκευή του σεξπιρικού έργου «Με το ίδιο μέτρο» από τη Ράια Μουζενίδου μεταφέρει τον κόσμο και τους ήρωες του Σέξπιρ στη σημερινή εποχή, τοποθετώντας τη δράση σε έναν… οίκο ανοχής. Στα συν: μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση πίνοντας το ποτό σας.

(210 3229.771)


image

«Μόνο βροχή», θέατρο Ροές

Ξεκινάμε με το σκηνοθέτη (Αντώνης Καφετζόπουλος) και τους πρωταγωνιστές (Δημήτρης Αλεξανδρής και Γιάννης Στάνκογλου). Το ’χετε το κλίμα; Οι ήρωες στο έργο του Κιθ Χαφ παραπέμπουν σε ήρωες ντοστογεφσκικούς («Έγκλημα και τιμωρία») αλλά και των ταινιών του Ταραντίνο. Τόπος το Σικάγο, πρωταγωνιστές δύο φίλοι αστυνομικοί που διηγούνται τα ίδια γεγονότα, ο καθένας από τη σκοπιά του.

(210 3479.426)


image

«Δύο ερωμένες στον καμβά», Θέατρο «Διά δύο»

Η συνάντηση δύο εταίρων της αρχαίας Αθήνας, της Φρύνης, μούσας του Απελλή, και της Γλυκέρας, μούσας του Παυσία, θα ρίξει την αυλαία μιας παράστασης που είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που αγάπησαν και αγαπήθηκαν από μεγάλους ζωγράφους, από τον 4ο αιώνα π.Χ. ως και τον 20ό αιώνα. Σκηνοθετούν και παίζουν οι Ντόρα Ζαχαροπούλου, Σοφία Καψούρου.

Από 4/11. (693 6077078)


image

«Δύσκολα τα πράγματα», Θέατρο Παραμυθίας

Μια μνημονιακή κωμωδία για το σεξ, τις σχέσεις, τα κρυμμένα μηνύματα στα τραγούδια, τα σαρδάμ του Γιωργάκη, τις φάρσες, τους γονείς, τους παντρεμένους, τα ζώδια τους άντρες και τις γυναίκες! Με τον Γιώργο Χατζηπαύλου σε One man show.

Από 4/11. (210 3475.904)


image

«Το διαστημοτρένο του κυρίου Ιγνάτιου Ροδόλφου Ντε Λος Χούπα Γκλούπα», Τρένο στο Ρουφ

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, στην πρώτη του παρουσία στο παιδικό θέατρο, δημιουργεί έναν ήρωα άλλο πράγμα: έναν ταξιδευτή, περιηγητή, αλλά και διάσημο καλοφαγά. Που είναι καπετάνιος ενός… υπερτρένου που μπορεί να ταξιδέψει παντού και να κάνει διάφορες ανακαλύψεις. Σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη. (210 5298.922)


image

«Το ντοκιμαντέρ», Altera Pars

Στην κωμωδία των Εx Αnimo κυκλοφορεί ένας κόσμος δολοπλοκιών, εγκλημάτων, έρωτα, πάθους, προδοσίας, ανελέητων μαχών και εγκεφαλικής υπερδιέγερσης μέσα από ένα ντοκιμαντέρ που θέτει το βασικό ερώτημα: Νομίζετε πως γνωρίζετε την αλήθεια; Σε σκηνοθεσία: Σέργιου Γκάκα. (210 3410.011)


Alvin Ailey II

Εφτά ημέρες, 7 χορογραφίες, 7 διαφορετικές παραστάσεις, από τη θρυλική, πολυπολιτισμική αμερικάνικη ομάδα χορού Alvin Ailey American Dance Theatre.

Αθήνα: 25-27/11, Θέατρο «Παλλάς». Θεσσαλονίκη: 22-23/11, Μέγαρο Μουσικής.


image

«Ανδρική νοημοσύνη, Οξύμωρο;» Ένας ηθοποιός (Γ. Σκιαδαρέσης), 5 ρόλοι, πολλές ερωτήσεις για το τι θέλουν οι γυναίκες (Coronet) + «Η Γάζα είναι» Πολιτικοποιημένη παράσταση βασισμένη στους μονολόγους παιδιών που έζησαν τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στη Γάζα, σε σκηνοθεσία Μ. Παπαδημητρίου (Επί Κολωνώ) + «…Με τη Βούλα» Επαρχιώτισσα μόνη επιβιώνει στην Αθήνα (με τη Χαρά Τσιώλη, Βικτώρια) + «Ψέκασα την Ελίζα» Ο Νίκος Μουτσινάς και η Τζένη Δραγούπη έγραψαν μια μαύρη κωμωδία για τη σημερινή ζωή (Θέατρο Χώρα)

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ