Μουσικη

Ρότζερ Ντάλτρεϊ κατά Gen Z και influencers: «Πόσους φίλους έχετε πραγματικά;»

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζει με τη σύγχρονη κουλτούρα

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρότζερ Ντάλτρεϊ κατά Gen Z και influencers: «Πόσους φίλους έχετε πραγματικά;»
© EPA/RICHIE TONGO

The Who: Ο Ρότζερ Ντάλτρεϊ επιτίθεται στα social media και την κουλτούρα των likes

Ο Ρότζερ Ντάλτρεϊ, ο εμβληματικός frontman των The Who, τα έβαλε με τα social media, τη Gen Z και την κουλτούρα των influencers, υποστηρίζοντας ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης «καταστρέφουν τον πολιτισμό».

Ο Ρότζερ Ντάλτρεϊ έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στην Καλιφόρνια, στο Yaamava' Resort & Casino, βάζοντας στο στόχαστρο την εμμονή με τα likes, τους διαδικτυακούς «φίλους» και τη συνεχή ανάγκη για επιβεβαίωση.

«Έχουμε αυτόν τον νέο κόσμο των social media που μοιάζει να καταστρέφει τον πολιτισμό», είπε στο κοινό. «Μια πλατφόρμα όπου όλοι ουρλιάζουν ο ένας στον άλλον, αλλά κανείς δεν ακούει».

«Τα likes είναι απλώς το εγώ σου»

Ο Ντάλτρεϊ συνέχισε με ακόμα πιο αιχμηρό τόνο, αναρωτώμενος πόσο πραγματικές είναι οι σχέσεις που καλλιεργούνται online.

«Πόσους φίλους έχετε πραγματικά όταν κοιτάτε όλα αυτά τα likes; Αυτό είναι απλώς το εγώ σας», είπε, καλώντας το κοινό να μην αποδίδει τόση σημασία στην ψηφιακή επιβεβαίωση.

Και κάπου εκεί έβαλε και μια δόση μαύρου χιούμορ, λέγοντας ότι «το τέλος πλησιάζει» για τον ίδιο, πριν γελάσει και προσθέσει: «Πιο κοντά απ’ όσο νομίζετε».

Στη συνέχεια επανέλαβε το ερώτημα «πόσους φίλους έχετε πραγματικά;», υποστηρίζοντας ότι οι αληθινές φιλίες συνήθως μετριούνται «στα δάχτυλα του ενός χεριού».

Το κοινό αντέδρασε θερμά και λίγο αργότερα ο Ντάλτρεϊ πέρασε σε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια των The Who, το «My Generation» — ίσως την πιο ειρωνικά κατάλληλη επιλογή για μια βραδιά που κατέληξε σε σχόλιο για τη σημερινή νεολαία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζει με τη σύγχρονη κουλτούρα

Ο Ντάλτρεϊ έχει εκφραστεί και στο παρελθόν επικριτικά για τη λεγόμενη woke culture. Το 2021 είχε υποστηρίξει ότι η υπερβολική ανησυχία μήπως κάποιος προσβληθεί οδηγεί σε διαρκή αυτολογοκρισία και φόβο απέναντι στην ελεύθερη έκφραση.

Η στάση του παραμένει σταθερά αντισυμβατική, κάτι που δύσκολα εκπλήσσει για έναν άνθρωπο που έγινε διάσημος τραγουδώντας για τη νεανική εξέγερση ήδη από τη δεκαετία του 1960.

Από το «My Generation» στα social media

Οι The Who δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1964, με τον Ρότζερ Ντάλτρεϊ, τον Πιτ Τάουνσεντ, τον Τζον Έντουιστλ και τον Κιθ Μουν στην αρχική σύνθεση. Ο Μουν πέθανε το 1978 σε ηλικία 32 ετών, ενώ ο Έντουιστλ το 2002, στα 57 του.

Ο Πιτ Τάουνσεντ έχει πει στο παρελθόν ότι μετά τον θάνατο των δύο μελών το συγκρότημα άρχισε να μοιάζει περισσότερο με «tribute στους The Who». Ο Ντάλτρεϊ, πάντως, συνεχίζει να εμφανίζεται ζωντανά — και, όπως έδειξε στην Καλιφόρνια, να σχολιάζει με τον δικό του τρόπο τη γενιά που ήρθε πολλές δεκαετίες μετά το «My Generation».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Myrophora, Kiki Botonaki, Pinelopi: Τρεις DJs του Reworks μιλούν για τη θάση της γυναίκας στην ηλεκτρονική σκηνή
Myrophora, Kiki Botonaki, Pinelopi: Τρεις DJs του Reworks μιλούν για τη θέση της γυναίκας στην ηλεκτρονική σκηνή

Ποια η θέση των γυναικών στην ηλεκτρονική μουσική, την ελληνική club κουλτούρα και μια σκηνή που μεγαλώνει, ταξιδεύει και διεκδικεί τη θέση της στον διεθνή χάρτη;

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY