- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Deal-μαμούθ για τους Iron Maiden: Πούλησαν το 50% του καταλόγου τους και τον... Eddie
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Οι Iron Maiden έκλεισαν συμφωνία για το 50% του καταλόγου τους – Έρχονται ταινίες και νέες εμπειρίες
Σε μία από τις σημαντικότερες συμφωνίες της μουσικής βιομηχανίας για το 2026 προχώρησαν οι Iron Maiden, καθώς πούλησαν το 50% των δικαιωμάτων του μουσικού τους καταλόγου, αλλά και των δικαιωμάτων που αφορούν το όνομα, την εικόνα και την εμπορική τους ταυτότητα, στη σουηδική εταιρεία Pophouse Entertainment.
Η συμφωνία αφορά τα εκδοτικά και ηχογραφημένα δικαιώματα των μελών του συγκροτήματος, καθώς και μέρος των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τον εμβληματικό Eddie, τη μασκότ που συνοδεύει τους Iron Maiden εδώ και δεκαετίες και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αισθητικής και της ιστορίας τους.
Το οικονομικό τίμημα της συμφωνίας δεν έγινε γνωστό.
Η Pophouse, η εταιρεία πίσω από το επιτυχημένο ABBA Voyage, σχεδιάζει να αξιοποιήσει το brand των Iron Maiden πολύ πέρα από τη μουσική. Στα σχέδιά της περιλαμβάνονται κινηματογραφικές παραγωγές, διαδραστικές εμπειρίες για τους θαυμαστές, αλλά και η δημιουργία ενός ψηφιακού σύμπαντος με επίκεντρο τον Eddie.
Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Τζέσικα Κόραβος, δήλωσε ότι στόχος είναι να «επιταχυνθούν τα σχέδια των Iron Maiden για το μέλλον», τονίζοντας ότι η μυθολογία του συγκροτήματος και ο χαρακτήρας του Eddie προσφέρονται ακόμη και για παραγωγές τρόμου.
Ο μάνατζερ των Iron Maiden, Ροντ Σμόλγουντ, χαρακτήρισε τη συνεργασία στρατηγικής σημασίας.
«Είμαι ενθουσιασμένος για τη συνεργασία μας με την Pophouse και για τη δυνατότητα που έχουμε πλέον να υλοποιήσουμε πολύ πιο γρήγορα τα σχέδια και τα όνειρά μας. Το ενδιαφέρον για τους Iron Maiden δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο και οι φίλοι του συγκροτήματος μπορούν να είναι βέβαιοι ότι έρχονται πολλά ακόμη. Και φυσικά... ο Eddie θα συνεχίσει να κυριαρχεί», ανέφερε.
Οι Iron Maiden, που ιδρύθηκαν το 1975 από τον μπασίστα Στιβ Χάρις, έχουν πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, διαθέτουν 17 στούντιο άλμπουμ και θεωρούνται ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα στην ιστορία του heavy metal.
Παρά τη συμφωνία, η μπάντα δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τις ζωντανές εμφανίσεις της. Αντίθετα, η Pophouse ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να ενισχύσει την παγκόσμια παρουσία των Iron Maiden, χωρίς να περιοριστεί η συναυλιακή τους δραστηριότητα.
Μέχρι σήμερα οι Iron Maiden έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 2.500 συναυλίες σε 64 χώρες, ενώ η περιοδεία για τα 50 χρόνια του συγκροτήματος συνεχίζει να σημειώνει τεράστια εμπορική επιτυχία.
Πηγή: Billboard
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Η ανάρτησή της στο Instagram
65 χρόνια μετά την ηχογράφηση του «Weiße Rosen aus Athen»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.