Μουσικη

Metallica: 12 εικόνες από την καταιγιστική συναυλία στο ΟΑΚΑ που ξεσήκωσε και συγκίνησε

Η έκπληξη της μπάντας στο ελληνικό κοινό με το συρτάκι του «Ζορμπά» και το «Δεν Χωράς Πουθενά» από Τρύπες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Οι Metallica «γκρέμισαν» το ΟΑΚΑ σε μια ιστορική συναυλία, που μάγεψε το κοινό στην Αθήνα, η έκπληξη της μπάντας με «Ζορμπά» και «Δεν Χωράς Πουθενά» από Τρύπες

Η Αθήνα έζησε μια ιστορική βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων φίλων της metal μουσικής που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ για τη μεγάλη επιστροφή των Metallica στην Ελλάδα έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας M72, το θρυλικό συγκρότημα των Metallica έδωσε ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υπερθέαμα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και μετατρέποντας το ΟΑΚΑ σε μια τεράστια γιορτή της rock και metal μουσικής.

Από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της συναυλίας ήταν όταν οι Metallica έπαιξαν το θέμα από τον «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη. Το συρτάκι ξεσήκωσε το ελληνικό κοινό, που συντονίστηκε ρυθμικά σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς.

Το ελληνικό στοιχείο συνεχίστηκε με μια ακόμη έκπληξη: οι Metallica έπαιξαν το βασικό θέμα από το τραγούδι «Δεν χωράς πουθενά», τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη σπουδαία εγχώρια rock σκηνή και τις Τρύπες του Γιάννη Αγγελάκα και των υπόλοιπων μελών της μπάντας. Χιλιάδες θεατές τραγούδησαν τους στίχους, δημιουργώντας μια σπάνια στιγμή σύνδεσης της παγκόσμιας metal κουλτούρας με το ελληνικό post-punk.

Μουσικό υπερθέαμα η συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το κοινό είχε την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία της εντυπωσιακής 360° σκηνής των Metallica. Η κυκλική κατασκευή στο κέντρο του σταδίου έφερε τους θεατές σε απόσταση αναπνοής από τους Τζέιμς Χέτφιλντ, Λαρς Ούρλιχ, Κιρκ Χάμετ και Ρόμπερτ Τρουχίγιο, ενώ το περίφημο «Snake Pit» χάρισε στους πιο φανατικούς οπαδούς μια μοναδική εμπειρία.

Η συναυλία ξεκίνησε με εκρηκτική ενέργεια και ένα setlist γεμάτο διαχρονικούς ύμνους όπως τα «For Whom the Bell Tolls», «Enter Sandman» και «Master of Puppets», ενώ δεν έλειψαν τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ «72 Seasons».

Τη βραδιά άνοιξαν δυναμικά οι Gojira και Knocked Loose, προετοιμάζοντας ιδανικά το έδαφος για μία από τις μεγαλύτερες συναυλιακές στιγμές των τελευταίων ετών στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος της συναυλίας, η αποχώρηση των χιλιάδων θεατών προκάλεσε τεράστιο μποτιλιάρισμα γύρω από το ΟΑΚΑ. Σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφηκαν στη Σπύρου Λούη, στην Κύμης και κυρίως στη λεωφόρο Κηφισίας, όπου σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων με τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, από το «δαχτυλίδι» στο Μαρούσι έως και την περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο «President».

Δείτε εικόνες από τη μεγάλη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ:

Ο μπασίστας των Metallica Ρόμπερτ Τρουχίγιο στη συναυλία στο ΟΑΚΑ © ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI
Ο ντράμερ των Metallica στη συναυλία του ΟΑΚΑ © ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI
Ο κιθαρίστας των Metallica στη συναυλία του ΟΑΚΑ, Κιρκ Χάμετ © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ
O frontman των Metallica, Τζέιμς Χέτφιλντ, στη συναυλία της μπάντας στο ΟΑΚΑ © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ