- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε ο D’Angelo, πρωτοπόρος της neo-soul και τραγουδιστής του «Untitled (How Does It Feel)»
Ο αμερικανός τραγουδιστής πάλευε με τον καρκίνο εδώ και χρόνια
Ο D’Angelo κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ σε όλη την καριέρα του: Τα «Brown Sugar», «Voodoo» και «Black Messiah»
Ο D’Angelo, θρυλικός τραγουδιστής της R&B και πρωτοπόρος της neo-soul, πέθανε σε ηλικία 51 ετών.
Η οικογένεια του τραγουδιστή επιβεβαίωσε τον θάνατό του σε μια δήλωση στο Variety. «Έσβησε το φως για το λαμπερό αστέρι της οικογένειάς μας... Μετά από μια παρατεταμένη και θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο, με θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Michael D’Angelo Archer, γνωστός στους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο ως D’Angelo, πέθανε σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2025.
Είμαστε αιώνια ευγνώμονες για την κληρονομιά της εξαιρετικά συγκινητικής μουσικής που αφήνει πίσω του. Σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, αλλά σας προσκαλούμε όλους να συμμετάσχετε μαζί μας στο πένθος για τον θάνατό του, γιορτάζοντας παράλληλα το δώρο του τραγουδιού που άφησε στον κόσμο».
Φίλοι και συνεργάτες του D’Angelo εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο DJ Premier, ο οποίος έκανε την παραγωγή του τραγουδιού «Devil’s Pie», έγραψε: «Τόσο θλιβερή απώλεια για τον θάνατο του D’Angelo. Περάσαμε τόσες πολλές υπέροχες στιγμές. Θα μας λείψεις πολύ. Κοιμήσου ειρηνικά και σε αγαπώ ΒΑΣΙΛΙΑ».
Ο D’Angelo κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ σε όλη την καριέρα του, συμπεριλαμβανομένου του ντεμπούτου του «Brown Sugar» του 1995, το «Voodoo» το 2000 και το τελευταίο του άλμπουμ, το «Black Messiah» το 2014 με τους Vanguard.
Ανέπτυξε έναν χαρακτηριστικό ήχο με το «Brown Sugar», παντρεύοντας κλασικά R&B στοιχεία με επιρροές hip-hop, πριν αναπτύξει μια πλουσιότερη, soulful αισθητική στο «Voodoo». Κέρδισε τέσσερα βραβεία Grammy για τους δύο τελευταίους δίσκους του και καθιερώθηκε ως μια σημαντική φιγούρα στην έναρξη της εποχής της neo-soul.
Πηγή: Variety
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Η ανάρτησή της στο Instagram
65 χρόνια μετά την ηχογράφηση του «Weiße Rosen aus Athen»
Στη σκηνή με τη Ντούα Λίπα για την ακουστική εκτέλεση του «Antología»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.