Το βράδυ που οι Stereo MC's επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη
Η φάση του πάρτι: μπέργκερ, νεγκρόνι και κοπάνα
Ανταπόκριση από τη συναυλία των Stereo MC's και αναμνήσεις από τη Θεσσαλονίκη των 90s
Βγαίνουν οι Stereo MC's στη σκηνή και ξαφνικά συμβαίνει αυτό: Οι μπεργκερομανείς, οι σουβλακόβιοι, τα μπιροκοίλια, οι χοτντογκόψυχοι και λοιποί που χλαπακιάζουν σαν να μην υπάρχει αύριο, ε-ξα-φα-νί-ζο-νται! Και μένουμε μόνοι, εγώ, οι πολυκατοικίες της Αγγελάκη, ο Ρομπ Μπιρτς με το ιδιότυπο κόκνεϊ ηλεκτρονικοχιπόπ ραπάρισμα, η Κάθι Κόφι (που, όταν λαλεί, σείονται τα μπετά της ΔΕΘ και γέρνει ο Πύργος του ΟΤΕ), ο κρουστός που βαράει τα ταμ ταμ σε έξαλλο tribal αφρικάνικο ρυθμό κι ο σαμπλεράς που πυρπολεί τον ουρανό με τα δέοντα μπίτια.
Και όπως τα Connected, Step it Up, Ground Level, Lost in Music και τα συναφή εναλλάσσονται, βιώνω μια απερίγραπτη τηλεμεταφορά στη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του ’90 και τα πρώτα χρόνια του μιλένιουμ, μια τηλεμεταφορά άλλο πράγμα. Και τους ξαναβρίσκω όλους τους, τη Βάσω Μιδούχα στις Συρακούσες, τον Χρήστο Πορτοκάλογλου στο Μπαχτσέ της Περαίας, τον Κώστα Ζηκόπουλο στο Μποντρούμι, τους Ζουμπούληδες και τον Κωστάκη Βουλγαρίδη στο Housemobile, τον Κούτσαρη στο Ρομάνς, το πάρτι Kinky Bambolina στην Αλυσίδα, τον Αυρήλιο στο Noise, τον Ιάκωβο Κομνηνό στο Berlin, τον Γιάννη Βαλαβάνη στο Νανί Νανί, χαμός!
Και σαν να μη χόρτασα από την περασιά σε μπάρες, πάρτι και let the good times roll, πέρασα και για μια βότκα από το Degre Zero της Λώρης Μαργαρίτη και μια ακόμα στο Allatini, εις υγείαν των ζωντανών και στη μνήμη αυτών που φύγαν. Και όσο οι «Στερεοφωνικοί» παιανίζουν, να και μια σκασιά από τον Κάκτο του Ποσειδώνιου, την Άκροπολ που παίζει ο Πέρρος, και δεν λες όχι και για μια γρήγορη στο Cocos της στροφής Επανομής και ύστερα πίσω στο Splendid της παραλίας.
Γιατί αυτό θα πει «το βράδυ που οι Stereo MC's επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη»: μυαλό, σώμα, συναισθήματα, συνειδητότητα, αναμνήσεις, ένταση και γκρουβ σχεδόν ακαριαία με εξοβέλισαν από τη Θεσσαλονίκη που δίπλα μου τσακίζει, χλαπακιάζει και κασικλαντίζει μπεργκερολουκανικοσουβλάκια, σε εκείνη την πόλη που ένα σκέτο τοστάκι στο Σνούπι της Κορομηλά έφτανε και παραέφτανε. Τότε που η αλήθεια και το μήνυμα δεν βρισκόταν στο ποιος σμασάρει τέλεια τα μπέργκερ, αλλά στο ποιος παίζει πού. Και τι. Και τι ώρα σαλπάρει το Μπλε Πορτοκάλι, για όσους θήτευσαν εκτός από τα στεριανά πάρτι και στα εν πλω του Λόγκο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα το συγκρότημα Wolf Alice κέρδισε το βραβείο καλύτερου συγκροτήματος
Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της δημόσιας εικόνας της έπαιξε και το podcast Miss Me
Οι ραπ πιονέροι της Native Tongues επιστρέφουν με ένα πολύ προσωπικό άλμπουμ
Ροκ, πορτογαλικά fados, κλασικά ακούσματα και έθνικ
Ένα πολύ μεγάλο όνομα της παγκόσμιας soul σκηνής
Στο πλαίσιο της «Roll With The Punches» Tour
Reunion για το δημοφιλές ελληνικό hip hop συγκρότημα
Υπάρχουν άλλα 5.000 τραγούδια
Ποια δισκοπωλεία υπάρχουν σήμερα στο Λονδίνο και τι θα βρεις σε καθένα από αυτά
Η DJ και δημιουργός μιλά για το OCD, το coming out, τις «Μεταμορφώσεις» και την ανάγκη να βγάλει έναν δίσκο με τους δικούς της όρους
Θρήνος στη hip-hop σκηνή για την απώλεια του ανθρώπου που έχτισε την αυτοκρατορία του θρυλικού συγκροτήματος
Τι είπε για το κλίμα που επικράτησε μεταξύ των διαγωνιζόμενων
Ο Γιώργος Καπής μάς βάζει στην τροχιά του debut album «Mono», με το νέο single στο οποίο συμμετέχουν οι Turboflow3000 και το βιντεοκλίπ που τα σκάει ανάποδα
Τρία νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια του μεγάλου ερμηνευτή
Ο τραγουδιστής επιστρέφει στο φεστιβάλ τον ερχόμενο Ιούλιο
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Μια ματιά στο δημοφιλές groove metal συγκρότημα εν αναμονή της εμφάνισής του στο Release Athens 2026
Πρωτοπόρος τρομπονίστας και συνθέτης, μετέτρεψε τη λάτιν μουσική σε παγκόσμιο φαινόμενο
Ο νικητής του ελληνικού τελικού ανεβαίνει στα στοιχήματα και ετοιμάζεται για τη Βιέννη
Οι Turboflow 3000 μιλούν στην ATHENS VOICE για τον τρόπο που δουλεύουν, συνεργάζονται και γράφουν τη δική τους ιστορία πάνω στη σκηνή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.