- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Οι The Who απολύουν τον ντράμερ Ζακ Στάρκι για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα
Δημόσια ρήξη και χάος πριν από την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του γκρουπ
Ο Ζακ Στάρκι απολύθηκε ξανά από τους The Who λίγο πριν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία, καταγγέλλοντας χάος και πίεση να παραιτηθεί οικειοθελώς.
Ο Ζακ Στάρκι, ντράμερ των The Who από το 1996, απολύθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα, λίγους μήνες πριν από την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του συγκροτήματος στη Βόρεια Αμερική.
Με ανάρτησή του στο Instagram τη Δευτέρα, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Πιτ Τάουνσεντ, ανακοίνωσε πως ο Στάρκι δεν αποτελεί πλέον μέλος των The Who.
«Ύστερα από πολλά χρόνια εξαιρετικής δουλειάς στα ντραμς από τον Ζακ, ήρθε η ώρα για μια αλλαγή», έγραψε ο Τάουνσεντ. «Μια συγκινητική στιγμή. Ο Ζακ έχει στα σκαριά πολλά νέα πρότζεκτ και του εύχομαι τα καλύτερα».
The Who: Απολύσεις, επανεντάξεις και χάος πριν την περιοδεία
Ωστόσο, ο Στάρκι αμφισβήτησε την επίσημη αφήγηση, δηλώνοντας πως η αποχώρησή του δεν ήταν απόφαση από κοινού.
«Απολύθηκα δύο εβδομάδες μετά την επανένταξή μου και μου ζητήθηκε να κάνω δήλωση ότι παραιτούμαι για να ασχοληθώ με άλλα μουσικά μου εγχειρήματα», έγραψε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, μία ώρα μετά τη δήλωση του Τάουνσεντ.
«Δεν είναι αλήθεια. Αγαπώ τους Who και δεν θα τους εγκατέλειπα ποτέ, ούτε θα απογοήτευα τόσο υπέροχους ανθρώπους που με στήριξαν μέσα σε όλο αυτό το χάος».
Πρόσθεσε πως υπήρξαν «εβδομάδες χάους, με εμένα να “μπαίνω και να βγαίνω” συνεχώς… σαν ακορντεόν που αιμορραγεί».
Εξήγησε ότι πράγματι έχει και άλλα πρότζεκτ σε εξέλιξη – όπως συμβαίνει πάντα – αλλά κανένα από αυτά δεν επηρέασε ποτέ τους Who: «Το ψέμα είναι – ή θα ήταν – ότι παραιτήθηκα από τους Who. Δεν το έκανα. Τους αγαπώ και αγαπώ κάθε μέλος τους».
Δημόσια ρήξη και διαφωνίες με Ντόλτρεϊ και Τάουνσεντ
Τον Απρίλιο, ο Στάρκι απολύθηκε για πρώτη φορά από το συγκρότημα ύστερα από διαφωνία για την απόδοσή του σε συναυλία τους στο Royal Albert Hall νωρίτερα φέτος.
Σε κριτική της συναυλίας του Μαρτίου από την εφημερίδα Metro, αναφέρεται πως ο τραγουδιστής των Who, Ρότζερ Ντόλτρεϊ, διαμαρτυρήθηκε δημόσια επί σκηνής για την απόδοση του Στάρκι, σταματώντας την τελευταία τους σύνθεση The Song Is Over και λέγοντας στο κοινό: «Για να τραγουδήσω αυτό το κομμάτι πρέπει να ακούω τη νότα-κλειδί, και δεν την ακούω. Το μόνο που έχω είναι ντραμς που κάνουν μπουμ, μπουμ, μπουμ. Δεν μπορώ να τραγουδήσω έτσι. Συγγνώμη, παιδιά».
Το περιστατικό προκάλεσε άμεση ρήξη: ο Στάρκι αποκάλεσε τον συμπαίκτη του «Τόγκερ Ντάκτρεϊ» και παραπονέθηκε πως του «ασκούνται επίσημες κατηγορίες για υπερβολικό παίξιμο».
Τρεις ημέρες αργότερα, ο Στάρκι επανήλθε στο συγκρότημα, με τον Τάουνσεντ να δηλώνει: «Υπήρξαν κάποια προβλήματα επικοινωνίας, προσωπικά και ιδιωτικά από όλες τις πλευρές, τα οποία ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν». Ο Στάρκι τότε ευχαρίστησε δημόσια τον Τάουνσεντ και τον Ντόλτρεϊ.
Ο Στάρκι, γιος του Ρίνγκο Σταρ, πρώην ντράμερ των Beatles, εντάχθηκε επίσημα στους Who κατά την περιοδεία Quadrophenia του 1996. Εμπνεύστηκε να ασχοληθεί με τα ντραμς από τον Κιθ Μουν, τον ιστορικό ντράμερ των Who και οικογενειακό φίλο, ο οποίος του χάρισε το πρώτο του σετ ντραμς για τα όγδοα γενέθλιά του.
Πρόκειται για τη δεύτερη απομάκρυνση ντράμερ υψηλού προφίλ μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς και ο ντράμερ των Foo Fighters, Τζος Φρις, αποχώρησε από το συγκρότημα την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από δύο χρόνια που αντικαθιστούσε τον εκλιπόντα Τέιλορ Χόκινς.
«Απόλαυσα τα δύο τελευταία χρόνια μαζί τους, εντός και εκτός σκηνής, και στηρίζω ό,τι θεωρούν καλύτερο για το συγκρότημα», έγραψε ο Φρις. «Στα 40 χρόνια μου ως επαγγελματίας ντράμερ, δεν είχα ποτέ απολυθεί – οπότε δεν είμαι θυμωμένος, απλώς λίγο σοκαρισμένος και απογοητευμένος».
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγο πριν από τη συναυλία στο Floyd, το συγκρότημα μιλάει για τη δεκαετία του 90 και όσα τους κρατούν ακόμα μαζί
Οι καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον 71ο Διαγωνισμό Τραγουδιού
Η σεζόν 2026- 2027 ξεκίνησε δυναμικά
Δεκατέσσερις φωνές δίνουν ραντεβού στις 18 Νοεμβρίου στο Telekom Center Athens για μια μεγάλη συναυλία με ξεχωριστό σκοπό και μιλούν για όσα τους ενώνουν
Θεσσαλονίκη και ντουνιά, ξύπνα: Οι M.A.t.E. κυκλοφόρησαν το απόλυτο άλμπουμ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.