Μεγάλο αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα και 4 άλλα μουσικά events για την εβδομάδα
Από τις μουσικές παραστάσεις για τον μεγάλο συνθέτη και τους βιρτουόζους στο Μέγαρο Μουσικής μέχρι τις μυσταγωγικές συναυλίες και τις ροκ βραδιές
Η εβδομάδα ξεκινά με το μεγάλο αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα στο Θέατρο Παλλάς και συνεχίζει με 4 ακόμη μουσικά events για όλα τα γούστα
Το θέατρο Παλλάς έχει προγραμματίσει 10 βραδιές αφιερωμένες στον Μίμη Πλέσσα που έφυγε από τη ζωή, λίγες μέρες προτού γιορτάσει επισήμως τα 100ά γενέθλιά του. Οι βραδιές ξεκινούν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται σε 10 ημέρες. Πέρα από αυτό το event, έχουμε ξεχωρίσει και σας προτείνουμε 4 ακόμη μουσικά δρώμενα. Ροκ, folk, παραδοσιακοί, κλασικοί ήχοι σε ένα ταξίδι στη μουσική δίχως σύνορα.
Φόρος τιμής στον μεγάλο συνθέτη Μίμη Πλέσσα και άλλα 4 μουσικά event
«Μίμης Πλέσσας - 100: Ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη»
Η παράσταση με τίτλο «Μίμης Πλέσσας - 100: Ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη», με την υπογραφή του Γιώργου Βάλαρη, αποτελεί ένα μουσικό αφιέρωμα φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη, που έφυγε από τη ζωή λίγε μέρες προτού φτάσει στα 100, έχοντας παράλληλα συμπληρώσει και 70 χρόνια μουσικής πορείας. Μεγάλα ονόματα ηθοποιών και τραγουδιστών θα ερμηνεύσουν τα αγαπημένα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, σε μια γιορτή στο Παλλάς, που θα κρατήσει 10 μέρες. Μαζί τους κάθε βραδιά θα εμφανίζεται και ένας διαφορετικός guest. Τους ερμηνευτές θα συνοδεύει ζωντανή πολυμελής ορχήστρα με μαέστρο τον Αντώνη Γούναρη.
Θέατρο Παλλάς, 10-20 Οκτωβρίου
Μεγάλοι βιρτουόζοι σε μια μοναδική μουσική βραδιά στο Μέγαρο
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγει τη φθινοπωρινή σεζόν με την ιστορική Royal Philharmonic Orchestra (Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα), υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Vasily Petrenko. Στο πιάνο ο σούπερ σταρ Yunchan Lim. Ο βιρτουόζος Κορεάτης είναι ο νεαρότερος πιανίστας που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Van Cliburn το 2022, σε ηλικία μόλις 18 ετών.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 13 Οκτωβρίου
Fu Manchu: Οι ενισχυτές στο φουλ!
Οι Fu Manchu επιστρέφουν, στο Gagarin 205, για μια γεμάτη ένταση συναυλία. Η stoner rock μπάντα από την Καλιφόρνια, πέρα από τα κλασικά και αγαπημένα κομμάτια, θα παρουσιάσει νέο υλικό, καθώς πρόσφατα κυκλοφόρησαν το «The Return of Tomorrow». Το live ανοίγουν οι Khirki, το μουσικό τρίο από την Αθήνα, που ισορροπεί ανάμεσα στο rock ‘n’ roll και στην παραδοσιακή μουσική.
Gagarin 205, 10 Οκτωβρίου
Heilung: Μια μυσταγωγική φθινοπωρινή συναυλία
Η πειραματική pagan folk κολεκτίβα από τον σκανδιναβικό Βορρά μας προσκαλεί σε μια επανασύνδεση με τις πανανθρώπινες ρίζες μας. Με όργανα, ακούσματα, αλλά και περιβολές που παραπέμπουν στις αρχαίες παραδόσεις των βόρειων ευρασιατικών λαών, οι Heilung έρχονται για να μας θυμίσουν ότι «όλοι είμαστε ένα». Τα live τους είναι πάντα μυσταγωγικά, τα κοστούμια τους συνήθως σκίζονται επί σκηνής, ενώ στα τραγούδια τους χρησιμοποιούν πολλές γλώσσες που μας μυούν στη μαγεία της αρχαίας κουλτούρας του Βορρά.
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβητού, 12 Οκτωβρίου
Μουσική χωρίς σύνορα στο Κύτταρο
Η πρώτη μεγάλη συναυλία της χρονιάς θα δοθεί στο Κύτταρο, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Ο Βασίλης Ράλλης με την μπάντα του θα παρουσιάσουν κομμάτια από τους δύο τελευταίες τους δίσκους, αλλά και τραγούδια από όλη την πορεία του, σε μια βραδιά χωρίς μουσικά σύνορα και ταμπέλες, όπου συνυπάρχουν αρμονικά ροκ, ρέγγε, ηλεκτρονικά και παραδοσιακά ακούσματα. Στα άλλα μουσικά event, στις 11/10, ο Γιάννης Παπανικολάου, με 10μελή ορχήστρα, θα μας χαρίσει ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι, μέσα από ένα πλούσιο οδοιπορικό στη μουσική σκηνή της χώρας. Παράλληλα, συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα το αγαπημένο μουσικό ραντεβού της κλασικής τετράδας –Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας, Καζούλης– το Σάββατο 12/10.
Κύτταρο, 13 Οκτωβρίου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 20 Ιανουαρίου, μια βραδιά στο Θέατρο Ολύμπια με έργα των Λέοναρντ Μπερνστάιν, Τζορτζ Γκέρσουιν και Αντονίν Ντβορζάκ
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο Γουλανδρή Σύγχρονης Τέχνης, το Half Note, την ΕΒΕ και το Ίδρυμα Θεοχαράκη
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από έρευνα
H οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα το 2027
Το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026, στις 17:00 στην ΕΡΤ1
Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανού ποπ σταρ κυκλοφορεί στις 6 Μαρτίου
65 χρόνια πορείας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε μια ζωή γεμάτη από ελληνικό τραγούδι
Ο Σπαρτιάτης ράπερ αποκάλυψε τις πρώτες ρίμες από τα νέα του τραγούδια με ένα ατμοσφαιρικό φιλμ του Απόστολου Ζυγούρη
Η επανέκδοση ενός δίσκου-σταθμού στην ιστορία της τζαζ
Από τον Φραντσέσκο Πιεμοντέζι στον Λούκας Στέρνατ και το πιανιστικό σύνολο Piandemonium
Ένα τραγούδι για το σώμα και την ανάγκη απελευθέρωσης
Πρωτότυπες ζωντανές συναντήσεις όπου οι καλλιτέχνες μιλούν ανοιχτά και η μουσική γίνεται σχέση
Και κάνει ρεκόρ τηλεθέασης
Ο μουσικός διασκευάζει το κλασικό πλέον «Driver's License»
Στις 16 Μαΐου 2026 ο Μεγάλος Τελικός στη Βιέννη της Αυστρίας
Το κορυφαίο οικονομικό Μέσο ανησυχεί για τις επιθέσεις στο ανδρικό φύλο, μετά μουσικής
Μια διαχρονική φιγούρα της ψυχεδελικής ροκ και η ιστορική του εμφάνιση στο Woodstock
Αναδρομή στα επιτεύγματα μιας μοναδικής καριέρας - Οι σταθμοί της καλλιτεχνικής διαδρομής του
Το νέο αίμα του πανκ ροκ πλαισιώνει το παλιό στην Πλατεία Νερού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.