Μουσικη

Terry Reid: Ο τραγουδιστής που απέρριψε τους Led Zeppelin

Πώς η άρνησή του άλλαξε το ρου της ροκ ιστορίας

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Terry Reid: Ο τραγουδιστής που απέρριψε τους Led Zeppelin!
© Dina Regine / Wikimedia Commons

Terry Reid: Η ιστορία του τραγουδιστή που απέρριψε τους Led Zeppelin και την πρόταση του Jimmy Page.

Το 1968 και μετά τη διάλυση των Yardbirds, ο Jimmy Page έψαχνε το επόμενο του μουσικό βήμα. Ήθελε να δημιουργήσει το γκρουπ το οποίο θα επαναπροσδιόριζε τη ροκ μουσική και γνώριζε πολύ καλά πως το σημαντικότερο βήμα ήταν η εύρεση του κατάλληλου τραγουδιστή. Προσεγγίζει τον Terry Reid, έναν φέρελπι μουσικό και τραγουδιστή από την ευρύτερη περιοχή του Cambridge. Ο Reid έχει κάνει ήδη όνομα στους ροκ κύκλους της χώρας, ενώ εκείνη τη στιγμή ετοιμάζεται για το πολύ μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Ο Jimmy Page του προσφέρει τη θέση του τραγουδιστή στο νέο του γκρουπ. Ωστόσο ο Reid πρέπει να πάρει μια απόφαση ζωής. Έχει ήδη δεσμευτεί να συνοδεύσει τους Rolling Stones και τους Cream σε αμερικανική περιοδεία. Έχει να διαλέξει ανάμεσα σε μια σπουδαία τουρνέ και σε ένα γκρουπ το οποίο ως τότε δεν είχε σχηματιστεί πλήρως. Ο Reid αρνείται ευγενικά και πραγματοποιεί την περιοδεία των 40 συναυλιών το 1969. Προσφέρθηκε να συμμετέχει μετά την τουρνέ, αλλά ο Page ήταν ανυπόμονος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο apotis4stis5.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκάς Καρυτινός: Συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και διακεκριμένο μαέστρο.
Λουκάς Καρυτινός: Η όπερα είναι η καρδιά μου και η συμφωνική μουσική η σκέψη μου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό μαέστρος, μιλάει για τη μουσική αλλά και την εκτός μουσικής ζωή, με αφορμή τη συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Ιουλίου, όπου θα διευθύνει την ΚΟΑ με σολίστ την Κάτια Μπουνιτιασβίλι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.