- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατάμεστο το Ηρώδειο για τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου - Εικόνες από την ξεχωριστή μουσική γιορτή
Πλήθος κόσμου και ξεχωριστοί καλεσμένοι σε μια μουσική αναδρομή στα τραγούδια που συνδέθηκαν με τη Μεταπολίτευση
Διονύσης Σαββόπουλος: Η συναυλία - αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Ηρώδειο - Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Καταχειροκρότησε τον αγαπημένο τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο το κοινό του κατάμεστου Ωδείου Ηρώδου Αττικού το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιουλίου.
Μέσα από μια ξεχωριστή μουσική γιορτή με τον Διονύση Σαββόπουλο στο επίκεντρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τιμά την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στην πρώτη από τις δύο συναυλίες που φιλοξενεί το Ηρώδειο.
Διονύσης Σαββόπουλος: «Η δική μας Μεταπολίτευση» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Το Φεστιβάλ τιμά την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας προσκαλώντας τον κορυφαίο Διονύση Σαββόπουλο, που για ακόμη μια φορά κατάφερε να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή - αφιέρωμα, με τραγούδια συνδεδεμένα με τη Μεταπολίτευση, την κατάκτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ελευθερία, την ψυχαγωγία, την καθημερινότητα, την ελπίδα.
Εστιάζοντας σε μουσικούς σταθμούς της περιόδου 1973-1983, ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ρόλο οικοδεσπότη προσκάλεσε στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού τους σπουδαίους Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστο Θηβαίο, Μανώλη Μητσιά, Πάνο Μουζουράκη, Γιώργο Νταλάρα και Μαρία Φαραντούρη.
Μαζί, τραγούδησαν δικές του επιτυχίες της εποχής, αλλά και των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Μικρούτσικου, Λάγιου και άλλων.
Τους ερμηνευτές πλαισίωσε μια μπάντα που αποτελείται από αναγνωρισμένους δεξιοτέχνες μουσικούς, υπό την ενορχήστρωση του Γιώτη Κιουρτσόγλου (και δύο ενορχηστρώσεις του Σταύρου Λάντσια) και τη χορωδία της ΕΡΤ (Μιχάλης Καπηλίδης τύμπανα, Σταύρος Λάντσιας πιάνο, keyboards, τύμπανα, Θάνος Σταυρίδης ακορντεόν, Θύμιος Παπαδόπουλος κλαρίνο, σαξόφωνο, φλάουτο, Σάκης Ντοβόλης ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα).
Συγκινημένο και εντυπωσιασμένο, το κοινό συμμετείχε ενεργά σιγοτραγουδώντας και χειροκροτώντας θερμά σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς.
Η δεύτερη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί απόψε αναμένεται να είναι επίσης sold out.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Το συγκρότημα του Τζος Χομ κυκλοφορεί το πρώτο του τραγούδι μετά από τρία χρόνια
Ένα τετραήμερο μουσικό mini fest στην αυλή του Black Duck από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου, από την ATHENS VOICE και το VOICE RADIO
Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επέστρεψε για μια ακόμη χρονιά στον αγαπημένο αρχαιολογικό χώρο, όπου η Καμεράτα ερμήνευσε την όπερα «Ορφέας και Ευριδίκη» του Γκλουκ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου
Η 67χρονη σταρ με την νέα της επιτυχία γράφει ξανά ιστορία στη μουσική βιομηχανία
Αποσύρεται από την περιοδεία του συγκροτήματος - Φίλοι και οικογένεια συγκεντρώνουν πόρους για τη θεραπεία της
Το συγκινητικό αντίο των συναδέλφων του
Την ανέβασαν στα επίσημα social media
Μαγική βραδιά στον Λόφο της Σάνης - Ρόμπερτ Πλαντ και Saving Grace ένωσαν το παρελθόν με το παρόν της παγκόσμιας ροκ σκηνής
...και δεν έχει καμία σχέση με τον ακτιβισμό και τη ζωής της διάσημης αδελφής της
Γιατί τα παλιά τραγούδια του σινεμά μοιάζουν και είναι (ακόμα) τόσο μεγάλα
Ο μυθικός frontman και μουσικός μιλάει στην ATHENS VOICE πριν τη headline εμφάνισή τους στο Sani Festival
Ο τραγουδιστής χαρακτήρισε την εμπειρία αυτή «ένα πραγματικό πανεπιστήμιο»
Ένα «ιδανικό» setlist του Κέιβ για την επόμενη φορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.