Μουσικη

Διονύσης Σαββόπουλος: «Ο Χρόνης Αηδονίδης σου έφερνε δάκρυα στα μάτια»

Η ανάρτησή του στο Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Διονύσης Σαββόπουλος
© ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Διονύσης Σαββόπουλος: Πώς αποχαιρέτησε τον Χρόνη Αηδονίδη - Η ανάρτησή του στο Facebook

Ο σπουδαίος τραγουδιστής και δάσκαλος της θρακιώτικης παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης, έφυγε από την ζωή προχθές, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και πλήθος συναδέλφων του και μη έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν.

Χθες, Τρίτη 24 Οκτωβρίου, το βράδυ ο Διονύσης Σαββόπουλος αποχαιρέτησε τον μουσικό με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Αναλυτικά, έγραψε:

«Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετώ τον έναν και μοναδικό Χρόνη Αηδονίδη. Είναι αυτός που έβαλε για πρώτη φορά τα γλυκόπικρα τραγούδια της Θράκης στην δισκογραφία. Μου τον γνώρισε η αξέχαστη Δόμνα Σαμίου σε εκείνες τις βραδιές παραδοσιακής μουσικής που οργανώναμε στο Ροντέο κλαμπ. Από αυτόν έμαθα την μουσική από τον Ζωναράδικο με τον οποίο κλείνει η "Μαύρη Θάλασσα" και πολλά άλλα.

Τραγουδούσε και είχε τόση ομορφιά η φωνή του που σου ‘φέρνε δάκρυα στα μάτια. Το ήθος και η γλυκύτητα της φωνής του μπαίνουν για πάντα στην συλλογική μας μνήμη. Αυτή η φωνή θα συνεχίσει να εκπαιδεύει τις επόμενες γενιές. Η Μούσα της παραδοσιακής μας μουσικής πενθεί την έξοδο του αγγελικού Χρόνη Αηδονίδη.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους συντρόφους του».

Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετώ τον έναν και μοναδικό Χρόνη Αηδονίδη. Είναι αυτός που έβαλε για πρώτη φορά τα γλυκόπικρα...

Posted by Dionysis Savvopoulos on Tuesday, October 24, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ