Μουσικη

Voice 102.5: Μία μαγική βραδιά με Billie Kark και Alkyone στην Πλατεία Δεξαμενής

Μια βραδιά, απ’ αυτές που θέλεις να θυμάσαι!

Γιώργος Μουχταρίδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια βραδιά, απ’ αυτές που θέλεις να θυμάσαι!

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά όλα τα ραδιόφωνα της πόλης αναζητούν εκείνες τις μαγικές βραδιές που συναντιούνται με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και με το κοινό τους, σε βραδιές που ξεκινούν με ωραία και χαλαρή διάθεση, συγκινούν και μένουν αξέχαστες. Ειδικά τα βράδια του καλοκαιριού, όταν η διάθεση αλλά και η θερμοκρασία στην πόλη ανεβαίνουν. Αυτό ήτανε και η βραδιά του Voice 102,5 την Τετάρτη 22 Μαΐου στην πλατεία Δεξαμενής, στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων This Is Athens City Festival, ένα φεστιβάλ που απευθύνεται τόσο στους κατοίκους της πόλης όσο και στους επισκέπτες αλλά και τους περαστικούς. Μια βραδιά που στην ατμόσφαιρα το αεράκι είχε καθαρίσει τον αττικό ουρανό, και το κοινό που ξεκίνησε να έρχεται από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία δεξαμενής είχε την ενέργεια, τη θετική διάθεση και ένα χαμόγελο, πράγματα που μας έλειψαν τον τελευταίο καιρό.

Voice 102.5: Το μαγικό διπλό live στην πλατεία Δεξαμενής με Billie Kark και Alkyone για το This is Athens City Festival

Η βραδιά του Voice 102,5 είχε δύο ονόματα καυτά, από αυτά που η πόλη ψάχνει να συναντήσει και να ακούσει ζωντανά. Η Billie Kark και η Alkyone, δ;yο φωνές και δύο δημιουργοί της νέας γενιάς που παντρεύουν, με ένα πολύ δικό τους ξεχωριστό τρόπο η καθεμία, παραδοσιακές μουσικές με τον σύγχρονο ήχο του σήμερα. Πρώτη βρέθηκε στη σκηνή του Voice 102,5 που είχε στηθεί για τις ανάγκες της βραδιάς στην πλατεία δεξαμενής η Billie Kark ρωτώντας το κοινό, που αδημονούσε να την ακούσει, πόσοι έχουν έρθει για να ακούσουν την viral επιτυχία της, «Το Πάρτυ».

Όπως ήταν η πλατεία είχε γεμίσει και γι’ αυτό το τραγούδι, όμως μέχρι να φτάσουμε εκεί η διαδρομή ήταν μεγάλη. Ντυμένη απλά και καθημερινά, όπως κυκλοφορεί στην πόλη, η Billie Kark ανέβηκε στη σκηνή φορώντας τα ακουστικά της και πήγε κατευθείαν στο λάπτοπ αφού καλησπέρισε το κοινό.

Έπαιξε ένα μεγάλο μέρος από το ρεπερτόριο που την έχουμε γνωρίσει και την έχουμε αγαπήσει, τραγούδια όπως τα «Βάλια Κάλντα», «Κάτω στον Άδη», «Αηδονάκι» από το EP με τίτλο Τζίντα και άλλα πολλά.

Για 45 λεπτά ταξίδεψε τον κόσμο με τις υπέροχες μελωδίες της και όταν έφτασε η ώρα να κλείσει τη βραδιά «Το Πάρτυ» έδωσε το έναυσμα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών να χορέψουν και να αγκαλιαστούν. Ένα μικρό διάλειμμα και στη σκηνή πλέον βρίσκεται η Αλκυόνη με ένα εξαιρετικό κουαρτέτο, τύμπανα, μπάσο, κιθάρα και την ίδια την Alkyone να κάθεται στο σκαμπό μπροστά από τα πλήκτρα της, φτάνοντας στη θέση της και κουτσαίνοντάς ελαφρά γιατί πρόσφατα είχε ένα ατύχημα. Η Alkyone έχει μια φωνή μαγική που συμπεριλαμβάνει όλες τις επιρροές, aλλά ηχεί όμως μοναδική. Φανερώνει μια μουσικό και καλλιτέχνη με πολλές και σημαντικές αναφορές. Έπαιξε κι αυτή για 45 λεπτά ερμηνεύοντας τόσο αγγλόφωνα όσο και ελληνόφωνα τραγούδια, αφού στην καριέρα της έχει ηχογραφήσει και τα δύο. Έπαιξε τραγούδια όπως τα «Genesis», «oh mother», «River» και έκανε ένα υπέροχο πέρασμα / πάντρεμα σε μια μελωδία του Σοπέν και στο Space Oddity του David Bowie, που έμοιαζε να είναι και το χαϊλάιτ της εμφάνισής της. Από τα ελληνόφωνα, τα «Απάνω στην τριανταφυλλιά», «Ξενιτεμένα μου πουλιά» και το «Αερικό».

Τρίτη χρονιά φέτος για το This is Athens City φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ που φέτος είναι πιο πλούσιο σε ιδέες και ονόματα, πιο ευχάριστο και ωφέλιμο για τους κατοίκους της πόλης και πιο συμπεριληπτικό από ποτέ.

Το ραδιόφωνο της πόλης ο Voice 102,5 Ήταν για δεύτερη χρονιά σημαντικό κομμάτι αυτής της πρωτοβουλίας που έρχεται από το Δήμο Αθηναίων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου