- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητέρα Μαρίνας Σάττι: Ένιωσα συγκινημένη όταν την είδα στη σκηνή
Τι δήλωσαν συγγενείς και φίλοι της τραγουδίστριας μετά το πέρας του ημιτελικού
Μαρίνα Σάττι - Eurovision 2024: Τι δήλωσαν συγγενείς και φίλοι της τραγουδίστριας μετά το πέρας του ημιτελικού
Ο Β΄Ημιτελικός της Eurovision έχει ολοκληρωθεί και μετά και το πέρας των συνεντέυξεων, φίλοι και συγγενείς υποδέχτηκαν τη Μαρίνα Σάττι κατά την επιστροφή της στο ξενοδοχείο.
Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, τα άτομα του στενού κύκλου της Μαρίνας Σάττι την αποθέωσαν με τη μητέρας να δηλώνει πως συγκινήθηκε τη στιγμή που την είδες να ρίχνει τις «ζαριές» της στην Malmo Arena.
Συγκεκριμένα, η μητέρα της, η οποία γενικά αποφεύγει την έκθεση στις τηλεοπτικές κάμερες, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη και συνεχίζω. Ένιωσα συγκινημένη όταν την είδα στη σκηνή.
«Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία για τη Μαρίνα. Ξέρω ποια είναι και τι μπορεί να κάνει» δήλωσε ο αδελφός της.
«Η μαμά μου ειδικά για το παιδί της θα σας είπε πολύ αντικειμενικά πράγματα» σχολίασε η Μαρίνα Σάττι.
Ρεκόρ δεκαετίας στην τηλεθέαση έκανε η Μαρίνα Σάττι με το «Zari» στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision
Η Μαρίνα Σάττι σάρωσε με το «Zari» στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision, ξεσηκώνοντας το κοινό τόσο στην Malmo Arena αλλά και όσους παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Η συμμετοχή της Ελλάδας παρουσιάστηκε με μονοπλάνο, προσδίδοντας μεγαλύτερη αμεσότητα στην παρουσίαση του τραγουδιού, την εντυπωσιακή ερμηνεία της και τη σκηνική της παρουσία.
Αποτέλεσμα της εκρηκτικής αυτής εμφάνισης ήταν να σημειωθεί ρεκόρ δεκαετίας στην τηλεθέαση στη δημόσια τηλεόραση αλλά και στο ERTFLIX. Την ώρα της ψηφοφορίας μάλιστα η τηλεθέαση ξεπέρασε το 57%.
Eurovision 2024: Τα ποσοστά τηλεθέασης
Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της Nielsen, ο χθεσινός Β’ Ημιτελικός της Eurovision μεσοσταθμικά έφτασε στο 38,2%, ενώ στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση σκαρφάλωσε ακόμα περισσότερο σημειώνοντας 44,4%, κάτι που δεν έχει συμβεί σε κανέναν Ημιτελικό τουλάχιστον, τα τελευταία δέκα χρόνια.
Αποτέλεσμα ήταν η ΕΡΤ1 να βρεθεί στην πρώτη θέση τηλεθέασης σε σχέση με όλα ιδιωτικά κανάλια, με ποσοστό ημέρας στο δυναμικό κοινό 16,9%.
Η αγωνία και η προσμονή του κοινού να βρεθεί η ελληνική συμμετοχή στον Τελικό της 68ης Eurovision αποτυπώθηκε στην ανακοίνωση για την πρόκριση της χώρας μας, με την τηλεθέαση της ΕΡΤ1, στο συγκεκριμένο τέταρτο, να φτάνει στο 51% στο σύνολο και στο 57% στο δυναμικό κοινό.
Κατά μέσο όρο τον Β΄ Ημιτελικό παρακολούθησαν 1.620.779 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη (για ένα λεπτό) ανήλθε σε 3.099.921.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο ότι πρώτη σε τηλεθέαση ήρθε η Θεσσαλονίκη με ποσοστό που έφτασε το 45% (44,7%). Ακολούθησε η Αττική 42,6% και η υπόλοιπη Ελλάδα με 33,7%.
Eurovision 2024 - Μαρίνα Σάττι: Πέρασε στον τελικό
Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στον Β' ημιτελικό της Eurovision με το «Zari». Η συμμετοχή της Ελλάδας παρουσιάστηκε με μονοπλάνο, προσδίδοντας μεγαλύτερη αμεσότητα στην παρουσίαση του τραγουδιού.
Δείτε την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι:
Ξεσήκωσε το κοινό η Μαρίνα Σάττι με την εμφάνισή της στη Eurovision
Το κοινό ξεσηκώθηκε με την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι, την εντυπωσιακή ερμηνεία της και τη σκηνική της παρουσία.
MEDIA CENTRE JUST LOST CONTROL WITH MARINA SATTI 🇬🇷 pic.twitter.com/6BuzYzruXn
— Onur Uz (OZ) aka BEYOND OZ (@onur_uz) May 9, 2024
🇬🇷🇹🇷 Pues me ha encantado este momento de los griegos y los turcos dándolo todo juntos con la canción de Marina Satti
— Luis Fuster (@luisgfuster) May 9, 2024
Lamentablemente, lo tengo que subir silenciado gracias a las reglas sin sentido de la UER #Eurovision pic.twitter.com/bAH6Vy2kiu
Τα ρούχα που φοράει απόψε η Μαρίνα Σάττι, είναι σε λευκές και μωβ αποχρώσεις, και οι χορευτές γύρω της είναι ντυμένοι στα μαύρα. Η σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής είναι πολύ δυναμική με τη χορογραφία να έχει αρκετές εναλλαγές, όπως ακριβώς είναι και το στυλ του τραγουδιού.
Τη μουσική του τραγουδιού, που παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία, συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.
Eurovision 2024: Οι χώρες του Β΄ ημιτελικού
Η διαδικασία συνεχίζεται με τις υπόλοιπες χώρες που όλες τους διεκδικούν μία θέση στον τελικό της Eurovision. Στον δεύτερο ημιτελικό διαγωνίζονται οι παρακάτω χώρες (με σειρά εμφάνισης, τραγουδιστή ή συγκρότημα, τραγούδι)
1. Μάλτα / Sarah Bonnici - Loop
2. Αλβανία / BESA - TITAN
3. Ελλάδα / Marina Satti - ZARI
4. Ελβετία Nemo - The Code
5. Τσεχία / Aiko - Pedestal
6. Αυστρία / Kaleen - We Will Rave
7. Δανία / SABA - SAND
8. Αρμενία / LADANIVA - Jako
9. Λετονία / Dons - Hollow
10. Σαν Μαρίνο / MEGARA - 11:11
11. Γεωργία / Nutsa Buzaladze - Firefighter
12. Βέλγιο / Mustii - Before the Party's Over
13. Εσθονία / 5MIINUST x Puuluup - (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
14. Ισραήλ / Eden Golan - Hurricane
15. Νορβηγία / Gåte - Ulveham
16. Ολλανδία / Joost Klein - Europapa
The Second Semi-Final has arrived! Here are the 19 countries performing tonight from 21:00 CEST 🇲🇹🇦🇱🇬🇷🇨🇭🇨🇿🇫🇷🇦🇹🇩🇰🇦🇲🇱🇻🇪🇸🇸🇲🇬🇪🇧🇪🇪🇪🇮🇹🇮🇱🇳🇴🇳🇱
— Eurovision Song Contest (@Eurovision) May 9, 2024
Don’t forget to vote for your favourite at https://t.co/3FhxXbUJn8 📲 #Eurovision2024 pic.twitter.com/iJ4JSVg5X6
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε το βίντεο κλιπ από τη συνεργασία τους - Στις 11 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Distance in Static»
«Έξω φυσάει και βρέχει» - Ένα βίντεο με πολλές υποσχέσεις
Διετέλεσε μάνατζερ των A-ha για 12 χρόνια, ενώ συχνά τον αποκαλούσαν «το τέταρτο μέλος» του συγκροτήματος
Σάββατο βράδυ, στην καρδιά του Λόφου
Στο φεστιβάλ Bring your chair, ο γνωστός συνθέτης παρουσιάζει τη νέα του δουλειά «Hawk Tales» στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα, την ημέρα της αυγουστιάτικης πανσελήνου
Άνθρωποι με διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες αφιερώνουν χρόνο στη μουσική και ο ένας στον άλλον, μετατρέποντας την αγάπη τους για το τραγούδι σε αφορμή για αποδοχή και προσωπική θεραπεία
Ο ράπερ μιλά για τη συμμετοχή του στην ταινία και θυμάται την πρώτη του επαφή με το ομηρικό έπος
Το εμβληματικό άλμπουμ του 1965 επιστρέφει με δεκάδες σπάνιες ηχογραφήσεις
Αντίπαλοι η Olivia Dean, η Raye και ο Dave
Tο πρώτο ολοκληρωμένο του άλμπουμ εδώ και 21 χρόνια
«Στη ζωή μου προσπαθώ να είμαι και να γίνομαι καλός άνθρωπος σαν τους γονείς μου»
Η υψίφωνος αποκαλύπτει ότι πριν από δύο χρόνια της απαγορεύτηκε να ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι
Ο Κορνήλιος Σελαμσής εμπνέεται από μια ιστορία που συνδέεται με τα ξενοδοχεία Ξενία του Άρη Κωνσταντινίδη - Το κείμενο υπογράφει ο Γιάννης Αστερής και τη σκηνοθεσία ο Χάρης Φραγκούλης
Aφορμή ένα άλμπουμ που δεν κυκλοφόρησε ποτέ
Έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου
Ο διάσημος καλλιτέχνης εκφράζει τη στήριξή του στο Ισραήλ με το «We Will Dance Again»
Η Charli XCX αφήνει πίσω το Brat και επιστρέφει στο εφηβικό της δωμάτιο
Ένα καλοκαίρι, 10 αξέχαστες στιγμές, ένα μεγάλο αντίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.