Μουσικη

Η Dua Lipa κυκλοφόρησε το τρίτο της άλμπουμ «Radical Optimism»

«Δεν πρέπει κάθε χωρισμός να είναι κακός»

Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η Dua Lipa θα είναι ο οικοδεσπότης και μουσικός καλεσμένος στο επεισόδιο της 4ης Μαΐου του Saturday Night Live

Η Dua Lipa, η βραβευμένη με 3 Grammy και 7 Brit Awards τραγουδίστρια, κυκλοφόρησε το τρίτο της πολυαναμενόμενο άλμπουμ, «Radical Optimism», σήμερα 3 Μαΐου. Το άλμπουμ περιλαμβάνει 11 σινγκλ όπως τα «Illusion», «Training Season» και «Houdini».

«Έγραψα αυτό το άλμπουμ όσο ήμουν single», λέει η Dua Lipa. «Ερχόμουν πάντα στο στούντιο με κάποια αστεία ιστορία και όλοι ενέπνευσαν διαφορετικά τραγούδια. Υπάρχει μια χαλαρότητα και μια ειλικρίνεια που δεν είχα πριν».

Η 28 βρετανίδα τραγουδίστρια με καταγωγή από Αλβανία, δούλεψε με μια ομάδα συνεργατών, συμπεριλαμβανομένων των Caroline Ailin, Danny L. Harle, Tobias Jesso Jr. και Kevin Parker. Μιλώντας για τους συνεργάτες της, η Dua πρόσθσε: «Το υπόβαθρο και ο τρόπος δουλειάς όλων ήταν τόσο καλός, τόσο ως φίλοι όσο και μουσικά».

Η Dua επιστρέφει στο Saturday Night Live αυτό το Σάββατο

Αυτό το Σάββατο, 4 Μαΐου, η Dua θα επιστρέψει στο Saturday Night Live όπου θα είναι τόσο η οικοδέσποινα όσο και η μουσική καλεσμένη της βραδιάς. Επιπλέον, ανακοίνωσε την πρώτη σειρά περιοδειών μετά το «Radical Optimism», με μια παράσταση στο Glastonbury. Η Dua Lipa θα κάνει το ντεμπούτο της στο «Pyramid Stage» ως headliner το βράδυ της Παρασκευής στο φετινό Glastonbury Festival στις 28 Ιουνίου.

Μιλώντας για τη δημιουργία του «Radical Optimism», η Dua δήλωσε, «Ένιωθα ότι σε αυτό το δωμάτιο, θα μπορούσα να είμαι ευάλωτη και να μιλάω ελεύθερα για τις εμπειρίες μου. Η μουσικότητά του ήταν τόσο πλούσια και συναρπαστική και ήθελα να βουτήξω και να γίνω μέρος αυτού».

Ο τίτλος του άλμπουμ, «Radical Optimism», είναι εν μέρει μια αναφορά στην αβεβαιότητα των πρώτων ημερών της. «Νόμιζα ότι ήταν τόσο σημαντικό, η ιδέα να προχωρήσω όταν τα πράγματα φαίνονταν ότι δεν πάνε καλά», εξηγεί. «Επειδή συχνά, εκ των υστέρων, μπορείς να πεις: αυτό το πράγμα που με στενοχώρησε πραγματικά, μπορώ να το δω από μια διαφορετική οπτική γωνία τώρα».

Κατά τη δημιουργία του άλμπουμ, η Dua Lipa πειραματίστηκε με νέους ήχους και μουσικές ενορχηστρώσεις. «Είναι εναλλακτικό αλλά ποπ, με μια νότα ψυχεδέλειας», περιγράφει.

Το πρώτο της άλμπουμ ήταν γεμάτο τραγούδια που για φίλο που την απατάει. Αλλά το τελευταίο τραγούδι στο «Radical Optimism», «Happy For You», τη βρίσκει να εύχεται σε έναν πρώην της καλή τύχη με τη νέα του σύντροφο. «Αυτό είναι σίγουρα ένα νέο συναίσθημα», λέει η Dua. «Ήμουν πολύ πιο παρορμητική και αντιδραστική, αλλά δεν πρέπει κάθε χωρισμός να είναι κακός».