Μουσικη

Ο «μαγικός ρεαλισμός» του Borderline Festival

Δεκαεννέα καλλιτέχνες σκορπίζουν σύγχρονους ήχους που αψηφούν τα είδη σε τρία αγαπημένα στέκια της πόλης

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 914
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bambii
Bambii © Kirk Lisaj

Borderline Festival 2024: Τι θα δούμε στη Στέγη, τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και το Gagarin 205 από τις 26 έως τις 28 Απριλίου

Τι είναι η μουσική, αν όχι ένα ξόρκι; Τι είναι η πράξη της ακρόασης, αν όχι μια συλλογική τελετουργία; Με «ένα όραμα μαγικού ρεαλισμού» και στοχεύοντας «να διεισδύσει στην πραγματικότητα της εποχής μας, όχι μέσω της φυγής, αλλά μέσα από τη φαντασία και την ενσυναίσθηση πέρα από τα στεγανά» επιστρέφει το Borderline Festival από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στην 13η έκδοσή του, διεθνείς καλλιτέχνες που γεμίζουν ασφυκτικά σκηνές και κλαμπς κι Έλληνες ανερχόμενοι δημιουργοίσυνθέτουν από τις 26 έως τις 28 Απριλίου ένα πολυσυλλεκτικό lineup.

Aunty Rayzor
Aunty Rayzor

Borderline Festival 2024: το φετινό πρόγραμμα

Τα μικρόφωνα ανοίγουν την Παρασκευή για να εκτοξεύουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (χωρίς εισιτήριο εισόδου) το δαιδαλώδες flow της νεαρής Νιγηριανής ράπερ Aunty Rayzor, την Detroit electro των AUX 88 –οι οποίοι με νέο υλικό ξεκινούν από την Αθήνα την παγκόσμια περιοδεία για τα 35 τους χρόνια–, ένα πληθωρικό DJset από την BAMBII, αλλά και rap, trap και reggaeton επιλογές από τις Zone To Zone.

Sangre Nueva
Sangre Nueva © Jordi Perez Punyet

Από εδώ θα ξεκινήσει και το επόμενο βράδυ με τις εκλεκτικές επιλογές της Agent Mo, τον πρωτοπόρο του deconstructed club, Rabit, τους Sangre Nueva –το πρότζεκτ των Kelman Duran, DJ Python και Florentino– και την υποβλητική, ερωτική reggaeton της Κολομβιανής Rosa Pistola. Μετά τα μεσάνυχτα, η δράση συνεχίζεται στο Gagarin 205: με πανκ ενέργεια από τους Frenzee, τους δυναμικούς dancefloor πειραματισμούς του Bill Kouligas και της πολυσχιδούς Γαλλίδας Crystallmess και την αποκαλυπτική techno του ANFS.

Η αυλαία του φεστιβάλ πέφτει την Κυριακή στο Carhartt WIP Stage, στο -1 της Στέγης με παραμορφωμένους ηλεκτρονικούς ήχους και live sets από τις/τους aya, AMKA, Lamin Fofana, Trevor Mathison, JJJJJJerome Ellis και Κωστή Κοντό.

Aya
Aya © Suleika Mueller

INFO:
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, 26 & 27 Απριλίου στις 17:30-23:30
Gagarin 205, 27 Απριλίου στις 23:59-05:00
Carhartt WIP Stage στο -1 της Στέγης, 28 Απριλίου στις18:30-00:30

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ