Μουσικη

Φίλιππος Πλιάτσικας: Υπήρξε τεράστια κόπωση με τους Πυξ Λαξ -Σωστά κάναμε και το σταματήσαμε

Τι είπε το συγκρότημα για τη συνεργασία τους με τον Βασίλη Καρρά

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας καθισμένοι σε κόκκινο καναμπέ φορώντας μαύρα ρούχα, κοιτούν το φακό
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας μίλησαν για τους Πυξ Λαξ σε πρόσφατη συνέντευξή τους © Instagram/pyxlaxofficial

Φίλιππος Πλιάτσικας: «Οι Πυξ Λαξ δεν διαλύθηκαν ποτέ στην πραγματικότητα»

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας συνάντησαν τον Νίκο Χατζηνικολάου, τη νύχτα της Πέμπτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1. Μέσα σε όλα, μάλιστα, το πρώτο μέλος των Πυξ Λαξ μίλησε τόσο για τον θάνατο του Μάνου Ξυδούς όσο και την απόφαση να παύσει για μερικά χρόνια το συγκρότημα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0hurxyi771t)

Πιο συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Πλιάτσικας εξήγησε χαρακτηριστικά πως «ο Μάνος έπαιξε έναν πολύ μεγάλο ρόλο στις ζωές μας γενικότερα, όχι μόνο στη μουσική μας πορεία. Δεν διαλύσαμε ποτέ εμείς σαν μπάντα στην πραγματικότητα. Απλώς ως σύζυγοι οι οποίοι ήμασταν πάρα πολλές ώρες μαζί για πάρα πολλά χρόνια, περισσότερο από τις γυναίκες και τις κοπέλες μας, υπήρξε ένας φοβερός κορεσμός και έπρεπε να όλο αυτό να σταματήσει κάποια στιγμή. Να πάρουμε μια ανάσα και να κάνουμε άλλα πράγματα».

«Άρχισε δηλαδή να χάνεται το ενδιαφέρον γιατί σε μια χρονιά κάναμε 176 live. Από το ’96 και μετά, κάθε χρονιά ήταν έτσι. Αρκετοί μουσικοί έπαθαν υπερκόπωση και εμείς πέσαμε τελευταίοι. Οπότε επήλθε ένας κορεσμός και μια τεράστια κόπωση συναισθηματική και σωματική».

«Το σταματήσαμε και σωστά κάναμε και το σταματήσαμε, το 2004, μπήκαμε σε πιο προσωπικά μονοπάτια που τα είχαμε ανάγκη και πήραμε λίγο μια ανάσα με αυτό. Γιατί στα προσωπικά μονοπάτια, με δυσκολίες και ευκολίες, με τύχη και ατυχία, δεν είχες αυτό το βάρος το τεράστιο των Πυξ Λαξ. Έτσι πήραμε μια ανάσα και ο Μάνος το 2010, την χρονιά που πέθανε, μας είπε να κάνουμε πέντε Ολυμπιακά στάδια. Εννοούσε να κάνουμε συναυλίες στο ΟΑΚΑ, στο Καυτατζόγλειο, στο Παμπελοποννησιακό, στο Παγκρήτιο και στο Πανθεσσαλικό» πρόσθεσε, επίσης, ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο βραδινό talk show του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0hus95ntrjl)

Πυξ Λαξ: Φάνηκε πολύ περίεργο που συνεργαστήκαμε με τον Βασίλη Καρρά

«Φάνηκε πολύ περίεργο τότε που συνεργαστήκαμε με τον Βασίλη Καρρά, αλλά κάναμε πάντα του κεφαλιού μας», είπε αρχικά ο Μπάμπης Στόκας και συνέχισε:

«Είχαμε την άποψη πως αν κάνουμε λάθος θα το κάνουμε εμείς. Λειτουργούσαμε πολύ απλά. Ήταν ένα τραγούδι λαϊκό, έχω την άνεση να τραγουδάω λαϊκά τραγούδια. Μας ήταν πολύ φυσικό να βρούμε έναν λαϊκό τραγουδιστή.

Δεν είχαμε στεγανά στη μουσική, ούτε στις συνεργασίες μας για τραγούδια γενικά. Κάναμε παράξενα για την εταιρεία μας πράγματα, τα οποία θεωρούσαν ακατόρθωτα. Μετά ζητήσαμε να κάνουμε τον δίσκο με τον Έρικ Μπάρτον και μας έλεγαν ότι είναι αδύνατο.

Εμείς οφείλαμε να το δοκιμάσουμε και αν δεν γίνει οκ. Και παίζει και μεγάλο ρόλο γιατί είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Θυμάμαι πολλές φορές που πετάω μια ιδέα στον Φίλιππο και μου στέλνει μήνυμα ότι το έχει επεξεργαστεί όλο! Ο Μάνος μας πρόσεχε γιατί ήμασταν άτακτοι τότε!», συμπλήρωσε ο Μπάμπης Στόκας.

" Άστην να λέει " η ιστορία του τραγουδιού...

Την βρίσκω τώρα με τα λαϊκά παρά με ροκ, παραδέχθηκε ο Μπάμπης Στόκας

Ο Μπάμπης Στόκας αναφέρθηκε στη σόλο καλλιτεχνική διαδρομή των δυο και την… «ελεύθερη συμβίωση» πια στους Πυξ Λαξ.

«Από ότι έχω καταλάβει, για να το πω έτσι με καινούργια φρασεολογία της εποχής, η συμβίωση σας είναι ελεύθερη. Δηλαδή και μαζί και μόνοι. Θέλω να μου εξηγήσετε πως γίνεται και πως δουλεύει αυτό» υπογράμμισε, ο οικοδεσπότης για να τοποθετηθεί ο Μπάμπης Στόκας ως εξής. «Πάρα πολύ ωραία. Ναι, δουλεύει ωραία. Να πω την αλήθεια, όσον αφορά τους Πυξ Λαξ, είναι η πρώτη φορά που κάνουμε το κέφι μας. Πραγματικά».

«Χωρίς να έχουμε δηλαδή στο μυαλό μας ότι πρέπει ντε και καλά να αποδείξουμε κάτι ή οτιδήποτε άλλο. Οπότε το χαιρόμαστε. Χαιρόμαστε αυτές τις βραδιές. Συνεχίζουμε να κάνουμε όμως και μόνοι μας πράγματα γιατί είμαστε ανήσυχοι και γιατί είναι κάποια πράγματα που δεν χωράνε στους Πυξ Λαξ αλλά χωράνε σε κάτι άλλο».

«Εμένα μ’ αρέσει να τραγουδάω και λαϊκά τραγούδια γιατί είναι η ρίζα μου. Περισσότερο μπορώ να πω ότι την βρίσκω τώρα με τα λαϊκά τραγούδια παρά με ροκ. Δεν ξέρω αν είναι επειδή μεγάλωσα, με ικανοποιεί. Οι μεγάλοι συνθέτες, οι μεγάλοι λαϊκοί. Από την άλλη είμαστε και σε μια φάση που μας φέρνει κάποιος ένα ωραίο τραγούδι, το κάνουμε» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Μπάμπης Στόκας στη πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.

Vasilis Karras & Pyx Lax - Astin na leei.avi

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ